Χωρίς πλοίο μέχρι τον Μάρτιο τα ΜέθαναΗ πρόθεση της κοινοπραξίας πλοίων Saronic Ferries από τη νέα δρομολογιακή περίοδο που αρχίζει την 1η Νοεμβρίου να καταργήσει τα δρομολόγια μέχρι τον Μάρτιο του επόμενου έτους δημιουργεί νέα δεδομένα για τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στα Μέθανα και στο Γαλατά και στην ευρύτερη περιοχή.

Ουσιαστικά αποκόπτεται ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων από τη φυσική έδρα που είναι ο Πειραιάς και η έδρα της Αντιπεριφέρειας Νήσων.
Το σημαντικότερο είναι ότι δεν θα υπάρχει θαλάσσια σύνδεση των Νομών της Πελοποννήσου με την Αίγινα, αλλά και της εσωτερικής σύνδεσης των νησιών του Αργοσαρωνικού.
Με παρέμβαση του ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Αθανασίου προς το υπουργείο Ναυτιλίας ζητεί να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη γραμμή Πειραιάς – Αίγινα – Μέθανα – Πόρος με δεδομένο την αδυναμία ή την απροθυμία της Κοινοπραξίας να εξυπηρετήσει τη γραμμή. Επίσης, με επιστολή του προς τον δήμαρχο Κ. Καραγιάννη του ζητεί να αντιδράσει με έγγραφο του ο Δήμος προς όλες τις κατευθύνσεις.

mymethana.gr
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΠΑΚΩΜΟ says:

    Δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι και ο Πόρος εξυπηρετείται με τα δύο δρομολόγια την εβδομάδα και μάλιστα Σαββατοκύριακο.

Σχολιάστε