Το μήνυμα του Δήμαρχου Πόρου από το έντυπο “Τα Νέα του Πόρου”Μήνυμα εν όψει των δημοτικών εκλογών του Μαΐου, εξέδωσε ο Δήμαρχος Πόρου Γιάννης Δημητριάδης, μέσα από το εορταστικό τεύχος της δημοτικής αρχής “Τα Νέα του Πόρου”, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο νησί. 

Το μήνυμα του κ. Δημητριάδη έχει ως εξής:

“Η τρέχουσα δημοτική περίοδος πλησιάζει στο τέλος της και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μαΐου του 2019. Για τον λόγο αυτό, θα αξιοποιήσω το παρόν μήνυμά μου, προκειμένου να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους (όπως έχω ανακοινώσει ήδη από τις αρχές του 2017) θα είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πόρου.

Θέλω να τονίσω καταρχάς ότι από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, όχι μόνο δεν έχω κανένα απολύτως οικονομικό
όφελος, αλλά αντίθετα υφίσταμαι σημαντικό κόστος, το οποίο ευτυχώς μπορώ να επωμίζομαι. Όπως φροντίζω να
γίνεται γνωστό (για λόγους διαφάνειας και όχι αυταρέσκειας), εγώ και οι Αντιδήμαρχοί μου διαθέτουμε το σύνολο
των απολαβών μας σε δράσεις που υποβοηθούν το έργο του Δήμου και, επιπλέον των χρημάτων αυτών, διαθέτω
για όμοιους σκοπούς και δικά μου προσωπικά χρήματα.

Από την άλλη, δεν αποσκοπώ ούτε σε άλλα προσωπικά «οφέλη» και είναι μια ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ότι δεν θα με δείτε στο μέλλον να επιδιώκω να εκλεγώ βουλευτής, Αντιπεριφερειάρχης κ.τ.λ., αφού δεν με ενδιαφέρει καθόλου να ασχοληθώ με την κεντρική πολιτική σκηνή. Για όλους τους παραπάνω λόγους, άλλωστε, δεν έχω ενταχθεί ποτέ σε κανένα κόμμα και δεν στηρίζω ούτε με στηρίζει κανένα κόμμα, αλλά έχω διατηρήσει μία πλήρη και καθαρή πολιτική ανεξαρτησία.

Πρέπει να καταγράψω, επίσης, ότι η ενασχόλησή μου με τα κοινά μού προκαλεί και ένα ακόμα τεράστιο χρονικό και
οικονομικό κόστος που αντιστοιχεί στην αντιμετώπιση των περισσότερων από εβδομήντα (70!!!) μηνύσεων, αγωγών και καταγγελιών που έχουν υποβάλει εναντίον μου πολιτικοί μου αντίπαλοι, «δημοσιογράφοι» ή ανώνυμοι καταγγέλλοντες στα τέσσερα χρόνια της θητείας μου.

Φυσικά, ούτε μία από τις περιπτώσεις αυτές δεν έχει οδηγήσει σε καταδίκη μου, αλλά κάθε δύο-τρεις εβδομάδες αναγκάζομαι να συμβουλεύομαι δικηγόρους, να συντάσσω υπομνήματα και να δίνω έγγραφες εξηγήσεις «ότι δεν είμαι ελέφαντας», στερώντας τον χρόνο αυτό από τις υποχρεώσεις μου στο Δημαρχείο και στο σπίτι μου, αλλά και από την περισσότερη επαφή που θα ήθελα να είχα με τους δημότες.

Έγραψα όλα τα παραπάνω, για να καταλήξω ότι θέλω να είμαι Δήμαρχος Πόρου, μόνον επειδή η θέση αυτή μού δίνει μία μοναδική ευκαιρία να προσφέρω στους συνανθρώπους μου και στο νησί που αγαπάω, καθώς και μια μοναδική δυνατότητα δημιουργίας. Η «επιθυμία» αυτή, βέβαια, δεν θα ήταν επαρκής λόγος για να επιδιώκω να είμαι Δήμαρχος, αν δεν αξιολογούσα τον εαυτό μου ως αποτελεσματικό στην άσκηση του λειτουργήματος αυτού. Επί τέσσερα χρόνια εργάζομαι συνεχώς για τους σκοπούς του Δήμου, επιμορφώνομαι για όλες τις πτυχές που σχετίζονται με τη δουλειά μου και βλέπω με ικανοποίηση στις μέρες της διοίκησής μου τον τόπο μας να έχει μπει σε φάση προόδου.

Για τους λόγους αυτούς, λοιπόν, επιθυμώ να συνεχίσω να είμαι Δήμαρχος του τόπου μας. Επιπλέον, δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να επιτρέψω ο τόπος να επιστρέψει στη μιζέρια, τη διαπλοκή και τη στασιμότητα του παρελθόντος.
Με βάση όλα τα παραπάνω, στην προεκλογική περίοδο, η οποία ήδη ξεκίνησε, θα καλέσω τους δημότες να με
ψηφίσουν εφόσον αναγνωρίζουν την πρόοδο που έχει συντελεστεί και επιθυμούν να συνεχιστεί με τις ίδιες αρχές.
Στόχος της προεκλογικής μου εκστρατείας θα είναι να ενημερώσει τους δημότες για τη δουλειά που έχει γίνει
και για αυτή που πρόκειται να γίνει και όχι να τούς πείσει να ψηφίσουν τον συνδυασμό μου με ξύλινο λόγο και
κούφιες υποσχέσεις.

Απέναντί μας εξακολουθούν να βρίσκονται -και μάλιστα περισσότερο από ποτέ αποκομμένοι και διακριτοί από την υπόλοιπη, υγιή, κοινωνία- όσοι ασχολούνται με τα κοινά για να ικανοποιήσουν το προσωπικό τους συμφέρον και να κάνουν τις δουλειές τους. Οι δημότες, όμως, το 2014 αποφάσισαν αλλαγή πορείας και το 2019 είναι βέβαιο ότι θα επιλέξουν να διατηρήσουν σταθερή την πορεία αυτή. Μια πορεία που βασίζεται σε καθαρά λόγια, σε καθαρά χέρια και σε καθαρές πράξεις.

Εύχομαι καλές γιορτές σε όλες και όλους και να έχουμε μια ευτυχισμένη νέα χρονιά, με υγεία και προσωπική ευτυχία!”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΡΟΥ
Σχολιάστε