Το περιβάλλον φέρνει κοντά μαθητές από τον Πόρο και το Αιντχόφεν της ΟλλανδίαςΣτις 7 και 8 Οκτωβρίου επισκέφθηκαν τον Πόρο 40 μαθητές και 4 καθηγητές από το Lorentz  Casimir  Lyceum του Αϊντχόφεν της Ολλανδίας.

Σκοπός του ταξιδιού αυτού ήταν η ανταλλαγή περιβαλλοντολογικής γνώσης ανάμεσα σε νέους από την Ολλανδία και την Ελλάδα καθώς και η γεφύρωση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στους νέους των δύο χωρών.

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί βασικό πυλώνα της κοινωνίας των πολιτών για την ανηφορική χρήση των πόρων και την διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς για τις επόμενες γενιές.

Την Τρίτη 7 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Πόρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα Η αντιμετώπιση του περιβαλλοντολογικού προβλήματος  στην Ολλανδία και ποιες δραστηριότητες και μέτρα έχει λάβει ο Δήμος Πόρου για τα τοπικά προβλήματα.

Παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό  υλικό και από τις δύο πλευρές.

Την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου το οι μαθητές του σχολείου από το Άιντχοβεν με την βοήθεια νέων του Πόρου καθάρισαν κάποιες παραλίες του Πόρου από σκουπίδια.

Η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία χάρις στον ενθουσιασμό και την δουλειά των Δημοτικών συμβούλων Χρήστο Λίτσα, Τζέφ Στάικος , Εβελίνα Παπαδοπούλου  καθώς επίσης και την υποστήριξη της διευθύντριας του Λυκείου Πόρου Πανωραία Κολέντζου και της διευθύντριας του Γυμνασίου Πόρου Βασιλικής Κογιώνη.

Στην συνέχεια βρέθηκαν στην Αθήνα όπου επισκέπτονται μεταναστευτικά κέντρα  προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τους λόγους της μετανάστευσης και τον αντίκτυπό τους στην κοινωνία.
Σχολιάστε