Υποβλήθηκε από τον Δήμο Πόρου στην Γ.Γ. Πολ. Προστασίας η λίστα των προς εμβολιασμό κατοίκων – Δείτε πόσοι υπέβαλαν αίτηση εμβολισμού


Από τον Δήμο Πόρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση σχετικά με την διαδικασία εμβολιασμού που “έτρεξε” από την δημοτική αρχή: 
“Σε συνέχεια της ανακοίνωσης αναφορικά με τον εμβολιασμό κατοίκων του ηλικίας άνω των 60 ετών, ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας συγκέντρωσε και διαβίβασε στις 10.3.2021 στην Γεν. Γρ. Πολιτικής Προστασίας αιτήσεις 421 προσώπων για εμβολιασμό, εκ των οποίων 356 Έλληνες και οι 65 αλλοδαποί (27 με ΑΜΚΑ και 38 χωρίς). Πρόκειται για μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, για την οποία ο Δήμος Πόρου κατάφερε να δημιουργήσει σε χρόνο ρεκόρ ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα και διαδικασία καθημερινής τηλεφωνικής υποβολής, ολοκληρώνοντάς την μέσα σε μόλις τέσσερις μέρες.
Πλέον, αναμένεται η ενημέρωση από την Γ.Γ.Π.Π. για τις ημερομηνίες των εμβολιασμών, καθώς και απάντηση στο αίτημα που υπέβαλε ο Δήμος μας για ενεργοποίηση αντίστοιχης διαδικασίας για τα άτομα ευπαθών ομάδων ανεξαρτήτου ηλικίας. Επίσης, σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης υπενθύμισε την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τον εμβολιασμό των πολιτών τρίτων χωρών που δεν έχουν ΑΜΚΑ χωρίς να απαιτείται η μετάβασή τους στον Πειραιά.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι εφόσον υπάρχουν κάτοικοι του νησιού ηλικίας άνω των 60 ετών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτημα εντός της προθεσμίας που είχε ανακοινωθεί (9.3.2021), μπορούν ακόμα να υποβάλουν σχετικό αίτημα σύμφωνα με τις οδηγίες που είχαν δοθεί με την προηγούμενη ανακοίνωση, ώστε ο Δήμος να υποβάλει συμπληρωματική λίστα στην Γ.Γ.Π.Π. πριν την διενέργεια των εμβολιασμών.”Σχολιάστε