Ορκωμοσία με συμβολισμούς στο Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων – Στην πλατεία της Τροιζήνας θα ορκισθεί ο Σπ. ΠολλάληςΣε έναν ιστορικό και εμβληματικό τόπο, την Κοινότητα Τροιζήνος, θα ορκιστεί ο νέος Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπύρος Πολλάλης.

Η εκδήλωση, που σηματοδοτεί την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους, Συμβούλους Κοινοτήτων και Προέδρους Κοινοτήτων, από την 1η Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Κοινότητας Τροιζήνος το Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 και ώρα 19:00, με προσκεκλημένους όλους τους Δημότες.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τον κ. Πολλάλη επιλογή της Τροιζήνος έχει σχέση με το ισχυρό ίχνος της στην Ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τη στιγμή που εκεί ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γ΄Εθνοσυνέλευσης, εκεί εγκρίθηκε, με την ψήφο των Αντιπροσώπων του επαναστατημένου Γένους, την 1η Μαΐου 1827, το «Πολιτικόν Σύνταγμα της Ελλάδος» που έθεσε τις βάσεις για τη δημοκρατική και φιλελεύθερη πορεία του Τόπου, εκεί εξελέγη ο Ιωάννης Καποδίστριας πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας και επιλέχτηκε η νέα στρατιωτική αρχή.

Ο ουσιαστικός αλλά και συμβολικός λόγος της επιλογής του νέου Δημάρχου Τροιζηνίας – Μεθάνων, Σπύρου Πολλάλη, για την πραγματοποίηση της ορκωμοσίας στο συγκεκριμένο τόπο, δεν εξαντλείται στην κληρονομιά της Εθνοσυνέλευσης, αλλά φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την απόφασή του να αναδείξει την Τροιζήνα και το Δήμο του συνολικά στο επίπεδο που απαιτεί η ιστορία του τόπου του.

Να προβάλλει το γεγονός ότι, η περιοχή της Τροιζήνος ήταν η πατρίδα του Θησέα, ένας σημαντικός τόπος του αρχαίου κόσμου, όπως μαρτυρούν οι ιστορικοί θησαυροί και οι αρχαιότητες που ανέδειξε η αρχαιολογική σκαπάνη: Το Ιερό του Ιππολύτου, το Ασκληπιείο, το Ιερό του Λυτηρίου Πανός, ο τάφος του Πιτθέα και οι χώροι λατρείας της Αθηνάς, του Ποσειδώνα και της Δήμητρας.

“Αυτοί θα είναι οι «σταθμοί» μιας Διαδρομής Πολιτισμού, που είναι αποφασισμένη να διαμορφώσει η νέα Δημοτική Αρχή. Ένα έργο ζωής για τον τόπο, που θα κάνει τον ΔήμοΤροιζηνίας – Μεθάνων ελκυστικό προορισμό επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, για όλο το χρόνο!” μας δήλωσε ο κ. Πολλάλης.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Υπέροχη, περήφανη, συνειδητή επιλογή τόπου και ιστορικής μνήμης!
  Η γη των Ιώνων που έχτισε κατόπιν την Αλικαρνασσό, ποθεί επιτέλους, μετά τόσους αιώνες σιγής και σκότους να ανατείλει και πάλι στην ανθρωπότητα, να εμπνεύσει νέο σύγχρονο πολιτισμό, να συνθέσει τον νέο ελληνικό διαπολιτισμό στην τεχνολογική παγκοσμιοποίηση 4.0 με αξιώσεις βούλησης κι ελευθερίας, βασισμένες στην αυτογνωσία, έρευνα, καινοτομία, τόλμη.
  Ο Δήμαρχος Πολλάλης καλεί τους δημότες σε πνευματική δημιουργική επανάσταση με καθαρούς συμβολισμούς ταυτότητας και προγραμματισμένες δράσης αναβάθμισης της τοπικής κοινωνίας, πολιτισμού, οικονομίας. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον το επιτελικό έργο του, στο οποίο δηλώνω εθελοντής συν-εργάτης.

 2. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Αγαπητέ Κε Αλεξανδρή, με ευχαρίστηση διάβασα το ρεπορτάζ του Porosnews για την ορκωμοσία του νέου ΔΣ του Δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων, που συμβολικά, σωστά και δεοντολογικά, θα λάβει χώρα στην ωραία και ένδοξη Τροιζήνα.
  Χάρηκα επίσης και για τη δική σας ενθουσιώδη τοποθέτηση στο συναφές σχόλιό σας.
  Επειδή η Τροιζήνα αποτελεί και για μένα έναν τόπο ιστορικό κι ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς, ίσως γνωρίζετε ότι, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τροιζήνας και κυρίως με τις αξιότιμες Κυρίες Μπουτσιφάκου ( Πρόεδρο) και Κρίκωνα (Γενική Γραμματέα), πριν από λίγο καιρό είχα προσπαθήσει και κάπως καταφέρει να συνθέσω τον “Ύμνο στην Τροιζήνα”, με στίχο και μουσική δική μου. Πρόπερσι μάλιστα παίχτηκε -ατυχώς όχι ζωντανά, αλλά από CD- κατά την ετήσια εκδήλωση που τηρείται απαρέγκλιτα, στη μνήμη του ευπατρίδη, αρχαιολόγου, ερευνητή, λάτρη της Τροιζήνας, αλλά και καθηγητή μου στο Μάθημα των Γαλλικών, στον Πόρο αείμνηστου Χρήστου Φουρνιάδη.
  Με βάση τα παραπάνω και μέσα από τις φιλόξενες σελίδες του porosnews, θεωρώ ως τιμή μου να σας παραθέσω δημόσια το στίχο μου “Ύμνος στην Τροιζήνα”.
  Εάν μάλιστα επιθυμείτε, μπορώ να σας προωθήσω και τη μουσική.
  Μόνο που Θα πρέπει να… υποστείτε στα ώτα σας, τη δική μου απόδοση, με φωνή και κιθάρα, διότι μόνο έτσι υπάρχει στο αρχείο μου. Μακάρι να είχε τραγουδηθεί από χορωδία ή κανονικό τραγουδιστή. Υπάρχουν στην περιοχή μας πλείστοι όσοι και μάλιστα, άριστοι καλλιτέχνες, εν αντιθέσει προς εμένα πού δεν είμαι ούτε τραγουδιστής ούτε μουσικός, αλλά πρώην στέλεχος της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, και τίποτ’ άλλο.
  Αν σας ενδιαφέρει, γράψετέ μου την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) απ’ευθείας στη δική μου: arimari@otenet.gr
  Με εγκάρδιο χαιρετισμό
  Αριστ. Παν. Αντάνης
  (Εκ Πόρου ορμώμενος)
  ΥΓ Παρακαλώ μεταφέρετε και εκ μέρους μου τις ευχές για επιτυχία στο δύσκολο έργο του νέου Δημάρχου και όλου του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

  ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΑ
  (Στίχος και μουσική: Άρις Αντάνης, arimari@otenet.gr)

  ΣΤΡΟΦΗ ΠΡΩΤΗ
  Με του Θησέα το σπαθί
  και του Έθνους τη Σημαία,
  υψώνουμε το λάβαρο,
  για μια Ελλάδα νέα.

  ΕΠΩΔΟΣ
  Σε προσκαλούμε φίλε μας,
  να ρθεις κι εσύ κοντά μας
  στην ένδοξη* Τροιζήνα μας,
  να ζήσεις τα όνειρά μας.

  ΣΤΡΟΦΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
  Με «Φουρνιάδη» σύμβολο
  κι όραμα την πατρίδα,
  κρατάμε την Τροιζήνα μας,
  πολιτισμού κοιτίδα.

  ΕΠΩΔΟΣ ( Επανάληψη: Σε προσκαλούμε φίλε μας, κλπ)
  ΣΤΡΟΦΗ ΤΡΙΤΗ
  Με την παράδοση στο νου,
  προγονική θυσία,
  φυλάμε μέσα στις καρδιές
  γράμματα κι Ιστορία.
  ΕΠΩΔΟΣ ( Επανάληψη: Σε προσκαλούμε, φίλε μας… κλπ)

  ΣΤΡΟΦΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
  Μες τη ζεστή παρέα μας
  του νόστου θιασώτες,
  μαζί αγωνιζόμαστε,
  αγνοί συμπατριώτες.

  ΕΠΩΔΟΣ (Επανάληψη: Σε προσκαλούμε φίλε μας… κλπ)
  *ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά τη μουσική απόδοση του Ύμνου, σε μονωδία ή -ακόμα καλύτερα- χορωδία, στις επωδούς (ρεφρέν) χρησιμοποιούμε εναλλάξ πότε το επίθετο ένδοξη * και πότε το όμορφη.*

Σχολιάστε