Το σχόλιο του portnet.gr στην απάντηση του Τ. ΧατζηπέρουΜε τον παρακάτω σχολιασμό, το Portnet.gr, ανάρτησε την απάντηση του Τ. Χατζηπέρου για το ρεπορτάζ με τίτλο “Unfair Χατζηπέρου” (το οποίο αναδημοσιεύσαμε κι εμείς). Το Πειραιώτικο site, σχολιάζει:

“1. Σε ότι αφορά τα περί της ξεχωριστής προβολής κάθε περιοχής, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν. Πόσο μάλλον που στην ίδια επιστολή Χατζηπέρου, υπογραμμίζεται ότι κάθε περιοχή έχει τα δικά της προβλήματα, τα οποία πρέπει να συμπεριληφθούν στο κοινό έγγραφο. Πως λοιπόν και «κοινό έγγραφο» και ξεχωριστή προβολή;

2. Ευχαριστούμε, αλλά δεν ενδιαφερόμαστε να δούμε τα sms που λέει ότι έχει στην κατοχή του ο κ. Χατζηπέρος και τα οποία ευγενώς σημειώνει ότι είναι στη διάθεσή μας. Μάλλον του ξέφυγε το συγκεκριμένο σημείο, καθώς είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζει ότι, όχι μόνο η δεοντολογία, αλλά η στοιχειώδης ευγένεια επιβάλλει το απόρρητο μηνυμάτων που ανταλλάσσονται, ιδίως μεταξύ εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

3. Επί της ουσίας, είναι γνωστό στους παροικούντες την πόλιν ότι η σπουδή του να εκδώσει ξεχωριστό δελτίο τύπου με φωτογραφία δική του και της Δημάρχου Σαλαμίνας μόνο πριν την έκδοση του δελτίου τύπου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, όπως συμφωνήθηκε, προκάλεσε δυσφορία (για να το θέσουμε για μια ακόμη φορά κομψά) στους άλλους συμμετέχοντες στην πολύ σημαντική αυτή σύσκεψη.

4. Με έκπληξη το Portnet πληροφορείται ότι υποβαθμίζει ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Όντως το να κατηγορεί κανείς το Portnet, που έχει ειδικό ένθετο για τον Πολιτισμό, ότι υποβαθμίζει την Κυνόσουρα, τον Τύμβο των Σαλαμινομάχων και την περιοχή της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας, απαιτεί τεράστια αποθέματα φαντασίας. Οφείλουμε τα συγχαρητήριά μας στον κ.Χατζηπέρο γι’ αυτήν.

5. Τέλος στην επιστολή του ο κ. Χατζηπέρος σημειώνει ότι αντιπαρερχόμαστε παγερά διαχρονικά το έργο που παράγεται από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων Αττικής. Εδώ ο κ. Αντιπεριφερειάρχης οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έχει ξεπεράσει τον εαυτό του. Τo Portnet, η Πρώτη Πύλη στο internet για την Ναυτιλία και τον Πειραιά, πρόσθεσε ήδη από το 2010 στον υπότιτλό του τον όρο «και τον Σαρωνικό», προσθέτοντας στην ύλη του και ειδικό ένθετο για τα Νησιά, αμέσως μόλις με τον «Καλλικράτη» θεσμοθετήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.

Αυτά για την τάξη και για να μην ζητήσουμε από τον κύριο Χατζηπέρο να κάνει τον κόπο να μετρήσει πόσες φορές έχει δει τη φωτογραφία του στην πρώτη μας σελίδα με αφορμή παρεμβάσεις του – σημαντικές ή ασήμαντες – τις οποίες ομολογουμένως φροντίζει να προβάλει με Δελτία Τύπου.

Portnet”
Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Μήπως μπορεί κάποιος να μας πει ποιος δεν προβάλλει τα κατορθώματά του, πότε με δελτία τύπου, πότε με φωτογραφίες, άλλοτε με θεμιτά κι άλλοτε με αθέμιτα μέσα; Γνωρίζετε εσείς ένα όνομα να μας το πείτε; Δεν ζητάμε δύο. Ένα όνομα. Όποιος γνωρίζει ένα και μόνο “όνομα” που δεν προβάλλεται, κερδίζει ένα ταξίδι στον Πόρο.
  (Ακόμα κι εγώ, ο πιο ασήμαντος των ασημάντων, το έχω κάνει και ίσως το ξανακάνω).
  Σημασία έχει ποιος ωφελείται προσωπικά από κάθε προβολή. Και αυτό το μέσο που προβάλλει τον προβαλλόμενο για ποιο λόγο το κάνει; Για λεφτά; Μπα! Αυτό … αποκλείεται (!!!) Για φιλία; Αυτό κι αν αποκλείεται.
  Και, αλήθεια, γιατί παύει ξαφνικά να τον προβάλλει; Για ‘μη’ λεφτά; Μπα αυτό αποκλείεται. Για ‘μη’ φιλία; Αυτό κι αν αποκλείεται, γιατί για να υπάρξει ‘μη’ φιλία, πρέπει να έχει προϋπάρξει φιλία.
  Εντάξει, ας δεχθούμε ότι εκτός από τα λεφτά και τη φιλία μπορεί να λανθάνουν και κάποιες φιλοδοξίες που είχαν μεταλλαχθεί σε εμμονές, και τώρα έχουν ωριμάσει πια, ως “απωθημένα”. Αλλά και αυτά υποθέσεις είναι και μάλιστα υποθεσούλες, άνευ ουσίας και άνευ σημασίας, σε σύγκριση με τις υποθεσάρες που μας ταλανίζουν και μας αναγκάζουν να αγκομαχάμε οι δύσμοιροι: “Κοίτα ρε, τι ειρωνία: Ενώ σε ολόκληρη την Ελλάδα – υπό τις παρούσες συνθήκες – καράβια πνίγονται, στον Πόρο βαρκούλες αρμενίζουν!”
  Και μπας και νομίζουν οι διάφοροι αδιάφοροι, ότι κι εμείς έχουμε καμία όρεξη να σχολιάζουμε στις διάφορες ιστοσελίδες; Μπας και θεωρούν ότι δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε; Ας μάθουν λοιπόν, με την ευκαιρία, ότι δεν σχολιάζουμε. Αγχομαχάμε! Και δεν το θεωρούμε δικαίωμά μας να θίγουμε τα κακώς κείμενα, αλλά υποχρέωσή μας. Όπως και κατά μείζονα λόγο να επιβραβεύουμε τα “σπάνια”-πλέον- καλώς κείμενα.
  Γι αυτό, και αφού μας αποκάλεσαν και όχλο, “οχλούμε” όσους κατέχουν ιστοσελίδες, θέσεις, οφίκια, σε Εφορίες, σε Ενορίες, σε Σωματεία, σε Συλλόγους και Συνδέσμους, σε ΜΗΚΥΟ, σε θέσεις κλειδιά, σε δήμους, σε τροχαία, σε κανάλια, σε ραδιόφωνα, στη Δημόσια Διοίκηση και σε όποιον δεν κάνει καλά τη δουλειά του, ακόμα δε και όσους κοροϊδεύουν τον κοσμάκη προσπαθώντας να του πουλήσουν προϊόντα που κοστίζουν πχ 9,99 ευρώ. Όποιος διαφημίζει τα προϊόντα του έτσι, πρέπει να αποκλείεται από τις επιλογές μας. Και αφού δεν επεμβαίνει μια αριστερή Κυβέρνηση, θα επεμβαίνω εγώ με τα μοναδικά έννομα μέσα που διαθέτω: την πένα μου και την ψήφο μου. Και προσκαλώ όλους να κάνουν τό ίδιο.-
  (Βρήκα ευκαιρία και τα είπα όλα μαζί. Επανέρχομαι, οσονούπω…)

 2. οσονούπος says:

  “Μπας και θεωρούν ότι δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε;“
  -έλα μου ντε!

 3. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Mrs Οsonoupos,
  Κατ΄αρχάς σας εύχομαι καλό τριήμερο. Να περάσετε υπέροχα στο υπέροχο νησί μας και καλή Σαρακοστή.
  Είναι κρίμα που δεν σας γνωρίζω, για να ιδωθούμε από κοντά και να σας κεράσω κι ένα ουζάκι, με νηστήσιμα φυσικά, την Καθαρά Δευτέρα, διότι ξεκινάω σε λίγο για το νησάκι μας, οδικώς και… ωδικώς.
  Ήθελα πάντως να σας συστήσω, εντελώς φιλικά, ότι μάλλον θα πρέπει να αποφεύγετε το ‘Οσονούπος’ και μάλιστα σε αρσενικό γένος, διότι στον Πόρο, τα αρπάζουνε κάτι τέτοια και τα κολλάνε παρατσούκλια και θα σας μείνει εφόρου ζωής. Θα λένε όλοι: ” Να, η Κυρία Οσονούπος”. Δηλαδή ούτε καν “Οσονούπου”.
  Και πάλι σας στέλνω, μέσω του φιλόξενου Porosnews, τις πιο
  ζ ε σ τ έ ς ευχές μας, λόγω και του κρύου Φλεβάρη, που τον κάνουν ακόμα πιο κρύο οι διάφορες… “κρυάδες”.
  Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 4. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Διευκρινίζω, ότι στις “κρυάδες”, που ανέφερα πιο πάνω, γιατί πιέζει ο χρόνος σχολιασμού και δεν πρόλαβα, εντάσσω πρώτες τις δικές μου.
  Μετά ακολουθούν οι άλλες.
  Στις κρυάδες δεν με πιάνει κανείς. Αρχηγός!
  ΑΑ

 5. Τάσος Γκούμας says:

  Κι όμως φίλε μου Αριστείδη, υπάρχουν.
  Εντελώς άσχετα με το παρόν θέμα, αδράχνω την ευκαιρία να πω ότι την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Γαλατά που έχει χαρίσει πολλές Πολιτιστικές βραδυές στη Επαρχία, που χωρίς αυτήν την αίθουσα δεν θα μπορούσαν να γίνουν, και που είναι ασύνηθες απόκτημα, την οφείλουμε σε δυο ανθρώπους που ενώ προβαλλόταν άλλος ως δημιουργός της αρνιούνταν, μέχρι και προχτές συγκεκριμένα, να γράψω γι αυτό.
  Αλλά που θα μου πάνε; Κάποτε θα το γράψω.
  Όσοι προσφέρουν πρέπει να επαινούνται.

 6. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Έχεις δίκιο φίλε μου Τάσο,
  Υπάρχουν, αλλά υπάρχουν πάντα και οι λεγόμενοι “Second handers”΄όπως τους περιγράφει η περίφημη και αείμνηστη Ayn Rand, δηλαδή οι δευτεροχέρηδες, που αρπάζουν τη δουλειά του άλλου και την περνάνε για δική τους.
  Καλή Σαρακοστή με υγεία.
  Σε περιμένω στις 25/2/2018. Το πρώτο ποίημα της Νάνσης που θα διαβαστεί θα είναι “Το πέρασμα” και μιλάει φυσικά για το Λεμονοδάσος μας.
  ΑΝΤΑΝΗΣ

 7. οσονούπος says:

  ΑΝΤΑΝΗΣ says:
  17/02/2018 at 12:11 pm
  Mrs Οsonoupos,
  Κατ΄αρχάς σας εύχομαι καλό τριήμερο. Να περάσετε υπέροχα στο υπέροχο νησί μας και καλή Σαρακοστή.
  Είναι κρίμα που δεν σας γνωρίζω, για να ιδωθούμε από κοντά και να σας κεράσω κι ένα ουζάκι,

  Απάντηση : Μπα, δεν τη βλέπω, δεν μου είστε συμπαθής.

Σχολιάστε