Άρθρο- οδηγός για τους τουρίστες που αναζητούν τον… διαφορετικό ΠόροΈνα ιδιαίτερο και ενδιαφέρον αφιέρωμα για τον Πόρο, δημοσίευσε η αμερικάνικη ιστοσελίδα transitionsabroad.com, στις 4 Φεβρουαρίου 2018.  Το αφιέρωμα έχει τίτλο “”Αγκαλιάζοντας” τις αρχαίες ελληνικές παραδόσεις στον Πόρο και την Πελοπόννησο” και το κείμενο με τις φωτογραφίες είναι της Lies Ouwerkerk.

Το κείμενο απευθύνεται σε επισκέπτες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την παράδοση και την ανθρωπομορφία του Πόρου, πάνω σε θέματα γαστρονομίας, πολιτισμού, περιβάλλοντος και ιστορίας. Το αφιέρωμα αναδεικνύει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την ενδιαφέρουσα εικόνα που χαρακτηρίζει την πολιτιστική κληρονομία και την ανθρωπολογία του τόπου, και τα οποία αποτελούν πόλο έλξης για τον μοντέρνο αλλοδαπό τουρίστα, που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά του ποιοτικού επισκέπτη.

Η συντάκτης Lies Ouwerkerk περιπλανιέται στα σοκάκια του νησιού, έρχεται σε επαφή με πτυχές της παράδοσης και της γαστρονομίας του Πόρου και εντοπίζει τα σημεία ενδιαφέροντος στο νησί, τα οποία βρίσκονται πέρα από την τετριμμένη τουριστική πλευρά του νησιού.

Στη συνέχεια ενημερώνεται για την τέχνη της καλλιέργειας τοπικών προϊόντων, όπως της ελιάς και του λεμονιού, ακολουθώντας παράλληλα τα μονοπάτια της γαστρονομικής παράδοσης του Πόρου και της Πελοποννήσου.

Η συντάκτης του άρθρου, ανακαλύπτει και μοιράζεται με τους αναγνώστες τα μυστικά του Πόρου, μέσα από επαφές που έχει με πολίτες, επιχειρηματίες και επιστήμονες του νησιού.

Το αφιέρωμα είναι στα αγγλικά και μπορείτε να το διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.transitionsabroad.com/listings/travel/articles/travel-poros-greece-ancient-traditions.shtml
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Αντώνης Βιρβίλης says:

    Ο συντάκτης του άρθρου είναι γυναίκα…

Σχολιάστε