Υπενθύμιση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θερινής περιόδουΟ Δήμος Πόρου υπενθυμίζει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ισχύουν τη θερινή περίοδο στην παραλιακή οδό της Σφαιρίας (Απόφαση ΔημοτικούΣυμβουλίου 49/1992):

1. Απαγόρευση στάσης/στάθμευσης από Σινεμά έως πρ. κτήριο ΕθνικήςΤράπεζας. Εξαιρείται το Parking της Δημοτικής Αγοράς.

2. Απαγόρευση διέλευσης όλων των οχημάτων (πλην ταξί, λεωφορείου & ΑμΕΑ)από κτ. Συγγρού έως πλ. Σολομωνίδη από 20:00 έως 01:00.

3. Επιτρεπόμενες ώρες τροφοδοσίας στην παραλία για φορτηγά (άνω του 1,5τ):πρωί έως 09.30 και μεσημέρι 13.00 έως 17.00.

Επίσης, τονίζεται ότι απαγορεύεται κάθε διέλευση ή στάθμευση οχημάτων και μοτοποδηλάτων επί πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και πλατειών και κάθε τοποθέτηση λειτουργικών ή διαφημιστικών στοιχείων των καταστημάτων στις προβλεπόμενες διελεύσεις πεζών.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες να τηρούν τους ανωτέρω κανόνες, ώστε να επικρατήσουν στο κέντρο του νησιού συνθήκες που θα διευκολύνουν την αυξημένη τουριστική κίνηση. Επίσης, ο Δήμος παρακαλεί το Α.Τ. Πόρου και το Λιμεναρχείο, ανάλογα με τη χωρική αρμοδιότητά τους, να φροντίσουν για την αστυνόμευση των ανωτέρω κανόνων.

Ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, με προσωπικές επιστολές που απέστειλε τις τελευταίες εβδομάδες σε όλα τα καταστήματα του κέντρου στα οποία παρατηρούνται σημαντικές συστηματικές παραβάσεις που αφορούν στη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, παρακάλεσε τους αντίστοιχους επιχειρηματίες για την άμεση άρση τους,
ώστε να αποφευχθούν διαδικασίες βεβαίωσης διοικητικών και ποινικών παραβάσεων.
Σχολιάστε