Φθηνότερες, από τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, οι ημερήσιες κρουαζιέρες στα νησιά του ΣαρωνικούΓια τα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς και από τα νησιά του Αργοσαρωνικού, έχει γίνει κατά καιρούς λόγος, από τα ΜΜΕ και τους συλλόγους καταναλωτών, ενώ στο παρελθόν, εκπρόσωποι κομμάτων, έχουν καταθέσει σχετικές ερωτήσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει γίνει κάτι προκειμένου να πέσουν οι τιμές.
Σήμερα, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση, οι ακτοπλόοι έχουν περιορίσει τα δρομολόγια των – φθηνότερων – συμβατικών πλοίων προς τον Πόρο, σε 2 την εβδομάδα, ενώ η Ύδρα εδώ και καιρό, δεν εξυπηρετείται από συμβατικά πλοία.
Κατά συνέπεια όσοι θέλουν να ταξιδέψουν αυθημερόν προς τον Πόρο και την Ύδρα, εξυπηρετούνται μοναχά από ταχύπλοα (flying dolphins, Flying cat), πληρώνοντας εισιτήριο με επιστροφή 45ευρώ για Πόρο και 51 ευρώ για την Ύδρα.
Καθημερινά, οι κάτοικοι αυτών των νησιών, βλέπουν να επισκέπτονται το νησί τους ημερήσιες κρουαζιέρες, με επιβάτες, κυρίως αλλοδαπούς τουρίστες, που παραμένουν στο κάθε νησί για δυο περίπου ώρες. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζουν οι περισσότεροι νησιώτες, είναι ότι οι συγκεκριμένες κρουαζιέρες απευθύνονται και σε Έλληνες τουρίστες, όπως επίσης και το γεγονός, ότι όσοι επιλέγουν να επισκεφθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού με αυτό τον τρόπο, πληρώνουν πολύ λιγότερα από όσα θα πλήρωναν οι νησιώτες για να ταξιδέψουν αυθημερόν στον Πειραιά(!).
Για παράδειγμα, αν μια τετραμελής οικογένεια με δυο παιδιά εως 12 ετών θα επιθυμούσαν να επισκεφθούν αυθημερόν, τα 3 ιστορικής σημασίας νησιά του Αργοσαρωνικού (Αίγινα, Πόρο, Ύδρα), με την ημερήσια κρουαζιέρα, θα δαπανούσαν συνολικά 98 ευρώ (τα παιδιά μέχρι 12 ετών ταξιδεύουν δωρεάν) συμπεριλαμβανομένης και της διατροφής, ενώ αν ταξίδευαν με την συγκοινωνία, θα δαπανούσαν, μόνο για την Ύδρα από 102 μέχρι 204ευρώ (τα παιδιά από 5 εως 10 ετών έχουν 50% έκπτωση), μόνο για τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια!
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Γιάννης Γκούμας says:

    Πάνω κάτω ίδιες τιμές με τα ιπτάμενα για τους ενήλικες δηλαδή. Πότε έχει δρομολόγια η συγκεκριμένη εταιρία; Είναι πιο πυκνά από τα δύο την εβδομάδα; Μπορεί να συμφέρει να ζητήσουμε η συγκεκριμένη εταιρία να βάλει δρομολόγια, μια και η άλλη εταιρία δεν μπορεί και ο υπουργός δεν μπορεί να επιβάλλει την εξυπηρέτηση της δημόσιας συγκοινωνίας όπως ορίζει ο νόμος.

Σχολιάστε