Φόρο και στην ιδιοκατοίκηση ζητούν οι ΕυρωπαίοιΤι σημαίνει μένεις στο δικό σου σπίτι; Θα πληρώσεις! Η Κομισιόν ζητάει να «χτυπηθούν» οι Έλληνες, εκεί που πονάνε. Στην ιδιοκατοίκηση. Να πληρώνουμε το «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μας», ζητούν οι Ευρωπαίοι!
Στα έμμεσα μέτρα που προτείνει η Κομισιόν, περιλαμβάνονται κατάργηση φοροαπαλλαγών και η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης.
Επιχειρώντας σύγκριση των επιπέδων φορολογίας μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης προκύπτει ότι το συνολικό επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα ήταν 32,5% του ΑΕΠ το 2011 έναντι 39,5% που είναι ο μέσος όρος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.
Ως εκ τούτου η Κομισιόν θεωρεί πως μπορούν να γίνουν αναπροσαρμογές σε φόρους, προτείνοντας τους εξής την επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση, κατάργηση των φοροαπαλλαγών και αύξηση φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας.
Στον αντίποδα, όμως, η Κομισιόν σημειώνει ότι οι συντελεστές στον φόρο εισοδήματος είναι ήδη υψηλοί, όπως και ο ΦΠΑ και ο φόρος επί των επιχειρηματικών κερδών.
Για τους Έλληνες, το 84% των οποίων έχει το δικό του σπίτι -το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ, ένα τέτοιου είδους «χαράτσι», θα επιφέρει τεράστιο πλήγμα στον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακό προϋπολογισμό. Κάποιοι τελικά έχουν βαλθεί να μας γονατίσουν εντελώς.
Σχολιάστε