Φωτιά έκαψε 150 στρέμματα στην ΤροιζηνίαΜετά την Αττική, σειρά είχε η Τροιζηνία, αφού μετά από 8 κ πλέον ημέρες με κίνδυνο πρόκλησης πυρκαιάς τετάρτου επιπέδου, στην περιοχή μας δεν είχε προκληθεί συμβάν.
Εχθές, Τετάρτη 20 Ιουνίου, μεταξύ 5 και 6 μ.μ., στην περιοχή Άγιοι Απόστολοι- Λίμνη Ψήφτα, ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στο σημείο έσπευσαν 8 οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τροιζήνας και 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου, με 30 άντρες συνολικά, καθώς και οχήματα του Δήμου με εθελοντές πυροσβέστες.
Η εστία εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα και διέσχισε την Επαρχιακά Οδό Γαλατά- Ναυπλίου, με αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων για τουλάχιστον μισή ώρα. Λόγω των ισχυρών ανέμων και του κινδύνου εξάπλωσης της προς τα σπίτια, στο σημείο έφτασαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τα οποία όμως δεν επιχείρησαν τελικά, επειδή στο σημείο υπάρχουν κολώνες ρεύματος υψηλής τάσης.
Τελικά η κατάσβεση ολοκληρώθηκε από εδάφους το ίδιο βράδυ, με απολογισμό ζημιών περίπου στα 150 στέμματα οπωροφόρων και ελαιόδεντρων. Λόγω κίνδυνου αναζωπύρωσης, το σημείο φυλάσσεται από άνδρες της Πυροσβεστικής.
Μετά από λίγες ώρες, στις 4.15 τα ξημερώματα, νέα μεγάλη εστία ξέσπασε στο Δρέπανο Αργολίδας. Εκεί επιχείρησαν 6 πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας του Ναυπλίου με 16 άντρες.

Η φωτιά στην Τροιζηνία συνέπεσε με την πρόσληψη 1.500 εποχικών Πυροσβεστών, με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Πυροσβεστικής κατά την αντιπυρική περίοδο 2012. Στο κλιμάκιο Τροιζηνίας, αρμόδιο για Πόρο, Τροιζηνία και Μέθανα, αντιστοιχούν 10 εποχικοί Πυροσβέστες, οι οποίοι, σε ενίσχυση των μόνιμων Πυροσβεστών, θα στελεχώσουν τα περιπολικά Πόρου και Μεθάνων. Σε εξέλιξη βρίσκεται και η πρόσληψη 406 επιπλέον εποχικών πυροσβεστών, εφόσον οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω των κλιματολογικών συνθηκών.
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε την πολύτιμη αρωγή των εθελοντών πυροσβεστών Πόρου- Τροιζηνίας στο έργο της Πυροσβεστικής, οι οποίοι, κάθε καλοκαίρι, με ίδια μέσα, περιπολούν καθημερινά στις περιοχές υψηλού κινδύνου και συμμετέχουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Λ. Παπαϊωάννου
Σχολιάστε