Το πορθμείο Πόρου – Γαλατά εξαιρείται από τις προϋποθέσεις που ισχύουν για τα ταξίδια στους νησιωτικούς προορισμούςΔημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα που αίρονται, αλλά και εκείνα που εξακολουθούν να ισχύουν. Τα μέτρα που περιγράφονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση που φέρει τίτλο «έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτεια” έχουν ισχύ από σήμερα Παρασκευή 14 Μαΐου έως τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021 και ώρα 6 π.μ.

 

 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι προϋποθέσεις για τη μετακίνηση εκείνων που θα θελήσουν να φτάσουν σε κάποιο νησιωτικό προορισμό είναι να έχουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού με πάροδο 14 ημερών από τη δεύτερη δόση, είτε αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, ή rapid test, ή self test 24 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.

 

Ωστόσο, στον Πόρο θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει οδικώς δίχως να πληροί αυτές τις προϋποθέσεις καθώς το Πορθμείο Πόρου – Γαλατά (μαζί με άλλα πορθμεία της χώρας, όπως αυτό της Σαλαμίνας) εξαιρείται από τα μέτρα που καθορίζουν τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές μετακινήσεις προς στους νησιωτικούς προορισμούς.
Συνεπώς όποιος επιθυμεί να ταξιδέψει στον Πόρο οδικώς, δεν θα ελέγχεται για πιστοποιητικό εμβολιασμού, αρνητικό μοριακό τεστ (PCR) 72 ωρών, ή rapid test, ή self test 24 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης δύο μήνες μετά τη νόσηση και έως εννέα μήνες.

 

Επιστροφή σε κανονικά δρομολόγια τα φέριμποτ του πορθμείου Πόρου – Γαλατά 

Σύμφωνα με πληροφόρηση μας, από αύριο Σάββατο 15 Μαΐου, τα δρομολόγια των φέριμποτ Πόρου – Γαλατά, τροποποιούνται και επανέρχονται στα προ πανδημίας δρομολόγια που ισχύουν για αυτή την εποχή.
Δηλαδή τα δρομολόγια γίνονται ανά μισή ώρα και θα ξεκινούν, το πρώτο, στις 6:30πμ από το Γαλατά και το τελευταίο στις 22:10μμ από τον Πόρο.
Σχολιάστε