Το “Theseus 3rd Youth Cup” στη μνήμη του Θανάση Μούγιου στα γήπεδα του Πόρου και του Γαλατά (φωτογραφίες)Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Διεθνές Τουρνουά Ποδοσφαίρου Θησέας – Θανάσης Μούγιος» που διοργανώθηκε φέτος στον Πόρο και τον Γαλατά για 3η χρονιά προσελκύοντας 400 μικρούς αθλητές με τους συνοδούς τους.

Το τουρνουά που έλαβε χώρα στα γήπεδα του Πόρου και του Γαλατά από 1 έως 4 Μαΐου 2019, ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του ποδοσφαιριστή των ακαδημιών του Τροιζηνιακού Θανάση Μούγιου, που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικούς μήνες.

Το “Theseus 3rd Youth Cup” συνδιοργανώθηκε από το Δίκτυο Σχολών GPS SEE – VALENCIA CF, τους Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας – Μεθάνων και την ΕΠΣ Αργολίδας.

Η τελετή έναρξης του τουρνουά έγινε στο γήπεδο του Πόρου το απόγευμα της Πρωτομαγιάς με μια λιτή τελετή. Χαιρετισμούς απεύθηναν ο κ. Γιώργος Τόλιας scout του προγράμματος, ο κ. Philip Mitchell International Liaison της Global Premier Soccer (ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την φιλοξενία και την ομορφιά του Πόρου) και ο Δήμαρχος Πόρου κ. Γιάννης Δημητριάδης.

Στο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Σύρο, την Κεφαλλονιά, την Λιβαδειά, την Κύπρο και την Βουλγαρία, όπως επίσης και ο Τροιζηνιακός – που προσφάτως εντάχθηκε στο δίκτυο των σχολών – και της ομάδας της Ύδρας, η οποία υπέβαλε εμπρόθεσμα αίτηση για συμμετοχή.

Οι αγώνες πραγματοποιούνταν καθημερινά, το πρωί και το απόγευμα και στα δύο γήπεδα της περιοχής, ενώ όσοι είχαν την τύχη να τους παρακολουθήσουν, διαπίστωσαν το πολύ καλό επίπεδο των ομάδων που συμμετείχαν.

Η τελετή λήξης των αγώνων έγινε με βροχερό καιρό το Σάββατο 4 Μαΐου στο γήπεδο του Γαλατά, όπου πραγματοποιήθηκε και φιλικός αγώνας ανάμεσα στις γυναικείες ομάδες ποδοσφαίρου του Τροιζηνιακού και της Πουλακίδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα του Τροιζηνιακού, θα συμμετέχει από το φθινόπωρο στην Γ’ Εθνική κατηγορία, αντιμετωπίζοντας ομάδες της Πελοποννήσου και των νησιών του Ιονίου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι αγώνες προκάλεσαν προεκλογική πολιτική αντιπαράθεση στον Πόρο, με αφορμή τη μη συμμετοχή των ακαδημιών του Α.Ο. Πόρου. Δείτε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ.

 
Σχολιάστε