Όταν τα Μέθανα ήταν… η Μύκονος των κοσμικών ΑθηναίωνΤο Saronic Magazine ταξιδεύει με ατμόπλοιο στα Μέθανα, το καλοκαίρι του 1887, μαζί με τους εύπορους Αθηναίους.

Μυστηριακός τόπος τα Μέθανα. Με αύρα που ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού. Το γνωστό ηφαίστειο της χερσονήσου, τα ιαματικά λουτρά και η Λουτρόπολη που λούζεται με το πρώτο φως της μέρας, φέρνουν τα Μέθανα πρώτα, ανάμεσα στις πιο υποτιμημένες, τουριστικά, περιοχές της χώρας.

Ωστόσο πριν από 130 περίπου χρόνια, όταν τα υπόλοιπα νησιά του Σαρωνικού υποδέχονταν τους… τουρίστες της εποχής με την ιδιότητα του περιηγητή, τα Μέθανα “βούλιαζαν” από εύπορους Αθηναίους και συγκαταλέγονταν στους κορυφαίους τουριστικούς και κοσμικούς προορισμούς του Ελληνικού κράτους.

Οι εφημερίδες της εποχής, φιλοξενούσαν διαφημιστικές καταχωρίσεις και κοσμικά ρεπορτάζ με επίκεντρο την Λουτρόπολη των Μεθάνων.

Όπως επισημαίνουν τα ρεπορτάζ της εποχής, ένας από τους λόγους που προσέλκυαν πολλούς παραθεριστές τα Μέθανα ήταν η κοντινή απόσταση από τον Πειραιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο Saronic Magazine
Σχολιάστε