Επίθεση ΚΕΔΕ στον Θεοδωρικάκο για αυθαίρετους διορισμούς στην ΕΕΤΑΑ και στην Επιτροπή των ΠεριφερειώνΜε βαρύτατες εκφράσεις και κατηγορίες τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ επιτέθηκαν στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο, καθώς όπως είπαν τους αγνόησε στις αποφάσεις του για τον ορισμό μελών και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών της Ευρώπης και στο Δ.Σ. της ΕΕΤΑΑ και μάλιστα τους ορισμούς τους έκανε παραμονή των εκλογών του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
Αιχμηρότερος όλων ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος μίλησε για παράβαση κάθε δεοντολογίας, για ατοπήματα και για προσβολή της ΚΕΔΕ σημειώνοντας ότι ο Υπουργός δεν είναι Αυτοκράτορας.
Ο κ. Κυρίζογλου μάλιστα ανέφερε ότι στο Δ.Σ. της ΕΕΤΑ ο κ. Θεοδωρικάκος όρισε για πρώτη φορά στην ιστορία, πρόεδρο μη αυτοδιοκητικό, τον ειδικό συνεργάτης του και αντιπρόεδρο επίσης μη αυτοδιοικητικό, τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου.
Το πρώτο κομμάτι της κριτικής που ασκήθηκε στον Υπουργό αφορούσε στην Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Επιτροπή των Περιφερειών.
Ο κ. Μπίρμπας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι από τους 24 τακτικούς και αναπληρωματικούς εκπροσώπους οι 21 προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία κατά παράβαση κάθε έννοιας αναλογικότητας. Τόνισε μάλιστα ότι δεν πρόκειται για συνδικαλιστικό όργανο της Αυτοδιοίκησης αλλά για ευρωπαϊκό θεσμό όπου εκεί τηρείται και η αναλογία των κοινοβουλευτικών ομάδων της Ευρώπης. Τέλος επεσήμανε ότι παντού στην Ευρώπη γίνεται διαβούλευση για το θέμα.
Ο κ. Ιωακειμίδης από την μεριά του σημείωσε ότι προφανώς αγνοήθηκε παντελώς και δεν ρωτήθηκε από κανέναν ως αποκλειστικά αυτοδιοικητική παράταξη που δεν εκφράζεται από κάποιο κομματικό χώρο και αυτό αποτελεί προσβολή στον θεσμό της αυτοδιοίκησης. Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη επεσήμανε ότι αυτή η ενέργεια είναι μια πρόκληση για την αυτοδιοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να την αφήσουμε να περάσει έτσι γιατί και στα επόμενα θα μας φερθούνε με αντίστοιχο τρόπο».

Ο κ. Κυρίζογλου έβαλε και την γεωγραφική διάσταση καθώς όπως είπε διορίστηκαν 8 από την Αττική και κανένας από το Δήμο Θεσσαλονίκης, από την Δυτική Μακεδονία, την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, το Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο, την Κρήτη, το Ιόνιο, τη Δυτική Ελλάδα, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Λυμπέρης ο οποίος σημείωσε ότι δεν έχει καμία γνώση για το θέμα και ότι δεν απευθύνθηκε κανείς σ΄εκείνον είτε ώς Αυτοδιοικητικό Κίνημα, είτε ως ΚΙΝΑΛ ή ΠΑΣΟΚ.
Στο σημείο αυτό τόσο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου, όσο και ο ΓΓ κ. Καφαντάρης πληροφόρησαν το σώμα ότι υπήρξε αλληλογραφία με τον κ. Πατούλη, ο νυν πρόεδρος υπέβαλε πρόταση που δεν εισακούστηκε, όμως παραδέχτηκαν ότι ποτέ το θέμα δεν πήρε την έγκριση, ούτε συζητήθηκε στο Δ.Σ.

Το δεύτερο κομμάτι αφορούσε τον ορισμό των μελών της ΕΕΤΑΑ όπου η ΚΕΔΕ κατέχει το 25% των μετοχών και διαθέτει την μεγαλύτερη πλειοψηφία και εκεί φαίνεται να έχει συγκαλέσει Εκτακτη Γενική Συνέλευση, επίσης χωρίς καμία απόφαση του Δ.Σ.
Οπως ανέφερε σε πολύ αυστηρό τόνο ο κ. Κυρίζογλου «η κορύφωση ήρθε με το έτερο ατόπημα του Υπουργού Εσωτερικών όπου στις 27 Νοεμβρίου 2019 παραμονή των εκλογών νέου ΔΣ της ΚΕΔΕ προέβει στον ορισμό νέων μελών ΔΣ της ΕΕΤΑΑ. Από την Α’ βάθμια αυτοδιοίκηση ορίστηκαν δύο δήμαρχοι και μια δημοτική σύμβουλος όλοι από την Αττική και κανείς από την πλειοψηφίσασα παράταξη».
Ο κ. Κυρίγλου χαρακτήρισε προκλητική την ενέργεια που έχει δημιουργήσει έντονο κλίμα δυσφορίας και πρότεινε η ΚΕΔΕ να ζητήσει από τον Υπουργό να ανακαλέσει την απόφασή του και να άρει τις αδικίες με διόρθωση των αποφάσεων. «Αν δεν το κάνει» ο κ. Κυρίζογου πρότεινε να ζητηθούν οι παραιτήσεις των διορισμένων αιρετών και συνάντηση με τον Πρωθυπουργό «να τον βάλει σε τάξη» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μουράτογλου πρότενε εφόσον η ΓΣ της ΕΕΤΑ δεν συγκλήθηκε με απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ να παρθεί απόφαση για νέα Γενική Συνέλευση και εκλογή νέων μελών, ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρης όμως εξέφρασε επιφυλάξεις για την νομιμότητα μιας τέτοιας διαδικασίας.
Με την τοποθέτηση του κ. Κυρίζογλου συμφώνησαν ομόφωνα και τα υπόλοιπα μέλη της ΚΕΔΕ και αποφασίστηκε να αποσταλούν σχετικές επιστολές και να προσκληθεί ο κ. Θεοδωρικάκος στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ να δώσει εξηγήσεις.
Εκκρεμεί βέβαια πάντα το θέμα της νομιμότητας του νέου ΔΣ της ΕΕΤΑΑ που προέκυψε από Έκτακτη Γενική Συνέλευση που φέρεται να συγκάλεσε η ΚΕΔΕ, χωρίς όμως να υπάρχει καμία τέτοια απόφαση από το Διοικητικό της Συμβούλιο.

 

 

Πηγή: www.myota.gr
Comments (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Τάσος Γκούμας says:

  Τάκης Θεοδωρικάκος: Από την ΚΝΕ στην… «αυλή» του Κυριάκου!
  https://www.tovima.gr/2016/05/21/politics/takis-theodwrikakos-apo-tin-kne-stin-ayli-toy-kyriakoy/
  ………………………………………………..
  Η επιλογή του άλλοτε «κνίτη» Τάκη Θεοδωρικάκου, ενός προσώπου που επί πολλά χρόνια ερευνούσε τις διαθέσεις της κοινής γνώμης και παρουσίαζε δημοσκοπήσεις της εταιρείας του, της GPO, να βρεθεί δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ξάφνιασε πολλούς.
  Ο 52χρονος Πειραιώτης (γεννημένος στο Κερατσίνι), που διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ τη φορτισμένη περίοδο 1990-1991, είναι από τους πιο έμπιστους και στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη. Η συμπόρευσή τους ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη για τους μυημένους στα «γαλάζια» παρασκήνια. Εξάλλου ο πρόεδρος της ΝΔ διατηρούσε με τον δημοσκόπο – επικοινωνιολόγο καλή προσωπική σχέση και υπήρχε επικοινωνία καιρό.
  ……………………………………………………
  Ρε, λέτε να είναι κρυφοκουμουνιστές οι Μητσοτάκηδες;
  Ο πατέρας πάει με τον Φλωράκη για να διωξουν τον Αντρέα και ο γιος κάνει υπουργό εσωτερικών τον επί της βρωμερής τριετίας γραμματέα της ΚΝΕ.
  Τί γίνεται;
  Και λίγο πιο σοβαρά όλοι οι Δήμοι έγιναν μπλε στις εκλογές, ε; Τι ζητάνε τώρα;

 2. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Κι αναρωτιόμουν: Γιατί άργησε τόσο; Μήπως επειδή είναι Χριστούγεννα και όσο νά’ναι η ψυχή μας γαληνεύει και στέλνει μηνύματα πραότητας στον εγκέφαλο; Ένα ακόμα λάθος στην εκτίμησή μου. Τελικά για μερικούς συνανθρώπους μας- λίγους ευτυχώς, γύρω στο 3% για την ακρίβεια- όλα εξαρτώνται από τον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου.
  Ευτυχώς, ο δικός μου σκληρός δίσκος αυτές τις Άγιες μέρες “μερεύει”.
  <<>>
  Γι αυτό εύχομαι καλές ευχές σε όλους τους φίλους.
  Και για όποιον αναρωτιέται, γιατί μόνο στους φίλους, η απάντηση είναι απλούστατη: Εχθρούς δεν έχουμε.
  Α.Π. ΑΝΤΑΝΗΣ
  ΥΓ Παραθέτω και το τροπάριο της Γέννησης μεταγλωττισμένο στην ελληνική καθομιλούμενη, ώστε όσοι από μας το ψάλλουμε χρόνια τώρα, εντελώς τυπικά, ίσως δώσουμε τη βαρύτητα που αρμόζει στο νόημα, αλλά και στο συμβολισμό των ωραίων αρχαιοπρεπών λέξεων τού ψαλλόμενου, “Η Παρθένος σήμερον…”

  Η Παναγία σήμερα / Τον Χριστό γεννάει
  και η Γη σε μια σπηλιά/ το βρέφος Της φυλάει.
  Άγγελοι, με τους βοσκούς μαζί/ δοξολογούνε,
  κι οι τρεις σοφοί/ με το αστέρι/ οδοιπορούνε,
  Για μας γεννήθηκε ο Χριστός/ και τώρα και για πάντα,
  ο Άχρονος Θεός!

 3. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  @Φίλο Τάσο- Χρόνια πολλά, με πατριωτική και συμμαθητική αγάπη
  ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ
  <<>>
  Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης, νέες σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Πόρου έχουν εγκριθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2019, δίνοντας νέες δυνατότητες υλοποίησης αναγκαίων δράσεων στον Δήμο Πόρου.

  Ειδικότερα:
  • Αναβάθμιση αστικού εξοπλισμού (CLLD/LEADER 2014-2020) – 251.658€
  • Προμήθεια απορριμματοφόρων (Φιλόδημος 2 / ΥΠΕΣ) – 150.000€
  • Αναβάθμιση κοινωνικών υπηρεσιών (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020/ ΕΣΠΑ / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) – 56.880€
  • Χρηματοδότηση εκδηλώσεων του Poros Arts Festival (CLLD/LEADER 2014-2020) – 20.484€

  

 4. Πόση έκπληξη πια προκαλούν οι ιπτάμενοι της πολιτικής και τα κόμματα που ανοίγουν την αγκαλιά τους στις νέες μετεγγραφές;

  Οι ιπτάμενοι και τα κόμματα θαρρούν πως είμαστε ανόητοι, ή τόσο αφελείς, ώστε να μην καταλαβαίνουμε πού αποσκοπεί όλο αυτό το αλισβερίσι που παρακολουθούμε, κυρίως στα δύο πρώτα κόμματα, τα τελευταία χρόνια; Αρχές και ιδεολογίες έχουν ψοφήσει στην ουσία τους.

  Αυτό που παρακολουθούμε, στην καθομιλουμένη το ονομάζουμε Βόλεμα (με Β κεφαλαίο). Βόλεμα, τόσο για τους ιπτάμενους, όσο και για τα κόμματα που χωρίς αιδώ δέχονται (ή συναλλάσσονται με) πρώην πολέμιους ή υβριστές τους προκειμένου να εξασφαλίσουν λίγα ακόμα ψηφαλάκια που θα τους διατηρήσουν για λίγο ακόμα, ή θα τους φέρουν ξανά στην εξουσία που έχασαν.

  Ας μην αναρωτιώματε επομένως τι έχουΜΕ τα έρμα και ψοφάΜΕ και δεν πρόκειται να ανακάμψουμε, όσους λαγούς με πετραχήλια και όσα καθρεφτάκια κι αν τάζουν σ’ εμάς τους …ιθαγενείς οι γαμπροί της εξουσίας.

Σχολιάστε