Ξεκινάει το 9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου ΣαρωνικούΤο 9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού έρχεται σε τρεις μέρες δίνοντας την πρώτη συναυλία του, την Τετάρτη 31 Ιουλίου, σ’ενα ξεχωριστό υπαίθριο χώρο, στο Ανοιχτό Θέατρο της Καμένης Χώρας, στο Ηφαίστειο Μεθάνων.

Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, οι φίλοι της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, για άλλη μια χρονιά, υψηλού επιπέδου ερμηνείες έργων των Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα, σε μαγικές τοποθεσίες των νησιών του Αργοσαρωνικού.

Το Φεστιβάλ θα υποδεχτεί για έκτη φορά τον Benjamin Bowman, ο οποίος συμμετείχε ανελλιπώς από το 2012 μέχρι το 2016 και είναι σήμερα εξάρχων της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ο Αndrew Joyce, πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας και η Κana Sugimurα, μουσικός με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς και συμμετοχές σε πολυάριθμα φεστιβάλ.

Σταθεροί προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ Σαρωνικού η Φινλανδή βιολονίστρια Sini Simonen, μία από τις πιο δημοφιλείς μουσικούς δωματίου στην Ευρώπη και μέλος του Castalian String Quartet και του Calvino Piano Trio, ο Iσραηλινός πιανίστας Noam Greenberg, ο οποίος έχει εμφανιστεί σε αίθουσες όπως το Wigmore Hall, οι Musikverein και Konzerthaus της Βιέννης και είναι καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Musicat Tresanton και ο Julian Arp, βιολοντσελίστας με σταδιοδρομία σε όλη την Ευρώπη, πρώτο τσέλο της Ορχήστρας Δωματίου O/Modernt και καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Graz.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο δεύτερο τρίο με πιάνο του Franz Schubert D.929, το αριστουργηματικό, αλλά σπάνια παιζόμενο τρίο με πιάνο αρ.3 op. 110 του Robert Schumann, το σεξτέτο εγχόρδων op. 36 του Johannes Brahms, το κουιντέτο εγχόρδων K 593 του W.A. Mozart, το γνωστό ως «Αμερικάνικο» κουαρτέτο εγχόρδων οp.96 του Antonin Dvorak και το ντούο για βιολί και βιόλα του Νίκου Σκαλκώτα, τιμώντας τα 70 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Aris Adanis says:

  Όταν ήμουν νεότερος είχα σκεφτεί να οργανώσω μια τοπική ιστοσελίδα, της οποίας η ύλη θα περιείχε, αποκλειστικά και μόνο, καλές ειδήσεις.
  Δεν τα κατάφερα. ‘Ηθελε πολλή δουλειά και πολλά χρήματα διότι οι καλές ειδήσεις δεν πουλάνε.
  Πέρασαν τα χρόνια. Μέχρι πριν από… δύο μήνες, ακόμα το σκεφτόμουν.
  Προς μεγάλη μου χαρά διαπιστώνω ότι το Porosnews, από καιρό, έχει καλύψει ικανό τμήμα του οράματός μου. Γι αυτό το λόγο και επιμένω να συμμετέχω, από όπου κι αν βρίσκομαι, πότε με σχόλια, για υποτυπώδη υποστήριξη των τυχόν αδικημένων, πότε με αυθεντικά κείμενα, ως προς την ποιότητα γραφής των οποίων, διατηρώ βέβαια κι εγώ ο ίδιος τις επιφυλάξεις μου.
  Το ρεπορτάζ για το 9ο φεστιβάλ δωματίου Σαρωνικού είναι ιδεώδες. Ως εκδήλωση αλλά και ως ενημέρωση περιλαμβάνεται κι αυτό στη ρήση του καθηγητή φιλοσοφίας, αξιότιμου Κου Χρήστου Γιανναρά, ότι “η μόνη -ίσως- διέξοδος στα αδιέξοδα της πατρίδας μας, αποτελεί η αύξηση της κατά κεφαλήν πνευματικής καλλιέργειας”. (Αυτό το ‘ίσως’ καταδεικνύει και το υψηλό επίπεδο γνώσεων του ανδρός.)
  Άρις

Σχολιάστε