Εργαζόμενοι ζητούν από τους υποψήφιους Δήμαρχους και Περιφερειάρχες να λάβουν ξεκάθαρη θέση για το μέλλον των κοινωνικών δομώνpasekdapΤο κύμα «επιθέσεων» από πολλούς αυτοδιοικητικούς με τελικό σκοπό την ιδιωτικοποίηση αυτών των τόσο σημαντικών για την ελληνική κοινωνία παρεχόμενων υπηρεσιών, οδήγησε τους εργαζόμενους στις προνοιακές δομές των ΟΤΑ (Παιδικοί σταθμοί – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ – Βοήθεια στο Σπίτι κλπ.), να αποστείλουν Υπομνήματα προς τους υποψηφίους Δημάρχους και τους υποψήφιους Περιφερειάρχες σε όλη την Ελλάδα, ζητώντας τους, εν όψει εκλογών, να γνωστοποιήσουν τις επίσημες θέσεις τους, σχετικά με τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, που αφορούν τη λειτουργία των προνοιακών δομών των ΟΤΑ.

Διαβάστε αναλυτικά τα Υπομνήματα των εργαζομένων στις προνοιακές δομές των ΟΤΑ:

152 – ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

150 – ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

 

 
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Για το ζήτημα των Κοιν.Σ.Επ, που βάζουν οι εργαζόμενοι στις προνοιακές δομές των Δήμων, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, έχει επισημάνει τον κίνδυνο ότι πάει να δημιουργηθεί μία “νέα γενιά ΜΚΟ”. Για να μην σταθώ σε ό,τι ο καθένας μπορεί να υποψιαστεί για το ποιοι μπορεί να ίδρυσαν αυτές τις επιχειρήσεις και ποιες περίεργες συμβάσεις και απευθείας αναθέσεις μπορούν να γίνουν, θα παραθέσω την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου όταν απέρριψε την υπογραφή σύμβασης μεταξύ ενός Δήμου και μιας Κοιν.Σ.Επ.:

    “Υπό το πρόσχημα και την κάλυψη μιας προγραμματικής συμφωνίας και του κοινωνικού σκοπού που οι επιχειρήσεις αυτές επιδιώκουν, δεν επιτρέπεται να υποκρύπτεται απευθείας ανάθεση”».

    Ήδη διερευνώνται προγραμματικές συμβάσεις με ΚοινΣΕπ, κι επειδή το ζήτημα των ΜΚΟ είναι άλλη μία θλιβερή ιστορία (έστω και με τις εξαιρέσεις της), απαραίτητο είναι να δώσουν οι υποψήφιοι μία σαφή απάντηση. Τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν, ούτε να γίνουν πρόσχημα για νέες κομπίνες.

  2. Ιωάννης Γκούμας says:

    Από μας εξαρτάται να διαλέξουμε ποιοι μας κυβερνάνε και τι θέλουμε από αυτούς που μας κυβερνάνε. Αν διαλέξουμε άτομα που έχουν κάνει κομπίνες στο παρελθόν,θα κάνουν και τώρα. Αφού τους ψηφίζουμε για να επιβραβεύσουμε τον τρόπο που μας κυβέρνησαν. Έτσι δεν είναι;

Σχολιάστε