Τροιζηνία: Κρύβει εκπλήξεις…f12_12platΑπό τον Γαλατά έως τα Μέθανα κι από τα ορεινά χωριά έως τον Δαμαλά, η Τροιζηνία σε κερδίζει. Αρκεί να της δοθείς και να την ανακαλύψεις. Το SM σας αποκαλύπτει το «ακατέργαστο διαμάντι» της ανατολικής Πελοποννήσου.

Γράφει ο Μπάμπης Κανατσίδης –

Η πάλε ποτέ Επαρχία Τροιζηνίας βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο της Πελοποννήσου.  Δημιουργήθηκε, με την διοικητική διαίρεση του 1833 και καταργήθηκε, τυπικά, με το σχέδιο Καποδίστριας το 1997. Ωστόσο η αυτοδιοικητική διαίρεση του 1997, δεν στάθηκε ποτέ ικανή να αλλάξει την συνείδηση, των Τροιζηνίων, περί πατρίδας.

f6_13plat

Η Τροιζηνία είναι μια, σπάνιας ομορφιάς, περιοχή που συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά της ελληνικής υπαίθρου. Ορεινούς όγκους και θάλασσα. Εύφορες  πεδιάδες με εσπεριδοειδή και ελαιώνες . Κακοτράχαλες εκτάσεις από πέτρα με γεωλογικό ενδιαφέρον. Μια περιοχή με δάση και πανέμορφες παραλίες. Με το δικό της ηφαίστειο. Με έναν σημαντικό υδροβιότοπο και ένα πανέμορφο φαράγγι. Και φυσικά, περιλαμβάνει και τα νησιωτικά χαρακτηριστικά του πανέμορφου Πόρου.
Διαβάστε ολόκληρο το αφιέρωμα στο Saronic Magazine
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Βασίλης Β. says:

    Κε Κανατσίδη ΔΕΝ υπάρχει πιό όμορφο και πιό εγκατελειμένο μέρος απο το ΒΙΔΙ. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαστε περήφανοι ή να ντρεπόμαστε για τον τόπο μας.
    Μάλλον και τα δύο …

Σχολιάστε