Το βρώμικο ’89 και το βρώμικο ’19Εδώ ο Χαρίλαος και ο Λεωνίδας με λαμέ κουστούμια επισκέπτονται τον ευγενή πολιτικό άνδρα Μητσοτάκη προκειμένου να οργανώσουν το βρώμικο ’89.

Γράφει ο Τάσος Γκούμας – 

 

Το βρώμικο ’89
Δήλωση του Χαρίλαου Φλωράκη: ‘’Θα συνεργαστώ και με το διάβολο αρκεί να φύγει ο Ανδρέας’’. Συνεργάστηκε με τον Μητσοτάκη.

Τότε, λοιπόν, το κατηγορητήριο κατά του Ανδρέα Παπανδρέου στηρίχτηκε στις καταθέσεις του Κοσκωτά και των τεσσάρων σωματοφυλάκων του. Ο Κοσκωτάς, φυγόδικος, είχε διαφύγει στο εξωτερικό.
Καμμιά ομοιότητα με Χριστοφοράκο;

Η Βουλή που αποφάσισε την παραπομπή του Ανδρέα στο Ειδικό Δικαστήριο αγνόησε την έκθεση των εισαγγελέων Κρουσταλάκη και Σκαρλάτου που είχαν αναλάβει την υπόθεση, οι οποίοι δεν βρήκαν ενδείξεις ενοχής των Ανδρέα, Δημ. Τσοβόλα και Παν. Ρουμελιώτη, αλλά αγνόησε (η Βουλή) και την αναφορά του διοικητή της ΤτΕ, Χαλικιά, όσο και του διορισμένου για τον έλεγχο της Τράπεζας Κρήτης επίτροπου, που είχαν καταθέσει ότι ήταν αδύνατο, πριν από τον έλεγχο, να γνωρίζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον τρόπο με τον οποίο ο Κοσκωτάς υπεξαιρούσε και μέσω δανείων από την Τράπεζα Κρήτης, τεράστια χρηματικά ποσά, χρηματοδοτώντας τον εκδοτικό του όμιλο, την ΠΑΕ Ολυμπιακός και κυρίως την τσέπη του.

 

Ο πολιτικός πολιτισμός

Α. Παπανδρέου (1989): «Αναλαμβάνω προσωπικά το μερίδιο της δικής μου πολιτικής ευθύνης, όχι μόνο γιατί αυτήν την περίοδο το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση -θα είχε συμβεί και σε άλλη- αλλά και γιατί δεν κατορθώσαμε να εμποδίσουμε την οικονομική και κοινωνική αναρρίχησηενός ανθρώπου χωρίς επιφάνεια, που αποδείχτηκε εκ των υστέρων επικίνδυνος πραγματικά απατεώνας.(Βέβαια, σε παγκόσμιο επίπεδο δεν σπανίζουν οι αχυράνθρωποι και οι χάρτινοι οικονομικοί κολοσσοί […]
Για την επιλογή των συνεργατών μου όπως και για τις πολιτικές τους αποφάσεις ουδέποτε απέφυγα να αναλάβω την πολιτική ευθύνη που είναι εύλογο να μου ανήκει. Ομως, η τιμή, η υπόληψη και η στάση ζωής του καθενός είναι προσωπική του υπόθεση που καλύπτεται από τη δική του ατομική ευθύνη. Κατηγορώ τους κατηγόρους μου ότι διαστρέβλωσαν με πολιτική ιδιοτέλεια την έννοια της κάθαρσης, για να μπορέσουν έτσι να οργανώσουν αυτόβουλα τον πολιτικό μου διωγμό. Μοναδικός μάρτυρας εναντίον μου παρέμεινε ο απατεώνας Κοσκωτάς. Στον δικό του βόρβορο επιχειρείτε να στηρίξετε το κατηγορητήριο».

Τη δίκη οδηγούν ο Βασίλης Κόκκινος, πρόεδρος τουΑρείου Πάγου διορισμένος από τον Μητσοτάκη και επίσης σύμφωνα με το Νόμο πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, και ο βουλευτής του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος πατέρας της σημερινής Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως κατήγορος εκ μέρους του ΣΥΝ.


Ο θάνατος του Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα

“Δεν δύναμαι κ. Πρόεδρε”. Μ’ αυτή τη φράση ο Κουτσόγιωργας έπεσε νεκρός στα πόδια του Βασίλη Κόκκινου. Οι εισαγγελείς που τους είχε ανατεθεί η υπόθεση Κοσκωτά είχαν ανακαλύψει ένα κενό ενός εκατομμυρίου σε βάρος του Κουτσόγιωργα. Η συνέχεια της δίκης όσον αφορά αυτόν τον κατηγορούμενο σταμάτησε λόγω του θανάτου του από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Μπορεί να ήταν ένοχος ή να μην ήταν. Αλλά η δημόσια διαπόμπευσή του από όλα τα ΜΜΕ που μετέδιδαν καθημερινώς τη δίκη για κομματικούς λόγους ήταν ηθικά απαράδεκτη έως δολοφονική, όταν υποθέσεις όπως του Noor one που αφορούν χιλιάδες εξαρτημένους, παιδιά, εφήβους και μεγαλύτερους, διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών. Είναι χαρακτηριστική η κούφια επιχειρηματολογία που προέβαλε η Ν.Δ. μέσω του βουλευτή της Σούρλακατά των υπουργών του ΠΑ.ΣΟ.Κ που ήταν κατηγορούμενοι.

Από τα πρακτικά της Βουλής:
Γ. Σούρλας (Ν.Δ.): «Το ΠΑΣΟΚ που έψαχνε να βρει συκοφάντες, λασπολόγους, ξένα κέντρα, δέχτηκε την ύπαρξη του σκανδάλου. Και αφού υπάρχει σκάνδαλο, δεν είναι λογικό να αναζητούμε σε μια συντεταγμένη κοινωνία ποιοι υπεύθυνοι συνέβαλαν με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους στην εξέλιξη αυτού του σκανδάλου; Ο κ. Ρουμελιώτης, καθ’ όλην τη διάρκεια που το σκάνδαλο αυτό εξελίσσεται, είναι υπουργός Εμπορίου ή υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας ή υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Αυτό είναι τυχαίο περιστατικό; Σύμπτωση είναι σε όλη τη διάρκεια να κατέχει μια από τις θέσεις που έχουν σχέση με την εποπτεύουσα πολιτική αρχή των τραπεζών και των εταιρειών;».

Λέει δηλαδή ο Σούρλας ότι, αν εξελίσσεται ένα σκάνδαλο σε χώρο που εποπτεύεται από ένα υπουργείο δεν υπάρχει μόνο πολιτική ευθύνη του υπουργού αλλά και ποινική και ότι η παρουσία του υπουργού δεν είναι απλώς σύμπτωση, αλλά στο σκάνδαλο συμμετέχει και ο ίδιος.

Για το σκάνδαλο όμως της Novartis, που το παραδέχτηκε δημοσίως ο Μητσοτάκης άραγε, σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό της Ν.Δ., δεν έχουν ευθύνη οι υπουργοί, που επί των ημερών τους έγιναν τα σκάνδαλα;

ΑΘ. Κανελλόπουλος (1989): «Εγώ είμαι περήφανος και είμαι βέβαιος ότι και σεις στο βάθος της ψυχής σας καταλαβαίνετε ότι αποτελεί πρόοδο για τον δημόσιο βίο το γεγονός ότι μπόρεσε η ελληνική Κεντροδεξιά με την ελληνική Αριστερά να συνυπάρξει, έστω και για περιορισμένη χρονική διάρκεια και για συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι μια μόνιμη κατάκτηση του δημόσιου βίου, την οποία εμείς δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να διακυβεύσουμε».

Τα ίδια περίπου καταθέτουν στη Βουλή και οι Α. Λεντάκης του ΣΥΝ, o Λ. Κύρκος κ.λ.π.

Ο κ. Σκανδαλίδης είχε πει για το σκάνδαλο Κοσκωτά κάτι εξαιρετικά ενδιαφέρον:

«Δύο θέματα υπάρχουν τα οποία δεν έθιξε το πόρισμα. Το πρώτο είναι το πώς ο Κοσκωτάς αγόρασε την Τράπεζα Κρήτης. Το δεύτερο είναι ποιος, ποιοι και γιατί κρύβονται πίσω από τη ραγδαία εξάπλωση του φαινομένου. Είναι γνωστές και οι διεθνείς διασυνδέσεις των οικονομικών συμφερόντων […] Πήρε, λοιπόν, την εντολή ο Κοσκωτάς να φτιάξει Τύπο για το ΠΑΣΟΚ και διόρισε στο «Τέταρτο» τον κ. Χατζιδάκι, στο ΤV3 τον κ. Τάσο Παπαδόπουλο, στο περιοδικό «Και» και αργότερα στο περιοδικό «Ενα» τον κ.Τσούτσια, στην εφημερίδα «Βραδυνή» τον Δ. Παπαδόπουλο, στην «Καθημερινή» τον κ. Δ. Παπαπαναγιώτου και στις «24 Ωρες» τον Θόδωρο Καλούδη σαν διευθυντές. Ολοι ασφαλώς έντιμοι και καλοί δημοσιογράφοι. Ολοι, όμως, πλην ενός είναι συντηρητικοί διευθυντές (είτε τους κράτησε είτε τους διόρισε). Το ίδιο και η πλειοψηφία των δημοσιογράφων που δουλεύουν στα έντυπά του. Το ίδιο και οι εκπρόσωποί του στην Ενωση Συντακτών. Το ίδιο και στον επιχειρησιακό του χώρο. Το ίδιο και στον Ολυμπιακό. Μήπως θυμόσαστε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, εν μέσω σκανδάλου, τι συνθήματα φώναζαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΣΟΚ όταν ο Κοσκωτάς ήταν ο θεός και ο κ. Ανδριανόπουλος (ως δήμαρχος Πειραιά και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ) έκανε τις φιέστες για τον Ντέταρι; Μήπως αμφιβάλλει κανείς σ’ αυτήν την αίθουσα για τους τίτλους των εφημερίδων;»

Κανείς δεν αμφέβαλε από όσους πήραν υπ’ όψιν αυτά που επεσήμανε ο Σκανδαλίδης. Και τότε, πήγαμε το ’90 σε εκλογές με το ”κάτω οι κλέφτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.” και με υπόδικο τον Ανδρέα και τους υπουργούς και τώρα πήγαμε σε εκλογές το ’19 με τον ‘’ψεύτη’ Τσίπρα και με τον ‘’προδότη’’ Τσίπρα.
Και ενώ ο Ανδρέας από την πρώτη στιγμή αναλαμβάνει τις πολιτικές ευθύνες, ουδείς Νεοδημοκράτης στο ομολογημένο και από τον Μητσοτάκη σκάνδαλο της Novartis δεν αναλαμβάνει αυτές τις ευθύνες. Εδώ μιλάμε για υπεύθυνους και ανεύθυνους πολιτικούς άνδρες!

Όταν η Δικαιοσύνη στριμώχνει αντιπάλους καλά κάνει, αλλά όταν στριμώχνει δικούς μας τους κάνουμε μήνυση για σκευωρία. Περί αυτού του είδους Πατριωτών και Δημοκρατών συζητάμε.

 

Και το βρώμικο ’19

Α. Σαμαράς (Βουλή 2018): “Εχει μπλέξει άσχημα ο κ. Τσίπρας. Και αυτός και οι συνεργοί του. Θέλω να τον ευχαριστήσω τον κ. Τσίπρα γιατί με τον άθλιο τρόπο που χειρίστηκε τη συκοφαντία (για τη Novartis) σε βάρος μου και σε βάρος άλλων συναδέλφων, απέδειξε μόνος του ότι πρόκειται για σκευωρία. Κανένα στοιχείο. Μόνος στόχος η προσωπική μας σπίλωση. Να λοιπόν γιατί εγώ σας μηνύω και γιατί οφείλω να σας πάω μέχρι τέλους και να σας καθίσω στο σκαμνί.”

Τώρα όμως που ο Μητσοτάκης, που τον ανέδειξε ο Σαμαράς, για πρόεδρο της Ν.Δ. και κατ’ ακολουθίαν Πρωθυπουργό δεν παραπέμπει τον Τσίπρα για σκευωρό τι να λέει ο (κ.) Σαμαράς;
Και ενώ λοιπόν συσωμος ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. αναμένει με σεβασμό το πόρισμα της δικαστικής έρευνας ο Γεωργιάδης δηλώνει από το 2018:

Αδ. Γεωργιάδης («Καθημερινή», 23/2/2018):
“Θα τους γδάρω, δεν θα μου γλιτώσει κανένας από αυτούς, ο Τσίπρας πρώτος απ’ όλους. Ο άθλιος και αχρείος, αυτός που το έστησε (το σκάνδαλο της Novartis).
O Τσίπρας δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη λογοδοτήσει για αυτό που έκανε. Ούτε μια στο εκατομμύριο. Δεν έχει καταλάβει που έμπλεξε. Ειδικά ο Τσίπρας που είναι διεφθαρμένος μέχρι το μεδούλι. Λέτε να μην ξέρω εγώ αν τα παίρνει ο Τσίπρας”.

Να δούμε λοιπόν τώρα που ο Μητσοτάκης επέλεξε να μην κατηγορηθεί ο Τσίπρας, τι να λέει ο αγνός πατριώτης και Μακεδονομάχος Γεωργιάδης;
Τι να λέει;
Εκ στόματος κόρακος εξελεύσεται ”κρα΄’.Τι τη θέλουμε τη Δικαιοσύνη;
Ο Γεωργιάδης απεφάνθη:Ο Τσίπρας τα παίρνει. Αλλά ο ίδιος Γεωργιάδης πριν 6 μήνες έλεγε ότι, «εγώ ποτέ δεν θα ονομάσω τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία», αλλά τώρα, ως υπουργός έστειλε έγγραφο στον ομότιμό του των Σκοπίων και τον αποκαλεί υπουργό της Β. Μακεδονίας!!!

Γ. Γεννηματάς (26/9/1989): «Και βεβαίως, ο στόχος τελικά ήταν να διωχθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου. Δεν αρκούσε, λοιπόν, για σας (της Ν.Δ. και του ΣΥΝ.) το πόρισμα των Σκαρλάτου, Κρουσταλλάκη, και βρήκατε εύκολα τα “στοιχεία” που σας έδωσε ο απατεώνας Κοσκωτάς, που τελικά τον αναγορεύσατε και σε κριτή και σε ρυθμιστή της πολιτικής ζωής του τόπου»

Δ. Τσοβόλας στο Ειδικό Δικαστήριο (1989), καταδικάστηκε με την ψήφο του προέδρου Βασίλη Κόκκινου του διορισμένου από τον Κωνστ. Μητσοτάκη.

«Είναι τιμή για μένα να με στέλνει κατηγορούμενο η παράταξη της Δεξιάς, η οποία στο παρελθόν απέδειξε ότι στις δύσκολες στιγμές χρησιμοποιεί την ίδια και απαράλλαχτη μέθοδο της λάσπης και των σκευωριών, προκειμένου να ρίξει δημοκρατικές κυβερνήσεις που πάλεψαν και παλεύουν για τον λαό».

Την ίδια μέθοδο, της λάσπης και των σκευωριών, χρησιμοποιεί και τώρα η Ν.Δ. αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει μέχρι τον Τσίπρα για την δήθεν σκευωρία της Novartis, Αλλά μπόρεσε να πάει τον Τσίπρα σε εκλογές με τη ρετσινιά του ”Ψεύτη” και του ”Προδότη”. Ήδη η μία συκοφαντία του προδότη Τσίπρα φυλλοροεί από τους ίδιους παληανθρώπους που τον κατηγορούσαν και δεν υπάρχει κανείς από τους συκοφάντες που να έχει το φιλότιμο να ζητήσει συγνώμη.

Πού το ΦΙΛΟΤΙΜΟ;

Και δεν θα αργήσει ο καιρός που και η πρώτη κατηγορία, αυτή του ψεύτη Τσίπρα θα γίνει αντιληπτό από τη μερίδα του Λαού που παραπλανήθηκε, ότι αλλού πρέπει να αναζητήσει τους ψεύτες. Και για να θεμελιώσουμε ότι και το ”ψεύτης Τσίπρας είναι συκοφαντία να αναφέρουμε ότι ψεύτης, σύμφωνα και με τα λεξικά, είναι αυτός που την ίδια στιγμή που εξαγγέλει κάτι, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ γνωρίζει ο ίδιος ότι αυτό δεν ισχύει. Και αυτό κανείς δεν το έχει αποδείξει μέχρι σήμερα για τον Τσίπρα με κάποιο ντοκουμέντο και όχι κάποιες ”εκτιμήσεις”. Γιατί δεν κατηγορείς κάποιον χωρίς αποδείξεις εκτός και αν είσαι συκοφάντης.

Κανείς δεν απέδειξε ότι ο Τσίπρας υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο ‘’ελευθέρα τη βουλήσει’’ ότι δηλ. μπορούσε να επιλέξει ελεύθερα το ΝΑΙ ή το ΌΧΙ στα μνημόνια. Κανείς δεν απέδειξε ότι ο Τσίπρας δεν υφίστατο ανυπόφορη οικονομική και πολιτική πίεση.
Εκτός από αυτούς που υποστήριζαν ότι ο Τσίπρας δεν έκανε διαπραγματεύσεις επειδή η παληανθρωπιά τους και ο διαβολικός νους τους, αποσκοπούσε σ’ αυτό ακριβώς. Ότι αν δέχονταν ότι ο Τσίπρας έκανε σκληρές διαπραγματεύσεις κατ’ συνέπεια θα δέχονταν ότι δεν ήταν ψεύτης!
Η μη διαπραγμάτευση όμως ήδη και αυτή έχει καταρριφθεί και από τις δηλώσεις Τουσκ ότι επανέφερε στο δωμάτιο των διαπραγματεύσεων την Μέρκελ και τον Τσίπρα όταν αποχώρησαν διαφωνούντες, και από τη δήλωση της Μέρκελ ότι ο Τσίπρας διέκοψε τη διαπραγμάτευση για να αναμείνει την έκβαση του δημοψηφίσματος, αλλά και από τις αφόρητες πιέσεις της μη διενέργειας της τρίτης αξιολόγησης από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, το κλείσιμο των τραπεζών αλλά και την μη υπογραφή έγκαιρα της συμφωνίας με την COSCO, κατόπιν πίεσης από την Μέρκελ, ώστε, ούτε από εκεί να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία. Σ’ αυτά αν προσθέσουμε και τη 17ωρη μαραθώνια σύσκεψη των πρωθυπουργών της Ευρωζώνης προκύπτει η αλήθεια της διαπραγμάτευσης, όπως και το ψεύδος της μη διαπραγμάτευσης.

Ακόμα και ο πολύς αντιτσιπρικός Βαρουφάκης περιγράφει τις πιέσεις
Αλλά η τεράστια υποκρισία βρίσκεται και στη μη αναφορά των συκοφαντών του Τσίπρα στη δεύτερη εκλογική μάχη του Σεπτεμβρίου του ’15. Αν ό Τσίπρας είχε δόλια παραπλανήσει τον Ελληνικό Λαό τον Γενάρη του ’15, γιατί έκανε εκλογες τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους, οπότε μετά την υπογραφή των μνημονίων και από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. και από την Ν.Δ. δεν μπορούσε πλέον να κοροϊδέψει το Λαό; Αλλά τότε, γιατί δεν υπέθεσαν οι κατήγοροί του, ότι η υπογραφή του μνημονίου δεν οφειλόταν σε ψέμα του Τσίπρα αλλά σε υποχώρηση, ίσως και αδυναμία και αλλαγή στάσης, απέναντι στην ευθύνη για το μέλλον του τόπου;

Για τον κατανοήσιμο λόγο ότι οι κατήγοροί του ήταν και είναι ψεύτες, υβριστές, υποκριτές, συκοφάντες και προσφάτως και δειλοί.

Ισχύει τελικά αυτό που είπε τότε το ’89 ο Τσοβόλας:«Είναι τιμή για μένα να με στέλνει κατηγορούμενο η παράταξη της Δεξιάς, η οποία στο παρελθόν απέδειξε ότι στις δύσκολες στιγμές χρησιμοποιεί την ίδια και απαράλλαχτη μέθοδο της λάσπης και των σκευωριών, προκειμένου να ρίξει δημοκρατικές κυβερνήσεις που πάλεψαν και παλεύουν για τον λαό»
Comments (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Η αλήθεια γυμνή…

  (Ειδικά αφιερώμενο στον παιδικό μου πολύ καλό φίλο, Τάσο Γκούμα που φαίνεται πως κάτι τον έχει πειράξει ανεπανόρθωτα.
  Διάβασε Τάσο και πες μου αν κατάλαβες τι θέλει να πει ο …μη ποιητής)

  Και στο φως το αχνό της ψυχής μου, εάν…
  για να ρθουν να με σώσουν, δεν γνέψω,
  μέρη του λόγου παρήγορα, είναι μι’ αλήθεια,
  που με βρίσκει ανέτοιμο.

  Και το τραγούδι τ ‘απαλό της τρυγόνας, εάν…
  δεν παρασύρει στο δάσος τις σκέψεις μου,
  να τις ξεστρατίσει στο όνειρο, είναι μι’ αλήθεια,
  που με χρίζει πανέτοιμο.

  Και το κοίταγμα στο λάλο φεγγάρι, εάν…
  δεν στρέψει, τον άβουλο νου μου σ’ ένα κελί
  που με έχει δεσμώτη στην έγνοια σου,
  μια αλήθεια με θέλει αδύναμο.

  Και στο γάργαρο νάμα, που δροσίζει, ενωμένες
  σφιχτά τις παλάμες μου, δεν κυλήσει, εάν…
  αλμυρό ένα δάκρυ ως τα χείλη, μια αλήθεια
  με θωρεί παντοδύναμο.

  Και, αλήθεια, τι εστίν η δική μου “αλήθεια”;
  ποιο “εάν” και ποιο “τίποτα” μεταγράφουν τις σκέψεις;
  Τι σημαίνουν, μες τις ώρες της ζωής μου, ετούτες οι λέξεις;
  Είναι κάτι απτό που δεν είναι, ή κάτι χωρίς ύλη, που είναι;

  Είναι σαν ένα ποίημα που είναι και δεν είναι.
  Θαρρώ πως δίνει νόημα στην έμπνευση, δίχως υφή.
  Δίνει ένα όνομα σε κάθε αίσθηση- και στην αφή!
  Και μια μορφή προσωρινή στις απορίες μου…

  Άρις Αντάνης

 2. Τάσος Γκούμας says:

  Εκείνο που θυμάμαι είναι ότι στο Δημοτικό όταν ο δάσκαλος μας έδινε ένα θέμα για Έκθεση και κάποιοι έπιαναν αμέσως το μολύβι να γράψουν μας έλεγε: Αν γράψετε μια μέτρια έκθεση θα πάρετε 5 ή 6 ή 7. Αν όμως πέσετε εκτός θέματος τότε παίρνετε 0. Γι αυτό ”κάτω τα μολύβια”για 5 λεπτά να σκεφτείτε πρώτα και μετά γράφετε.
  Άρι δεν κατάλαβα τι σχέση έχει το ωραιότατο ποίημα με το θέμα μου.
  Παρακαλώ όχι εσένα, αλλά οποιονδήποτε άλλον το κατάλαβε, να μου το εξηγήσει σε ένα σχόλιο.

 3. ΠΑΚΩΜΟ says:

  Ευτυχώς που υπάρχει και ο κ.Γκούμας να μας διδάξει σύγχρονη Ελληνική πολιτική Ιστορία.Γιαυτό και τον ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας.Μήπως μπορεί να μας πληροφορήσει που βρήκε τα λεφτά ο ΑΓΠ και έκτισε το γνωστό “κολόσπιτο” (κατά Γιαννόπουλο) αξίας κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ;

 4. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Φίλε Τάσο, καλά τα θυμάσαι. Γι αυτό κι εγώ απορώ.
  Όσο για τους στίχους μου, δεν μπορώ να στους εξηγήσω, αν δεν τους καταλαβαίνεις. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου στην ταινία ¨Το δίλωμα”, όπου είχε πει:
  “Το ποίημα είναι ποίημα, όταν δεν το καταλαβαίνει κανείς. Αλλιώς είναι… τσιφτετέλι” . Όχι εγώ δεν συμφωνώ με αυτό, που είναι απλώς χιούμορ. Τους δικούς μου στίχους τους καταλαβαίνουν όλοι, γι αυτό και δεν έχουν καμία τύχη.Πάντως επειδή εμείς οι… “μεγάλοι” λογοτέχνες, όπως η Μαντά, η Δημουλίδου, αλλά και η Δημουλά, που πουλάμε πάνω από 1.000.000. αντίτυπα σε κάθε βιβλίο μας, δεν μπορούμε να εξηγούμε σε 1000000 αναγνώστες τι εννοούμε. Ειδικά εσένα όμως, μπορώ, αν όχι να σου δώσω μια πλήρη εξήγησε που θα μείωνε την όπια ασήμαντη αξία των στίχων μου, τουλάχιστον να σε παραπέμψω σε “λέξεις – κλειδιά” των στίχων που σου αφιερώνω. Ίσως βρεις και τη συνάφεια με τα δικά σου λεγόμενα.
  Λέξεις κλειδιά: Εάν, αλήθεια, δάσος, όνειρο, απορίες, “είναι”, δάκρυ, κελί…
  Κι όλα αυτά γιατί έχω διαπιστώσει ότι κάτι σε έχει στενοχωρήσει παρα πολύ και σε απασχολεί. Και δεν θέλω να πιστέψω ότι μπορεί να είναι κάτι τόσο επουσιώδες, όπου πάει ο νους μου.
  Προτιμώ να φαντάζομαι από το Λιμανάκι της Αγάπης, τα “πεφταστέρια”, που αναφέρει τόσο όμορφα, ο συντάκτης του Porosnews, σε άλλη πρόσφατη στήλη του.
  Σε χαιρετώ
  ΑΑ

 5. Aris Adanis says:

  Ζητώ συγγνώμη για τις λεξούλες που μου ξεφεύγουν από βιασύνη για να προλάβω να σχολιάσω, πριν με κόψει αυτόματα, το σύστημα του porosnews. Είπαμε, εδώ τα λέμε όλα. Ακόμα και αν είναι φίλοι κολλητοί. Το μόνο που έχω παρατηρήσει γενικά, είναι ότι μόνο οι αλήθειες ενοχλούν. Κι αυτό είναι καλό, γιατί δείχνει και αυτογνωσία, κι ας είναι και σε λανθάνουσα μορφή. Ποιος παραδέχεται τα λάθη του; Κανείς. Τους λες μιαν αλήθεια και όταν σε “κόβουν”, καταλαβαίνεις ότι δεν είχες κάνει λάθος, όπως ευχόσουν. Εμείς πάντα θα ευχόμαστε να είναι οι φίλοι καλά και εμείς να κάνουμε λάθη στις κρίσεις μας.
  ΑΑ

 6. Γιάννης Γκούμας says:

  Άριστείδη κανείς δεν μου απάντησε στο ερώτημά μου. Ούτε εσύ. Άστο.

 7. Ι.Χ. says:

  άλλη μία ενέργεια αυτοπροβολής είναι, αφού -ο,τι και να εννοεί- δεν έχει -όπως πολύ συχνά- καμμία σχέση με το θέμα.

 8. Γιάννης Γκούμας says:

  Εγώ θυμάμαι ότι μαζευόμαστε εμείς οι πολίτες και εκλέγουμε βουλευτές (νομοθέτες). Ξαφνικά βλέπω μια βουλή γεμάτη ειδικούς επιτρόπους (δικαστές).
  Έχασα επεισόδια Δημοκρατίας φαίνεται.
  Σε όλο αυτό το τσίρκο / παράσταση μετέχουν όλες οι μεριές και με τρόπο διώχνουν 2-3 παραφωνίες από κάθε πλευρά, μην τυχόν και σκούξουν να ξυπνήσουν οι πολίτες.

  Το να είχαμε δικό μας FBI τύπου σώμα, για να κυνηγάει πολιτικό και μεγαλοπειχειρηματικό έγκλημα, θα ήταν μια καλή λύση. Το να άρουν γενικά την βουλευτική ασυλία και να προστατεύσουν τους πολίτες γενικότερα από σωρεία εν δυνάμει καταγγελιών, θα ήταν μια ακόμα κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

  Έχουν προταθεί τα παραπάνω από πολίτες για τους πολίτες και όχι από βουλευτές που το παίζουν εισαγγελείς και δικαστές.

 9. ΑΛΦΑΣ says:

  @ ΠΑΚΩΜΟ
  Αν ήτανε μόνο ο ΑΓΠ που έφτειαξε το κατά Γιαννόπουλο @@@@σπιτο, χαλάλι του. Μου θυμίζεις το ανέκδοτο με τον Ι.Χ. που οδηγεί ανάποδα στην Πανεπιστημίου και ακούει και το τραγούδι “Εκούρασα το σώμα μου κι απολαβή καμία”, στο ραδιόφωνο του Ι.Χ. του, ψιλοτραγουδώντας και ο ίδιος, όταν η εκφωνήτρια διακόπτει το άσμα: “Διακόπτουμε το πρόγραμμά μας για να επιστήσουμε την προσοχή στους οδηγούς, διότι ένας Ι.Χ. οδηγεί ανάποδα στην Πανεπιστημίου” Και τότε ο έρμος Ι.Χ. ψελλίζει:
  “Τι ένα Ι.Χ. μας τσαμπουνάς, μανδάμ! Εδώ είναι χιλιάδες που πάνε ανάποδα”.
  <<>>
  @Ι.Χ.
  Και μια και μιλάμε για Ι.Χ. τώρα ξέρουμε και ποια είναι η βαλτού που βαλτώνει πίσω από τα αρχικά Ι.Χ. με το ίδιο, ως άνω νοητικό επίπεδο. Αυτή, ακόμα και να ήθελε να αυτοπροβληθεί, όπως ο άλλος, τι να προβάλλει η έρμη; Την ευστροφία της;
  Αλφας

Σχολιάστε