Χατζοπούλειος Βιβλιοπαρουσίαση: Βασίλης Π. Κουτουζής – “Έρωτας στο Λεμονοδάσος”koutouzisΟ Βασίλης Κουτουζής μας έχει χαρίσει μία ρομαντική δρώμενη ερωτική ιστορία για δύο νέους που γνωρίζονται και αγαπιούνται κάτω από τις μυρωμένες φυλλωσιές του Λεμονοδάσους στα τέλη του 19ου αιώνα, η εξέλιξη όμως της αγάπης τους συναντάει δυσχέρειες από τις ιδεοληψίες και τις παλιομοδίτικες αντιλήψεις της τότε εποχής.
Το πεντάπρακτο σενάριο βασίζεται στα ποριώτικα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα της εποχής, ενώ το απλό σκηνικό, αν και στημένο μέσα στο νησί, συχνά μας μεταφέρει νοερά στα μαγευτικά τοπία και στις τότε χρυσοφόρες λεμονιές. Οι διάλογοι γίνονται σε έντονο αλλά ευχάριστο περιβάλλον και βέβαια το αίσιο πέρας δεν λείπει.
Το έργο βρίσκεται σε ψηφιακή μορφή στην ιστοσελίδα του Βασίλη Κουτουζή (www.koutouzis.gr).
Μία πρωτοβουλία από ντόπια θεατρική ομάδα, κατάλληλα υποστηριγμένη, και με λιτή σκηνοθεσία θα μπορούσε σίγουρα να μας προσφέρει αξιόλογη παρουσίαση του ωραίου αυτού έργου του Βασίλη Κουτουζή, συμβάλλοντας έτσι και στην ευρύτερη προσπάθεια διάσωσης, ανάπτυξης και αξιοποίησης του Λεμονοδάσους μας, που γίνεται τα τελευταία χρόνια.

kout1ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝ. ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ: «Έρωτας στο Λεμονοδάσος» Θεατρικό σε 5 πράξεις, βασισμένο στην ιστορική πραγματικότητα. Πειραιάς, Οκτώβριος 2005
Σχολιάστε