Όταν ο Βέγγος πήγαινε στη… Χρυσή Αυγή… (βίντεο)Απροσδόκητη προβολή στον Πόρο, έδωσε η εντυπωσιακή άνοδος της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και το υψηλό ποσοστό που έλαβε στις εκλογές της 6ης Μαΐου.
Ένα βίντεο με πρωταγωνιστή το Θανάση Βέγγο βρίσκεται αυτές τις μέρες 1ο σε ποσταρίσματα στο facebook, και όχι άδικα, καθώς σε αυτό, ο αείμνηστος Έλληνας κωμικός αναφερόμενος στο γνωστό ξενοδοχείο του Πόρου, λέει… «Για την Χρυσή Αυγή είμαστε όλοι».
Το απόσπασμα του βίντεο είναι από την ταινία του 1963 «Τύφλα να ‘χει ο Μάρλον Μπράντο», όπου ο Βέγγος υποδύεται έναν υπάλληλο ληξιαρχείου που αποφασίζει να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στον Πόρο. Για κακή του τύχη όμως, στο νησί περιμένουν την άφιξη ενός συνονόματου του διάσημου ποιητή, γνωστού για τις επιδόσεις του στο ασθενές φύλο. Το ξενοδοχείο όπου πρόκειται να μείνει ο υπάλληλος, γνωστό σήμερα ως “Golden View”, μέχρι και πριν λίγο καιρό ονομαζόταν, εντελώς τυχαία, «Χρυσή Αυγή».
Ο Θανάσης Βέγγος, αντιστασιακός από παιδί, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και αριστερός σε όλη του τη ζωή, σίγουρα δεν θα ένιωθε περήφανος για το 7% των ελλήνων που έφεραν την «Χρυσή Αυγή» στη Βουλή.
Να θυμίσουμε πως ο Θανάσης Βέγγος «έφυγε» στις 3 Μαΐου 2011. Τρείς μέρες δηλαδή πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, κλείσαμε ένα χρόνο από το θάνατο του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού.
Σχολιάστε