Το ΤΑΙΠΕΔ «έδιωξε» τον Σ. Πολλάλη από την Ελληνικό Α.Ε. επειδή διαφώνησε με τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού και του λιμανιού του ΠόρουpollalesΜε μία αιφνίδια τροποποίηση του καταστατικού, ο πρόεδρος της Ελληνικό Α.Ε. και καθηγητής του Harvard, Σπύρος Πολλάλης τίθεται εκτός της Ελληνικό Α.Ε.

Η απομάκρυνσή του ποριώτη ακαδημαϊκού από την Ελληνικό είναι ήσσονος σημασίας, καθώς ο γνωστός αρχιτέκτονας στερούνταν αρμοδιοτήτων και ο ρόλος της Α.Ε. είχε καταντήσει διακοσμητικός. Μάλιστα, ο καθηγητής δεν θα είχε ούτε καν λόγο στις προσφορές που οι υποψήφιοι επενδυτές θα κατέθεταν για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στην απομάκρυνση του κ. Πολλάλη, κάποιο ρόλο έπαιξε και η διαφωνία του με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ,  για την προχειρότητα και κάθε έλλειψη στρατηγικής, business plan, και επιπτώσεων για τον οικισμό της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού του Πόρου.

Επίσης στο πρόσφατο παρελθόν, ο κ.Πολλάλης είχε διατυπώσει σαφώς την αντίθεσή του με την μέθοδο που ακολουθείται για την προσέλκυση επενδυτών στο Ελληνικό.
«Δυστυχώς πουλώντας το 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., αμέσως-αμέσως, αποποιούμαστε οφέλη στο μέλλον. Διότι η Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον. Το ΤΑΙΠΕΔ το αποφάσισε και τα δίνει όλα. Αυτό με θίγει σαν Έλληνα πολίτη, σαν Έλληνα φορολογούμενο. Εγώ σαν τεχνοκράτης πρόεδρος της εταιρείας, εξακολουθώ να κάνω αυτό που πρέπει να κάνω. Το ΤΑΙΠΕΔ δεν παρεμβαίνει στη δουλειά μου», είχε σημειώσει σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha.

Εκτός από τον κ. Πολλάλη, από το Δ.Σ. της Ελληνικό Α.Ε. απομακρύνθηκαν άλλα τρία μέλη. Οι κ.κ. Κουντούρης, Αζάς και Ορφανός (Δήμαρχος Αλίμου).

Πηγή: http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1776947

 
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ιωάννης Πουλάκης says:

    Γλίτωσαν οι άνθρωποι. Εκεί παραμένουν μόνο οι πιστοί υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων, ντόπιων και ξένων που ξεπουλούν όσο-όσο τη Χώρα μας.

Σχολιάστε