Ανοιχτή επιστολή των Εκπαιδευτικών του Αργοσαρωνικού προς τους γονείς των μαθητών(φωτογραφία Μάριος Λώλος από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 10/6/2020)

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Π.Ε. Νησιών Αργοσαρωνικού εξέδωσε την ακόλουθη ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς των μαθητών, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και τα αιτήματα των εκπαιδευτικών: 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΝΗΣΙΩΝ ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

 

Αίγινα, Πόρος, Τροιζήνα , Μέθανα , Σπέτσες 10/06/2020

 

Αγαπητοί γονείς,

 

 

Οι εκπαιδευτικοί ζήσαμε μία δύσκολη περίοδο για εμάς και τα παιδιά μας! Μπήκαμε μπροστά όπως οφείλαμε σαν παιδαγωγοί, για να κρατήσουμε επαφή με τους μαθητές μας, να βρούμε τρόπους να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία έστω και εξ αποστάσεως. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό, χωρίς καμία υποστήριξη από το κράτος, τα απαραίτητα υλικά και μέσα για να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών. Αντίθετα, κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας συνέχισαν να μοιράζουν ατομικές ευθύνες, ευθύνη για να βρούμε εμείς τα τεχνολογικά μέσα προκειμένου να κάνουμε τη δουλειά μας, για να βρουν οι μαθητές μας τα μέσα να συμμετέχουν στην κατά τα άλλα υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση. Και τώρα γινόμαστε δάσκαλοι-COVID γιατί δεν υπάρχουν νοσηλευτές και γιατροί στα σχολεία, σύμβουλοι σχολικής ζωής γιατί οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι ελάχιστοι.

 

 

Το ίδιο ξέρουμε ότι βιώσατε και όλοι εσείς. Πήρατε πολλές ευθύνες στις πλάτες σας. Ευθύνη για τη μείωση του μισθού σας, για χιλιάδες απολύσεις και λουκέτα στα μαγαζιά, ευθύνη για να βρεθούν λεφτά να δοθούν στους κλινικάρχες, καναλάρχες και μεγαλοεργοδότες, ευθύνη για το αν θα αρρωστήσουμε και δε βρούμε ένα κρεβάτι ΜΕΘ να μας περιθάλψει. Έπρεπε εν μέσω καραντίνας να γίνετε ψυχολόγοι για να βοηθήσετε τα παιδιά σας, αφού τα επιστημονικά κέντρα είναι υποστελεχωμένα, δάσκαλοι για να βοηθήσετε τα παιδιά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ειδικοί παιδαγωγοί γιατί δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη για τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Σύμφωνα με την κυβέρνηση έχετε εσείς την ευθύνη να στείλετε τα παιδιά σας στο σχολείο, εκείνη δεν εξασφαλίζει τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας της υγείας των μαθητών, ισχυρίζεται ότι «η οικογένεια γνωρίζει πολύ καλύτερα το καλό του μαθητή»!!!

 

 

Αντί να βοηθήσει την κατάσταση που αναδείχθηκε τώρα όσο ποτέ, η κυβέρνηση έφερε νομοσχέδιο που πατάει πάνω σε προηγούμενα και κάνει ακόμη χειρότερο το Δημόσιο σχολείο. Όλη αυτήν την περίοδο σταθήκαμε ενωμένοι! Πήγαμε κόντρα σε αυτούς που βάλθηκαν να μας στρέψουν τον έναν ενάντια στον άλλο! ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ και ΓΟΝΕΙΣ- ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ να πάρουμε τη σημαντικότερη ευθύνη μας. Να παλέψουμε για ένα καλύτερο σχολείο. Ένα καλύτερο μέλλον για ΟΛΑ τα παιδιά!!!

 

 

Οι εκπαιδευτικοί αγωνιζόμαστε! Κάνουμε πράξη τον παιδαγωγικό μας ρόλο και δίνουμε το σημαντικότερο μάθημα στους μαθητές μας: Να σηκώνουν ψηλά το κεφάλι! Να διεκδικούν καλύτερη ζωή και όλα όσα δικαιούνται. Τους μαθαίνουμε να μη ζουν υποταγμένοι! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ σε:

 

 

* Κάμερες στις αίθουσες, παγίωση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

* Αύξηση αριθμού μαθητών σε Δημοτικό – Νηπιαγωγείο!

* Χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών, χιλιάδες ακάλυπτα κενά που θα καλύπτονται μόνο κατά προτεραιότητα

* Αλλαγές στο Αναλυτικό Πρόγραμμα με έμφαση στις δεξιότητες σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο και εισαγωγή Αγγλικών στο Νηπιαγωγείο (!), ενώ η καθολική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής είναι ζητούμενο και οι σχολικές τάξεις κλουβιά, κοντέινερ, ακατάλληλοι χώροι.

* Γυμνάσιο – Λύκειο – εξεταστική αρένα. Τράπεζα θεμάτων από την Α΄ Λυκείου, που, όταν εφαρμόστηκε, άφησε μεταξεταστέους το 40% των μαθητών!

* Κατηγοριοποίηση σχολικών μονάδων και μαθητών με τους «κανονισμούς» και την «αξιολόγηση». Ατέρμονος ανταγωνισμός με στόχο τη συγκάλυψη της κρατικής ευθύνης.

* Κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να μεταθέτει την ευθύνη, καθώς δε διασφαλίζει την ασφαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων! ΚΡΥΒΕΤΑΙ και δεν παίρνει κανένα μέτρο (μονιμοποίηση καθαριστριών, αναλώσιμα, κλπ) βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία όλων μας.

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ    Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΡ.ΡΕΠΠΑΣ     ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΗ
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Τάσος Γκούμας says:

    Γονείς να απαντήσουνε δεν υπάρχουνε;

Σχολιάστε