Το ΕΕΕΕΚ Γαλατά εκπέμπει SOS: Γενική Συνέλευση με θέμα το μέλλον του Ειδικού Σχολείου για παιδιά με ειδικές ανάγκεςΣε απόγνωση βρίσκονται τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς επίσης και οι γονείς και οι φίλοι τους, στον Πόρο και τον Γαλατά  καθώς δύο από τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Γαλατά συμπλήρωσαν το όριο ηλικίας που προβλέπει η φοίτηση στο Ειδικό Σχολείο και αναγκάζονται να απομακρυνθούν από έναν χώρο φοίτησης που τους χάρισε σημαντικά βήματα προόδου για την καθημερινότητα τους.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, μειώνεται ο αριθμός των παιδιών που φοιτούν στο Ειδικό Σχολείο, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τον άμεσο κίνδυνο της αναστολής λειτουργίας του ΕΕΕΕΚ Γαλατά, πράγμα καταστροφικό για το μέλλον των παιδιών με Ειδικές Ανάγκες στην περιοχή του Πόρου και της Τροιζηνίας.

Αξίζει τα σημειώσουμε ότι το ΕΕΕΕΚ Γαλατά έχει συνεισφέρει τα μέγιστα για την πρόοδο αυτών των παιδιών, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντική βοήθεια και στήριξη στις οικογένειες τους.

Το πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ΑμΕΑ “Άγιος Κήρυκος” για δημιουργία στέγης φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης για αυτά τα παιδιά δεν έχει ικανοποιηθεί, με αποτέλεσμα τα παιδιά που συμπληρώνουν τα χρόνια φοίτησης να μένουν μετέωρα και αντιμέτωπα με μια δύσκολη κατάσταση.

Λόγω των παραπάνω η πρόεδρος και το ΔΣ του συλλόγου Άγιος Κήρυκος, καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του σε έκτακτη γενική συνέλευση,την Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 ώρα 18:00 στο κτήριο Συγγρού.

Η γενική συνέλευση θα είναι ανοιχτή και η συμμετοχή και αλληλεγγύη όλων κρίνεται απαραίτητη αφού αφορά το μέλλον των παιδιών από την περιοχή μας.
Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣΤ. ΠΑΝΑΓ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Δυστυχώς όσες προσπάθειες έχουμε κάνει για την ενίσχυση αυτού του σπουδαίου συλλόγου, απευθυνόμενοι πανταχόθεν και παντοιοτρόπως, έχουν πέσει στο κενό. Οι δικαιολογίες των αρμοδίων είναι αδικαιολόγητες. Δεν θέλω να προβώ σε αναφορά ονομάτων και δεν θα το κάνω, γιατί δεν είναι κατάλληλη η στιγμή, εν μέσω κορωνοϊού κλπ, αλλά μετά λύπης μου και σε αυτό το ζήτημα, οι αρνήσεις εκτείνονται από πλήρη αδιαφορία και άκρατο ατομισμό έως βλακώδεις παραταξιακές αντιπαραθέσεις. (Τα ίδια όπως πάντα, δηλαδή, λες και δεν βάζουμε μυαλό ό,τι και να συμβεί). Είναι αξιοσημείωτο, κι ας μη θεωρηθεί ως λογοπαίχνιο, πως αν δεν θέλεις να γίνει τίποτα καλό, βάλε “κάποιους” συγκεκριμένους ανθρώπους να το… προτείνουν. Αυτούς τους συγκεκριμένους ανθρώπους μάλιστα τους θεωρούν οι ανάλγητοι και οι “δήθεν”, οι φανατικοί και οι μικρόμυαλοι, ως …ΧΡΗΣΙΜΟΥΣ, διότι γνωρίζουν πως, από ό,τι καλό προτείνουν, οι εν λόγω- αλλά μη αναφερόμενοι σκόπιμα εδώ- αρμόδιοι, θα πράξουν το εκ διαμέτρου αντίθετο. (Είναι και αυτή μια χρησιμότητα).
  Τα παιδιά ΑΜΕΑ, ρε παιδιά. Ακόμα και γι αυτά δεν δίνει κανείς δεκάρα τσακιστή; Τα παιδιά, ρε μάγκες! (Τι λέω! Μάγκες δεν υπάρχουν πια! Τους πάτησε… μια βάρκα που πάει Πόρο-Γαλατά και τούμπαλιν).
  Γιατί τα γράφω όλα αυτά; Διότι – εκτός του ότι είναι φυσικό σε κάθε άνθρωπο να αγανακτεί, για την αδιαφορία των συνανθρώπων του- τα γνωρίζω και από πρώτο χέρι, επειδή η σύζυγός μου είναι μέλος του Συλλόγου Γονέων και φίλων παιδιών ΑΜΕΑ “Άγιος Κήρυκος”.
  Παραφέρθηκα; Ίσως! Αλλά τα… παιδιά; Γι αυτά τα παιδιά και γι αυτό το Σύλλογο, πρέπει να προσφερόμαστε ΟΛΟΙ, ώστε να μη παραφερόμαστε μερικοί.
  “Άσκοπα”, θα πει ο κακοπροαίρετος. “Τσάμπα μελάνι χαλάς και τσάμπα χολοσκάς”.
  Λάθος. Μεγάλο Λάθος. Κι ένα μόνο άτομο να τα λάβει υπόψη του, χαλάλι και ο κόπος και το μελάνι.[]
  ΑΑ

 2. ΑΡΙΣΤ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Εχω γράψει ένα σχόλιο εδώ και μία εβδομάδα περίπου, για το θέμα των ΑΜΕΑ, Άγιος Κήρυκος, πάνω στο προκείμενο ρεπορτάζ και δεν έχει “βγει στον αέρα”. Δεν είναι παράπονο, γιατί δεν πρόκειται για άρθρο μου -που ούτε κι αυτά αναρτώνται, τελευταίο που είχα στείλει για ανάρτηση ήταν ένα άρθρο μου για την 21 Ιουνίου 2020, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής,που αγνοήθηκε παντελώς, δεν έμαθα το γιατί- αλλά το παρομοιάζω με φίλους, που όταν έχουν καιρό να επικοινωνήσουν, τηλεφωνούν ή γράφουν για να δουν αν ο άλλος είναι καλά. Είναι καλά το Porosnews; Πάνε πολλά χρόνια που κράτησε έντονο το ενδιαφέρον των συντοπιτών μας και όχι μόνο, σε όλα τα θέματα, που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα μας και την Ελλάδα γενικότερα. Διευκρινίζω, ότι δεν πρόκειται για παράπονο…
  Υπογραφή:
  Άρις (Ο επονομαζόμενος και …Αντάνης- Εκ Πόρου ορμώμενος)

Σχολιάστε