Ψήφτα: Η πατρίδα των πουλιών…Τα ασάλευτα νερά, οι καλαµιώνες και οι φτερωτοί επισκέπτες. Το ηφαίστειο µπροστά, η «βυθισµένη πολιτεία» και τα ανεξερεύνητα χωριά. Τα Μέθανα, ο Πόρος και ο χείµαρρος από την πατρίδα του Θησέα. Η Ψήφτα στην Τροιζηνία αλλάζει µορφές, µαγεύει και σε περιµένει να την ανακαλύψεις…

Φωτογραφίες: Κατερίνα Νοµικού, Γιάννης Δρούγκας

Κείµενο: Μπάµπης Κανατσίδης

Πριν από περίπου 12 χρόνια, παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Επιδαύρου – Καλλονής, προσφέροντας άνετη, ασφαλή και ταχεία μετάβαση στον Πόρο, στην Τροιζηνία και στα Μέθανα. Από τον Σεπτέμβριο του 2006 ο Πόρος και η πάλαι ποτέ επαρχία της Τροιζηνίας άρχισαν να προσελκύουν όλο και περισσότερους νέους επισκέπτες, που αναζητούσαν την απόδραση από το Λεκανοπέδιο, με την απόλυτη ελευθερία κινήσεων που προσφέρει το Ι.Χ. Το ταξίδι από την Αθήνα προς τον Γαλατά είναι απολαυστικό.

Η διαδρομή σε περιβάλλει, με τη θέα στον Σαρωνικό και τους ορεινούς όγκους της Κορινθίας, της Επιδαύρου και της Τροιζηνίας. Το καλωσόρισμα στην πατρίδα του ησέα είναι εξίσου εντυπωσιακό. Αφήνοντας πίσω το χωριό της Καλλονής, λίγα χιλιόμετρα μετά εμφανίζεται μπροστά σου ένας γαλήνιος, μυστηριακός υγρότοπος, περιστοιχισμένος από καλαμιές.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Saronic Magazine…
Σχολιάστε