Οι Γιατροί του Κόσμου στον Δήμο Τροιζηνίας119282-aaaaaaaaaaaaagi08Οι Γιατροί του Κόσμου/Medecins du Monde, είναι μία διεθνής, ιατρική, ανθρωπιστική Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Δραστηριοποιείται τηρώντας αυστηρά την επιχειρησιακή της ανεξαρτησία, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες των πληθυσμών και τις δυνατότητες των ομάδων της να προσφέρουν βοήθεια σε μεγάλες αλλά και σιωπηρές κρίσεις του πλανήτη μας.

Οι Γιατροί του Κόσμου ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί πανανθρώπινο δικαίωμα, υλοποιούν στα πλαίσια των δράσεων τους, δωρεάν προληπτική και διαγνωστική εξέταση, με τη συμβολή κινητών μονάδων.
Οι Γιατροί του Κόσμου θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο Δήμο Τροιζηνίας με σκοπό παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σκοπός του προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των γενικών ιατρικών προβλημάτων καθώς και η υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού της περιοχής.
Το πρόγραμμα αναφέρεται σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς ή κοινωνικούς λόγους.
Το πρόγραμμα των επισκέψεων της Κινητής Μονάδας των Γιατρών του Κόσμου σε συνεργασία με τον Δήμο Τροιζηνίας και τους Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής, είναι:
Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013
Δημοτικό Κατάστημα Τροιζήνας στην ΤΡΟΙΖΗΝΑ, από 9:30π.μ. έως 16:30μ.μ.
με τις ειδικότητες:
Παθολόγος, Ορθοπεδικός, Γυναικολόγος, Παιδίατρος.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από τον Δήμο Τροιζηνίας, συμμετοχή στην προσπάθεια της έλευσης των Γιατρών του Κόσμου, είχαν οι παρακάτω σύλλογοι και φορείς:

Συντονιστική Επιτροπή Εθελοντών, Σύλλογος Πολιτών και Καταναλωτών Πόρου, η Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας,  Πολιτιστικός  Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων Μεθάνων,  Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυόπης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαλατά «Οι φίλοι της Παράδοσης». 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Συμμετοχή στην κίνηση πρέπει να είχε και το ΣΥΡΙΖΑ, από όσο γνωρίζω από συνομιλίες από την τοπική. Πέρα από αυτό όμως το σημαντικό είναι ότι για να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ανάγκη μία τέτοια κίνηση, έχουμε γίνει τριτοκοσμική χώρα με δική μας επιλογή κιόλας.

    Και να ρωτήσω, όταν πολίτες, σύλλογοι και αντιπολίτευση δίνουν λύσεις σε θέματα όπως η υγεία, όταν η κυβέρνηση δεν μπορεί, γιατί τους κρατάμε;

Σχολιάστε