Το ποδόσφαιρο έφερε κοντά τους Ποριώτες και τους Ρώσους ναύτεςΈνας ξεχωριστός, διεθνής, φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018 στο γήπεδο του Κ.Ε. Πόρος. Το πλήρωμα της ρώσικης φρεγάτας “Admiral Essen”, που αγκυροβόλησε για τρεις ημέρες ανατολικά του Πόρου, αντιμετώπισε την ομάδα του Ποσειδώνα Πόρου, σε μια φιλική αναμέτρηση με υψηλούς συμβολισμούς.

Με φόντο το γαλάζιο του Σαρωνικού και την επιβλητική ρώσικη φρεγάτα, οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, αναμετρήθηκαν σε έξοχο κλίμα, με αθλητικό πνεύμα και όμορφη διάθεση, δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα για τη φιλία των δύο λαών.

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων φωτογραφήθηκαν αγκαλιασμένοι τρεις φορές και αντάλλαξαν σημαίες στο τέλος του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές του Ποσειδώνα Πόρου, δώρισαν την Ελληνική σημαία και την σημαία του Πόρου, στους Ρώσους ναύτες, ενώ αυτοί με τη σειρά τους, τους δώρισαν μια μεγάλη σημαία του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τον αγώνα παρακολούθησαν από την κερκίδα, ο Κυβερνήτης της ρωσικής φρεγάτας, ο Δήμαρχος Πόρου και ο Διοικητής του Κ.Ε. Πόρος.

Μετά τη λήξη του αγώνα, η ρώσικη ομάδα μαζί με τους συνοδούς τους, δείπνησαν στην χασαποταβέρνα του Δημήτρη Πάνου, με ευγενική προσφορά από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις και όμορφες αναμνήσεις από την φιλοξενία και την διαμονή τους στον Πόρο.

Το πλήρωμα της φρεγάτας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον λαό του Πόρου, δηλώνοντας πως δεν περίμεναν μια τόσο ζεστή αγκαλιά από τους κατοίκους και τον Δήμο του Πόρου.

Για την ιστορία, η ποδοσφαιρική ομάδα της φρεγάτας, δεν δυσκόλεψε τα γυμνασμένα και ταλαντούχα παιδιά του Ποσειδώνα Πόρου και γνώρισε την ήττα από την ομάδα του νησιού με σκορ 6-0.

 
Σχολιάστε