Κατάσχεση μισθών, συντάξεων και καταθέσεων από 1η Οκτωβρίου για χρέη στο ΔημόσιοeuropoulaΕίναι πρόβλεψη του νέου μνημονίου. Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου και προς το παρόν στο στόχαστρο θα μπουν όσοι χρωστούν στο δημόσιο ποσά άνω των 70.000.

Ουσιαστικά μιλάμε για κατασχέσεις – εξπρές από τραπεζικούς λογαριασμούς. Μάλιστα για τη διαδικασία κατάσχεσης δεν θα υπάρχει καμία γραφειοκρατική χρονοτριβή. Για την εντολή θα αρκεί μονάχα ένα e-mail. Η δέσμευση των χρημάτων θα γίνεται μέσα σε μία ημέρα.

Προς το παρόν το μέτρο της κατάσχεσης θα ισχύσει μόνο για οφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 70.000 ευρώ στο δημόσιο, όμως είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα επεκταθεί και σε μικρότερα ποσά.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι βρισκόμαστε σε περίοδο capital controls, οι δικαιούχοι των λογαριασμών δεν μπορούν να αποσύρουν μεγάλα ποσά, ενώ ταυτόχρονα το ακατάσχετο όριο σε ό,τι αφορά σε μισθούς και συντάξεις έχει πέσει από τα 1.500 ευρώ στα 1.000 ευρώ.

Επιπλέον το ακατάσχετο ποσό αφορά μόνο έναν λογαριασμό τράπεζας και αυτός θα πρέπει να έχει δηλωθεί στην εφορία. Για όλα τα υπόλοιπα ποσά και τους λογαριασμούς που δεν υπάγονται σε καθεστώς προστασίας δεν ισχύει το ακατάσχετο, ούτε και το πλαφόν.

aftodioikisi.gr
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ερωτηματίας says:

    Ρε το κακό μνημόνιο, το διαβολικό, να βάζει τα λαμόγια να πληρώσουν;

  2. Ερωτηματίας says:

    Να επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα το μέτρο αυτό και άμεσα, με παράλληλη μείωση του ακατάσχετου.
    Δε μπορεί σε αυτή τη χώρα μια ζωή να επιβραβεύονται τα λαμόγια (που μας έφτασαν σε αυτό το χάλι) και οι καλοπληρωτές να είναι τα κορόιδα της υπόθεσης.

Σχολιάστε