Σπίτι: Χαμηλές τιμές στον Βόσπορο του ΣαρωνικούΟ καταπράσινος Πόρος διακρίνεται για τις προσιτές τιμές στα νεόδμητα εξοχικά, αν και οι ξένοι τηρούν ακόμα στάση αναμονής και για νέες μειώσεις.
Σε αντίθεση με τα γειτονικά του νησιά (όπως η κοσμοπολίτικη Ύδρα, για παράδειγμα) ο καταπράσινος Πόρος διακρίνεται για τις προσιτές τιμές στα νεόδμητα εξοχικά. Οι αγορές όμως παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.
«Έχουν παγώσει οι αγοραπωλησίες. Ελπίζουμε ότι, με να νέα μέτρα και την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ίσως φτιαχτεί η ψυχολογία των υποψήφιων αγοραστών, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε επενδύσεις στα ακίνητα» τονίζει ο κ. Γιάννης Ανυφαντάκης, μεσίτης-κατασκευαστής από το γραφείο ΓΕΜΚΑ.
Αυτό βέβαια ισχύει για τους Έλληνες υποψήφιους αγοραστές, καθώς οι ξένοι ακούγοντας καθημερινά για την κρίση που πλήττει τη χώρα μας, τηρούν (εξαντλητική) στάση αναμονής, περιμένοντας ακόμη χαμηλότερες τιμές πώλησης.
Η ζήτηση μπορεί να μην είναι στα… φόρτε της, αυτό όμως δεν ισχύει και για την προσφορά, η οποία μάλιστα είναι και ιδιαίτερα ποιοτική. «Ολοκαίνουργια σπίτια πολυτελούς κατασκευής, με τζάκι, αιρ κοντίσιον, αυτόνομη θέρμανση, αποθήκη και χώρο στάθμευσης, μέσα στον παραδοσιακό οικισμό με ωραία θέα στη θάλασσα και εύκολη πρόσβαση, πωλούνται από 2.000 έως 2.500 ευρώ ανά τ.μ.» λέει στο «Saronic Magazine» ο κ. Ανυφαντάκης.

Σπάνιο… είδος είναι τα οικόπεδα που πωλούνται στο νησί του Πόρου. Και αυτό, γιατί το μεγαλύτερο μέρος του είναι δασική έκταση

Εντός του παραδοσιακού οικισμού πωλούνται και κάποια παλαιά σπίτια, τα οποία μπορεί μεν να έχουν έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, αλλά χρειάζονται πολλές εργασίες για την ανακατασκευή τους – κάτι που ανεβάζει αισθητά το συνολικό κόστος απόκτησής τους. Άλλωστε, όπως αναφέρει ο κ. Ανυφαντάκης, οι τιμές πώλησής τους δεν έχουν και τεράστιες διαφορές από αυτές των ολοκαίνουργιων κατοικιών.
Βγαίνοντας από τον οικισμό, προσφορά υπάρχει και στο πανέμορφο Ασκέλι, όπου μπορεί κανείς να βρει μεζονέτες, αλλά και δυάρια 50 τ.μ., με τιμές που αρχίζουν από τα 1.800 ευρώ ανά τ.μ. και δύσκολα ξεπερνούν τα 2.200 ευρώ ανά τ.μ. Αντίθετα με το Ασκέλι και τον παραδοσιακό οικισμό του Πόρου, δύσκολα θα βρείτε προσφορά εξοχικών στο Νεώριο.

Πηγή: http://www.saronicmagazine.com/?p=9032
Σχολιάστε