Η απάντηση του Δ. Γρίβα για την καταγγελία στο Porosea
Το βράδυ της 20ης Ιουνίου, λάβαμε το ακόλουθο μειλ με την απάντηση του Δημήτρη Γρίβα, στην ανοιχτή επιστολή του Δημάρχου Πόρου, σχετικά με την καταγγελία που έκανε κατά τη διάρκεια του Porosea.

Απάντηση του Δημήτρη Ι. Γρίβα στην «Ανοικτή Επιστολή» του Δημάρχου Πόρου

Πόρος 20/06/2018

Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής από 15-6-2018 του Δημάρχου Πόρου, έχω να παρατηρήσω και να διευκρινίσω τα εξής, πρωτίστως ως δημότης Πόρου:

Στις 4 το απόγευμα περίπου της 9-6-2018 ημέρα Σάββατο πηγαίνοντας προς το σπίτι μου παρατήρησα ένα φορτηγό-ψυγείο αυτοκίνητο παρκαρισμένο μπροστά από το κτήριο που φιλοξενεί την Φιλαρμονική του Δήμου να ρευματοδοτείται από Δημοτικό στύλο φωτισμού. Δεν είχε κανένα χαρακτηριστικό, ώστε να είναι αναγνωρίσιμο σε ποιόν ανήκει, όπως θα έπρεπε. Προχωρώντας προς το σπίτι μου συνάντησα δύο αστυνομικούς και τους εξέθεσα το γεγονός. Αφού διαπίστωσαν την λειτουργία του φορτηγού-ψυγείου κάλεσαν τηλεφωνικά (οι αστυνομικοί) το Αστυνομικό Τμήμα και έδωσαν τον αριθμό κυκλοφορίας του για να βρεθεί ο ιδιοκτήτης και αποχωρήσαμε.
Στις 5.20 περίπου με κάλεσαν τηλεφωνικώς από το Α.Τ. Πόρου όπου μου ζήτησαν να καταθέσω αυτά που γνώριζα, πράγμα που έκανα, χωρίς βέβαια να αναφέρω κανένα όνομα, αφού δεν γνώριζα ποιός ειναι ο ιδιοκτήτης, πολύ δε περισσότερο το περιεχόμενο του ψυγείου. ΄Εμαθα τον ιδιοκτήτη πολύ αργότερα και αφού είχε ήδη καταθέσει.
Αν πράγματι ήταν στην υπηρεσία του Porosea , όπως διατείνεται ο κ. Δήμαρχος στο δελτίο τύπου, θα έπρεπε να έχουν βάλει κάποιo χαρακτηριστικό στο πλάι του ψυγείου ώστε το αυτοκίνητο να δηλώνει ποιόν σκοπό εξυπηρετεί. Να επισημάνω εδώ ότι ο κ. Δήμαρχος που εθελοντικά έχει διαθέσει σε σύλλογο ένα φορτηγό αυτοκίνητο έχει στις πλαϊνές του εξωτερικές όψεις το λογότυπο του συλλόγου. Και όσοι κατά το παρελθόν διαθέταμε τα οχήματά μας για εθελοντισμό φροντίζαμε τόσο ο Δήμος όσο και εμείς να έχουν την απαραίτητη σήμανση, ώστε να είναι αναγνωρίσιμα.

Εκτός των παραπάνω όμως, εδώ υπήρχε και ένα σοβαρό θέμα ασφάλειας. Το προστατευτικό καπάκι του στύλου ήταν ορθάνοιχτο και θα μπορούσε σε οποιονδήποτε να προκληθεί ατύχημα είτε από ηλεκτροπληξία είτε από άλλο τραυματισμό (γρέζια, σκουριές), πολύ δε περισσότερο σε παιδί, αφού ακριβώς δίπλα είναι η παιδική χαρά.

Γιατί έγινε όλο αυτό το σκηνικό με το στύλο του φωτισμού και δεν ρευματοδοτήθηκε το αυτοκίνητο απο το κτήριο της Φιλαρμονικής αφού ήταν δίπλα;

Το δελτίο τύπου του κ. Δημάρχου λοιπόν είναι αποπροσανατολιστικό και προσβλητικό, υπερβαίνει τα εσκαμμένα και ο ίδιος συνεχίζει να λειτουργεί διχαστικά όπως συνηθίζει.
Ο υπογράφων έχει δείγματα γραφής και δεν χρήζει αποδείξεων για το ενδιαφέρον του για την πρόοδο και ευημερία αυτού του τόπου και το παρελθόν, κ. Δήμαρχε δεν διαγράφεται, όσα δελτία τύπου και αν εκδοθούν γιατί υπάρχει και η συλλογική μνήμη των συνδημοτών μας. Όσο δε αφορά στο επιχείρημα ότι « μερικοί πρέπει να βάλουν στο μυαλό τους ότι ορισμένοι αντιδήμαρχοι ή ένας δήμαρχος προσφέρουν αφιλοκερδώς» έχω να απαντήσω ότι όχι μόνο ο υπογράφων αλλά και ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως οι δήμαρχοι του Πόρου όπως και πολλοί αιρετοί προσέφεραν αφιλοκερδώς πολλά, χωρίς να το διαλαλούν και μάλιστα πολλές φορές από το υστέρημά τους.

Δημήτρης Ι. Γρίβας
Comments (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  -” Ρε Γιάννη, Εδώ Δημήτρης. Μόλις είδα ένα φορτηγό χωρίς διακριτικά να τραβάει ρεύμα κλπ. κλπ. Μη πως ξέρεις τι είναι; Σε ενημερώνω για να δώσεις εντολή να το ελέγξουν.”
  -” Σε Ευχαριστώ, ρε Δημήτρη, που με ενημέρωσες. Θα δώσω εντολή να γίνει έλεγχος. Ιδίως αφού λες ότι είναι και επικίνδυνο.”
  <<>>
  Πώς σας φαίνεται για τηλεφωνική επικοινωνία, ή sms ή e-mail ή ακόμα και ταχυδρομική περιστερά; Δύσκολο ε; Συμφωνώ μαζί σας. Πολύ δύσκολο. Σχεδόν ανέφικτο.
  Γι αυτό δεν έχω εκφράσει τη γνώμη μου για τη Μακεδονία μας.
  Το μόνο που λυπάμαι είναι που οι φτωχοί γονείς μου, με μεγάλες θυσίες, με έστελναν να μάθω Αγγλικά, Γαλλικά Γερμανικά, και δεν με έστελναν να μάθω … Μακεδονικά που θα μου ήταν χρήσιμα, αν μήτι άλλο, για να καταλαβαίνω τι λένε κάποιοι βουλευτές στη Βουλή και κάποιοι άλλοι εκτός Βουλής. Αλλά άγνωσται οι Βουλαί του Θεού και Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι. (Αρχαία Ελληνικά ή πραγματικά Μακεδονικά είναι αυτά, για όποιον δεν τα καταλαβαίνει).
  Ακούστε και κανένα φίλο σας που τα βλέπει χωρίς παραταξιακές παρωπίδες. Κι άμα είναι και Ποριώτης ακόμα πιο καλά. Αφού βλέπετε ότι η φαγωμάρα μόνο κακό κάνει, αποδεδειγμένα πλέον. Θυμηθείτε και κείνο το κεφάλαιο στον Αλφαβητάριο της πρώτης Δημοτικού, όπου πασχίζαν ο Άνεμος κι ο Ήλιος να βγάλουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο την κάπα του Βοσκού. Με τη ζέστα του Ήλιου ο βοσκός την έβγαλε μόνος του. Αυτό διδάσκεται σε όλες τις μεγάλες διεθνείς σχολές Μάνατζμεντ. Αλλιώς βέβαια. Πιο … “σοφιστικέ”. Το νόημα είναι το ίδιο, όμως. Μάλλον πρέπει να ξαναπάμε στην πρώτη Δημοτικού. Όλοι και πρώτος από όλους ο αξιότιμος Κος Υπουργός της Παιδείας.
  <<>>
  Παλιά δεν είχαμε ούτε τηλέφωνα και για να βρούμε κάποιον περνάγαμε από το σπίτι του. Τώρα είμαστε όλοι αδικαιολόγητοι. Και πιο από όλους εγώ, που πάω και χώνομαι εκεί που δεν με σπέρνουν. Σαν αυτόν που πάει να χωρίσει δύο άλλους που πλακώνονται στο ξύλο και στο τέλος τρώει ο ίδιος το ξύλο της αρκούδας, αφού τον ταράξουνε στις μπουνιές και στις κλοτσιές αυτοί που πήγε να χωρίσει, οι οποίοι στο τέλος τον παρατάνε τέζα στο χώμα και φεύγουνε αγγαλιασμένοι από τους ώμους.
  <<>>
  Αλλά ας το δω αυτό στον Πόρο και ας μου τρέχουνε οι μύτες αίμα, από το ξύλο, κι ας μου έχουν σπάσει και τα πλευρά και ας με έχουν πετάξει και στη θάλασσα
  <<>>
  Με αυτό το τελευταίο με έχουν απειλήσει κάτι καλόπαιδα πατριωτάκια μου, αγοράκια αλλά και κοριτσάκια, αρκετών Μαϊων, τότε που είχα προβλέψει την τύχη ή ατυχία του τοπικού νομίσματος “καλαύριον”.
  Δεν γνωρίζανε βέβαια ότι κατέχω κύπελο πρωτιάς σε αγώνα ελεύ θερηςκολύμβησης διαδρομής Γαλατά- Πόρου, κατά την Παλιά Ναυτική Εβδομάδα. Κι εγώ και ο αδελφός μου ο Γιώργος Αντάνης. Και το κολύμπι είναι σαν το ποδήλατο. Δεν ξεχνιέται όσα χρόνια κι αν περάσουν.
  <<>>
  Τα ανακάτεψα όλα; Δεν βαριέσαι. Κι εγώ ανακατεμένος είμαι. Τι περιμένεις;
  Άρις

 2. christos says:

  οε οε οε οε δεν θα γινεις Δήμαρχος ποτε χαχαχαχα

 3. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Christos kai Panagia! H vlakeia se olo ths to megaleio.

  Αλλά μη δίνετε σημασία. Δεν φταίει αυτός ο βλαξ, o … Christos Έτσι γεννήθηκε.
  Σε άλλους λείπουν άλλα μέρη του σώματος εκ γενετής. Αυτουνού εκτός από τα άλλα που του λείπουνε του λείπει και το μυαλό. Κουκούτσι ο ρημαδιασμένος. Μιλάμε για κουκούτσι. Συγχωρέστε τον.
  Φερθείτε με συμπόνοια. Θα θέλατε να σας κάνει η φύση σαν κι αυτόν;

 4. Nikl says:

  Δυστυχώς ο κ.Γρίβας δεν έχει αντιληφθεί,ή μάλλον δεν θέλει να αντιληφθεί,ότι οι Ποριώτες “ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΝΕ”,και προσπαθεί με κάθε τρόπο να κάνει αισθητή την παρουσία του.Το χειρότερο είναι ότι νομίζει πως με τις ενέργειές του βοηθά την σημερινή αντιπολίτευση της οποίας κατά το παρελθόν ήταν σφοδρός πολέμιος.

 5. christos says:

  Για τόν Αρούλη :Το να παριστάνεις τον σπουδαίο στον εαυτό σου είναι τόσο σημαντικό όσο γελοίο είναι να παριστάνεις τον σπουδαίο στους άλλους.

 6. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Οε οε οε οε Christako, δεν σε ξέρω. Γι αυτό τα είπα αυτά. Αν έλεγες το ονοματάκι σου, μπορεί να τα εκλάμβανα και ως αστεία αυτά που γράφεις. Σου έχω γράψει ένα ολόκληρο κατεβατό για συμφιλίωση μεταξύ των Ποριωτών και συ με γράφεις κανονικά και γράφεις, με κακία, ανούσια αλλά εκούσια, σε συνάθρωπό σου: ΟΕ ΟΕ ΟΕ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΤΕ. Δηλαδή αυτό είναι το νοιάξιμό σου και τίποτα άλλο; Μέσα στο νησάκι μας μόνο αυτό σε νοιάζει; Ευτυχώς που ο Δήμαρχος δεν είναι σαν κι εσένα. Και βέβαια κάπου άρπαξες και αυτή την ωραία, ομολογουμένως, ατάκα και την κόλλησες για δική σου. Ξέρεις πώς λέγονται αυτοί που κλέβουν ρήσεις άλλων και δεν αναφέρουν την πηγή; Second -handers. (Δηλαδή δευτεροχέρηδες).
  Τέλος, εάν ποτέ δεν ισχύσει και για σένα το “οε οε οε οε”, και κάποτε καταφέρεις και γίνεις “κάτι” και προσφέρεις με ανιδιοτέλεια το χρόνο σου και τις γνώσεις σου στους συνανθρώπους σου και βέβαια στους συμπατριώτες σου (όλους ανεξαιρέτως), να εύχεσαι να μην έχεις με το μέρος σου ανθρώπους που φέρονται όπως εσύ, δηλαδή οε,οε,οε. Και αν θα σου κολλάνε οι γλειψιματίες και οι παρατρεχάμενοι, να τους απομακρύνεις. Ένας τέτοιος Christos, είναι Achristos, να μη σου πω και επικίνδυνος. Και για να μη λες ότι εγώ πάω να φανώ καλύτερος από σένα, σε πληροφορώ, ότι δεν είμαι καθόλου καλύτερος. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ το γνωρίζω αυτό. Και για αυτό δεν ήμουν ποτέ και δεν θα είμαι με κανένα κόμμα, καμία παράταξη, καμία στοά, ακριβώς επειδή δεν θέλω να ανήκω σε καμία οργάνωση που θα έχει μέλη σαν κι εμένα.
  Απλώς θα ασκώ το δικαίωμα της ψήφου μου δια της μεθόδου της εις άτοπον απαγωγής, όπως έχω ξαναπεί, δηλαδή επιλέγοντας με βάση την γνωστή αρχαία ρήση: “Εκ πολλών κακών το μη χείρον βέλτιστον”. Ειδικά αφού κανείς μέχρι τώρα δεν έχει τη φιλοδοξία να θεωρηθεί καλός. Κι επειδή μπορεί να μην έχεις διαβάσει αυτά που υποστηρίζω, οι σημερινοί πολιτικοί δυστυχώς, από τους Δήμους μέχρι το ανώτατα αξιώματα δεν δίνουν φράγκο για την υστεροφημία τους. Έχουν πέσει στο άπατο και άνυδρο πηγάδι της … φημοϋστερίας.
  Αν γνωριζόμαστε παίρνω πίσω τα λόγια που έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο. Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κρυβόσαστε. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε έτσι.
  Αν θέλεις γράψε μου στο e-mail: arimari@otenet.gr. Δεν είναι ανάγκη να τα λέμε όλα δημόσια.
  ΥΠΟΓΡΑΦΗ
  Ένας “Αρούλης” κάποιας ηλικίας μεταξύ 40 και 140 ετών. (Διάλεξε. Ό,τι αριθμό και να πεις μέσα θα πέσεις.)

Σχολιάστε