Με έκθεση ντοκουμέντων γιορτάστηκαν στη Μόσχα τα 190 χρόνια ελληνορωσικών σχέσεωνΕγκαινιάστηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόβ και τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία Ανδρέα Φρυγανά, το απόγευμα της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας στη Μόσχα, η έκθεση των σημαντικών εγγράφων που σχετίζονται άμεσα με την εγκαθίδρυση των ρωσοελληνικών διπλωματικών σχέσεων, που διασώζονται στο Αρχείο της Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 60 φωτογραφίες και έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της επιστολής του 1826 από Έλληνες στρατιωτικούς που ζήτησαν από τη Ρωσία να βοηθήσει την Ελλάδα να κερδίσει την ανεξαρτησία της.

«Οι εποχές είναι διαφορετικές, αλλά αξιολογούμε σε υψηλά επίπεδα το γεγονός ότι οι δεσμοί μας δεν επηρεάζονται από την πίεση που ασκούν εξωτερικές δυνάμεις», τόνισε ο Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στο ρωσικό ΥΠΕΞ για τα 190 χρόνια από τη σύναψη των ελληνορωσικών διπλωματικών σχέσεων.

Η Ρωσία, είπε ο κ. Λαβρόφ, είναι έτοιμη να συνεχίσει προς την κατεύθυνση της εδραίωσης της πολύπλευρης συνεργασίας της με την Ελλάδα «χωρίς αυτή να επηρεάζεται από τους ευμετάβλητους πολιτικούς ανέμους».

«Οι εποχές είναι διαφορετικές, αλλά αξιολογούμε σε υψηλά επίπεδα το γεγονός ότι οι δεσμοί μας δεν επηρεάζονται από την πίεση που ασκούν εξωτερικές δυνάμεις και παραμένουν ένα σημαντικό στοιχείο σταθερότητας και ειρήνης στην Ευρώπη», υπογράμμισε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας Πρέσβης Ανδρέας Φρυγανάς αποτίμησε βαθιά συνεργασία και φιλία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και χαιρέτισε μια νέα περίοδο στις σχέσεις που, όπως είπε, χαρακτηρίζονται από αμοιβαίο σεβασμό.

Πηγή πληροφοριών και φωτογραφία: sputniknews.gr
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Μαρινα Tsiniaris says:

    Bravo ! Poli sosto ! Imaste panda mazi!

Σχολιάστε