Το κοινό του Πόρου γνώρισε τον Γιώργο Βολίκα κι εκείνος αφιέρωσε τη νέα σύνθεση του στο νησί (βίντεο)Ένας νέος ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης βρέθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου στον Πόρο, για να παρουσιάσει ζωντανά στο πιάνο τη δουλειά του. Ο Γιώργος Βολίκας και τα “παιδιά’ του, τα μουσικά κομμάτια του, έκαναν πρεμιέρα μπροστά στο φιλόμουσο κοινό του Πόρου, στην όμορφη πλατεία του Άι Γιώργη και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε.

Είναι δύσκολο για το κοινό να “ξεβολευτεί” και να δώσει την ευκαιρία σε έναν νέο δημιουργό. Ο κόσμος προτιμάει να ακούει αυτά που γνωρίζει. Ωστόσο, όταν μια δημιουργία αξίζει, τότε ο κόσμος ενθουσιάζεται και το εκτιμάει με περισσότερη θέρμη από την αναπαραγωγή του γνωστού.

Ο Γιώργος Βολίκας, το Σάββατο 20 Ιουλίου, καθήλωσε το κοινό του Πόρου με τις συνθέσεις του.

Ένα μουσικό παζλ, φτιαγμένο από μοναδικές μελωδίες, που  σου έδιναν την αίσθηση κινηματογραφικού soundtrack. Μελωδίες που άγγιζαν την ψυχή σου. Μελωδίες που σου χαρίζουν γαλήνη και ταυτόχρονα σε ταξιδεύουν στο χωροχρόνο.

Όσοι παρακολουθήσαμε την παρουσίαση του πρώτου δίσκου με τίτλο “Γένεσις” του Γιώργου Βολίκα, διαπιστώσαμε πως ο ταλαντούχος μουσικοσυνθέτης, οδεύει προς την απόλυτη καταξίωση. Το μόνο που ζητείται από εμάς, είναι να θυμηθούμε το όνομα του, το οποίο θα το βρούμε ξανά και σύντομα μπροστά μας, μέσα από τις δημιουργίες του.

Η παρουσίαση του δίσκου του Γιώργου Βολίκα, μας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και στο τέλος, μας συγκίνησε με μια νέα σύνθεση του που την ονόμασε “Πόρος” προς τιμήν του νησιού μας που τον φιλοξένησε.

Τον ευχαριστούμε για τη χθεσινή βραδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πόρου στα πλαίσια του Poros Arts Festival 2019.

Ο Δήμος Πόρου, ευχαριστεί τους χορηγούς της εκδήλωσης που ήταν η AEGEAN FLYING DOLPHINS, το ξενοδοχείο SARON, την ταβέρνα “Στη Ρότα” και τον Παναγιώτη Λογοθέτη. Ευχαριστίες επίσης στον Ιερέα του Αγίου Γεωργίου π. Γεώργιο Στόκο και στην επιτροπή του Ναού, στη Διευθύντρια του Γυμνασίου Πόρου κ. Βασιλική  Κογιώνη για την παραχώρηση του πιάνου, και στον κ. Γιάννη Μακρή για τη μεταφορά του πιάνου.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  “Πόρος”
  Σύνθεση: Γιώργος Βολίδης-Πιάνο.
  Με την εμπνοή τής πολύ γλυκιάς μελωδίας του μουσικού Κου Βολίδη, αλλά και τον τίτλο “Πόρος” που της έδωσε, στη συναυλία του, τις προάλλες, προσπάθησα να εντάξω και στίχο. Δεν γνωρίζω αν τα κατάφερα. Είναι μια ερασιτεχνική προσπάθεια. Δεν διεκδικώ τίποτα. Απλώς την παραθέτω, για αυτό το καλοκαίρι του 2019 στο νησί που γεννήθηκα κι έμαθα λίγα γράμματα, τον Πόρο.
  Βάση: G
  1η στροφή
  Πάλι στο νησί, μετά από χρόνια,
  κάβο αμόλα και σαλπάρω σαν παιδί,
  αναπνέω μια αρμυρή κολόνια
  απ’του κυμάτου την ονειρική χλιδή.
  Επωδός
  Γαλανό, ευχαριστώ η μεταμόρφωση
  κι ο ψαλμός την αγάπη υμνεί,
  σαν προσευχή προς την αναμόρφωση,
  η μουσική, που ακούν οι ουρανοί.
  2η στροφή
  Πάω στο νησί, μετά από χρόνια
  γλύκα πικρή, αγάπη που πονάει,
  όλη η αμμουδιά, σατέν σεντόνια
  κι η γειτονιά, για σένανε μιλάει.
  Επωδός
  Γαλανό, ευχαριστώ κλπ
  3η στροφή
  Κι άμα δεν προλάβω το καράβι
  και δεν φτάσω στ’όμορφο νησί,
  μία μελωδία σκάρωσα χθες βράδυ
  που ήρθες και τραγούδησες εσύ.
  Επωδός
  Γαλανό, ευχαριστώ κλπ.
  4η στροφή (Φινάλε. Αλλαγή βάσης από G σε Α., σύμφωνα με τη σύνθεση του Κου Βολίδη. Σε τραγούδι ίσως θα ευνοούσε το G# αντί για Α)
  Κι άμα δεν προλάβω το βαπόρι
  και δεν ξαναπάω στο νησί,
  γι’ απόψε θα γενώ, μικρό αγόρι,
  που τραγουδά τη νιότη τη χρυσή.[]

  Άρις Αντάνης
  arimari@otenet.gr

 2. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Γιώργος Βολίκας είναι το σωστό όνομα του μουσικού, που έπαιξε τόσο ωραία στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου Πόρου. Συγγνώμη για το παρόραμα. Και συγγνώμη και από τον ίδιο, που μερικοί ήρθαν αργοπορημένοι, όπως πάντα και άλλοι έφυγαν πριν τελειώσει, όπως πάντα. Συνήθως είναι οι ίδιοι. Συνήθως λέμε… όχι πάντα.
  Καλή διασκέδαση των επισκεπτών μας στον Πόρο μας.
  ΑΑ

Σχολιάστε