Όταν χάνεσαι με GPS στην Τροιζηνία…Από τον φίλο αναγνώστη κ. Σπύρο Λιώση, λάβαμε το ακόλουθο ενδιαφέρον μήνυμα:

“Απίθανες καταστάσεις. Οδηγός οχήματος,επισκέπτης της περιοχή μας, ο οποίος δεν γνωρίζει την περιοχή της Τροιζηνίας, χρησιμοποιεί τo GPS μέσω της εφαρμογής Google map.

Το όχημα κινείται επί της Ε.Ο. Καλλονής – Αρχαίας Επιδαύρου, επιθυμεί δε να κατευθυνθεί προς Δρυόπη ή Άνω φανάρι ή Καρατζά ή Τραχειά ή Κρανίδι. Ευρισκόμενος στην διασταύρωση της Ε,Ο. Τραχειάς – Δρυόπης και Αρχαίας Επιδαύρου – Δρυόπης, ο χάρτης διαδρομής θα εμφανίσει στην οθόνη αυτή την απαγορευτική εικόνα διαδρομής, δηλαδή την ρυθμιστική Πινακίδα Ρ7 (Κόκκινη με άσπρη οριζόντια γραμμή στην μέση) που σημαίνει :

Απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα. Σε νησίδα η οποία κατασκευάστηκε πρόσφατα επί της διασταύρωσης (και η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί), ο οδηγός συναντά την Ρυθμιστική πινακίδα Ρ52δ (Μπλέ με άσπρο διαγώνιο βέλος προς τα Δεξιά) το οποίο σημαίνει :

Υποχρεωτική διέλευση μόνο από την δεξιά πλευρά της νησίδας ή του εμποδίου. Δηλαδή, υποχρεωτικά θα κατευθυνθεί προς την Επίδαυρο και από εκεί μέσω Κολιακιού θα φθάσει στην Τραχειά ή στην Αγία Ελένη ή τον Καρατζά ή το Άνω φανάρι και την Δρυόπη!

Ερχόμενοι από την Αρχαία Επίδαυρο, ο οδηγός συναντάει στην συγκεκριμένη διασταύρωση την Ρυθμιστική πινακίδα Ρ52α, η οποία σημαίνει :

Υποχρεωτική διέλευση μόνο από την αριστερή πλευρά της νησίδας ή του εμποδίου. Δηλαδή, εφόσον θέλει να κατευθυνθεί προς την Δρυόπη ή το Άνω Φανάρι θα πρέπει να κάνει αναστροφή προκειμένου να κατευθυνθεί προς αυτούς τους προορισμούς μέσω Κολιακιού και Τραχειάς και ενώ στην πραγματικότητα απέχει 2 χλμ μόνον από την Δρυόπη;; Σημειωτέον ότι δεν υπήρχαν, ούτε υπάρχουν πινακίδες σήμανσης μέσω των οποίων ο επισκέπτης να πληροφορείται που οδηγεί ο δρόμος/ Ε.Ο. προς Δρυόπη – Άνω φανάρι κλπ…. Αυτές λέγονται τεταρτοκοσμικές καταστάσεις…. Αυτή λέγεται… Ανάπτυξη και σύγχρονο, ασφαλές οδικό δίκτυο στην Τροιζηνία… Ντροπή και μόνον ντροπή..”
Σχολιάστε