Χορωδιακό Σεμινάριο στον Πόρο τον ΙούνιοΧορωδιακό Σεμινάριο με τον Γιώργο Πατεράκη και την Xορωδία String Theory, θα πραγματοποιηθεί στον Πόρο την Πέμπτη 9 – Δευτέρα 13 Ιουνίου, στο Κτήριο Συγγρού.

 

 

Η συμμετοχή στη χορωδία είναι μία από τις πιο μεγάλες συγκινήσεις που μπορεί να προσφέρει η συλλογική δουλειά, μέσα από τη συναρπαστική ένωση της ενέργειας πολλών ανθρώπων μαζί, τη ζωντάνια, την αυτοπειθαρχία και την αυτοσυγκέντρωση ενός συνόλου που αναπνέει σαν μονάδα.

 

Το χορωδιακό σεμινάριο του String Theory με τον μαέστρο Γιώργο Πατεράκη διοργανώνεται για πρώτη φορά στον Πόρο και δίνει σε όλους, ερασιτέχνες και μη, την ευκαιρία της συμμετοχής σε ένα πρωτότυπο πολυφωνικό φωνητικό σύνολο.

Μέσα σε πέντε μέρες (9-13/6), μετά από από 6 δίωρες συναντήσεις, άνθρωποι άγνωστοι μεταξύ τους θα έχουν εργαστεί μαζί, θα έχουν αναπτύξει φιλίες και θα είναι σε θέση να τραγουδήσουν πσρέα πολυφωνική μουσική από διάφορες εποχές την οποία, στο τέλος των συναντήσεων, θα παρουσιάσουν σε μια μικρή συναυλία ανοιχτή στο κοινό.

Η Χορωδία String Theory ιδρύθηκε το 2015 από τον Γιώργο Πατεράκη και σήμερα είναι μια από τις πιο δραστήριες, παραγωγικές και πρωτότυπες χορωδίες του είδους στην Ελλάδα. Το ρεπερτόριό της καλύπτει μεγάλη γκάμα μουσικών ειδών (αναγέννηση-μπαρόκ, κλασική-ρομαντική περίοδο, παραδοσιακά, ελληνική
μουσική, ethnic, καντάδες, pop καθώς και αρκετά έργα που έχουν γραφτεί ειδικά για αυτήν).

Εκτός από την καλλιτεχνική της δράση, τα δύο εκπαιδευτικά τμήματα της χορωδίας (προπαρασκευαστικό και τμήμα ρεπερτορίου) δίνουν τη σπάνια ευκαιρία σε ερασιτέχνες και φίλους της μουσικής για συμμετοχή σε ψηλού επιπέδου μουσική πράξη, καθώς και πρόσβαση σε μουσική εκπαίδευση.

 

Πληροφορίες – συμμετοχή: 6945 632941, stringtheorychoirs@gmail.com

Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Πόρου
Σχολιάστε