Οι μαθητές του Πόρου ένωσαν τη φωνή τους με τα εκατομμύρια των νέων για τη σωτηρία του πλανήτηΑπό το Σίδνεϊ έως το Σαν Φρανσίσκο, από την Μπανγκόκ, την Καμπάλα, την Μπραζίλια, το Βερολίνο, μέχρι και σε μικρές πόλεις της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, νέοι άνθρωποι της ίδιας γενιάς, είτε σε μικρές ομάδες, είτε σε μεγάλα πλήθη, κατέβηκαν στους δρόμους φωνάζοντας τα ίδια συνθήματα, ενωμένοι με τον ίδιο θυμό για την αδράνεια των ενηλίκων που κρατούν την εξουσία.

Με τα εκατομμύρια των νέων όλου του κόσμου, ένωσαν τη φωνή τους και οι μαθητές του Πόρου την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου και του 2ου Δημοτικού Πόρου έφτιαξαν πανό και έκαναν πορεία μέχρι το Δημαρχείο του Πόρου, φωνάζοντας συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

“Δεν μένουμε παθητικοί στην καταστροφή του πλανήτη” δήλωσαν τα παιδιά, φωνάζοντας το σύνθημα “Ο λαός απαιτεί να βοηθήσουμε τη γη”.

 
Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aris Adanis says:

  Άσχετο:
  Την πρώτη μέρα που άρχισε να πωλείται το Iphone 11, αντί 1800 ευρώ περίπου, οι ουρές, νεαρών κυρίως ατόμων, έφταναν μέχρι την… Ύδρα, ο δε τζίρος -την πρώτη μέρα- ξεπέρασε τα 50.000.000. ευρώ, στην Ελλάδα.
  ΑΑ

 2. Παναγιώτης Γ. Ανδρέου says:

  Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.

  Η κίνηση και η παρέμβαση των μαθητριών/τών στηρίζει τις ελπίδες για την εξέλιξη και εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

  Η φωτογραφία στο ρολόι, με το συμβολισμό της πίεσης του χρόνου, εξαιρετική. Θα μπορούσε να αποτελέσει Η/Μ προς όλους τις/τους νέες/ους όλου του κόσμου. Η απόλυτη προβολή της οικουμενικότητας του αιτήματος μέσα από την παράμετρο του χρονικού αδιεξόδου.

  Βέβαια, παράλληλα, καλό είναι να ακολουθήσουμε και ατομικά επιλογές ευνοϊκές για τη διαχείριση του ζητήματος (π.χ.”λιγότερο” μηχανάκι, κλιματισμός και άλλες “καταναλωτικές αυτοχειρίες” .

 3. Γιάννης Γκούμας says:

  Το καλό είναι ότι πλέον έχουμε και οικονομικό όφελος, τόσο εθνικό όσο και τοπικό, προστατεύοντας το κλίμα. Δικαιολογίες παλαιότερων ετών δεν στέκουν ευτυχώς.
  Οι ΑΠΕ, είναι πιο οικονομικές από τα ορυκτά καύσιμα και έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν θέσεις εργασίας σε τοπικές κοινωνίες.
  Η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία γίνεται επιτόπου, και δεν υπάρχει απαίτηση εισαγωγής και παραγωγής νέων προϊόντων που έρχονται από μακρυά, για να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μας.

  Το μοναδικό τροχοπαίδι είναι να διαδωθεί η μέθοδος, ώστε χωρίς να έχουμε δυσκολίες και να χάσουμε τις ανέσεις μας, να επιτύχουμε και αυτό το στόχο. Γίνεται, είναι αποδεδειγμένο (καθώς άλλοι το κατάφεραν), οπότε μπορούμε και εμείς, χωρίς να ιδρώσουμε να δούμε πώς γίνεται.

Σχολιάστε