Τούρκος επιχειρηματίας επενδύει στις μαρίνες της ΕλλάδαςΜε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πόρου να προχωράει κανονικά μέσω ΤΑΙΠΕΔ, φουντώνουν τα σενάρια για τους πιθανούς «παίχτες» που κινούνται για την εκμετάλλευση των τουριστικών λιμανιών της Ελλάδας.
Ανάμεσα τους, βρίσκεται και ο Τούρκος επιχειρηματίας Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα, ρίχνοντας «δίχτυα» σε μερικές από τις μεγαλύτερες μαρίνες της χώρας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Τούρκος επιχειρηματίας απέκτησε το 50% της μαρίνας Φλοίσβου, από τη Lamda Development, μαζί με της Ζέας, των Γουβιών (Κέρκυρα) και της Λευκάδας, όπου αγόρασε το 51% της συμμετοχής του ομίλου Κυριακούλη που τις εκμεταλλευόταν μέχρι τώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hürriyet.

Ειδικότερα, η εταιρεία – κολοσσός συμφερόντων του Τούρκου μεγιστάνα με την επωνυμία Dogus ή D-Marin, αγόρασε το 51% της εταιρείας MedMarinas του ομίλου Κυριακούλη (σ.σ. στην εκμετάλλευση της MedMarinas είναι και η μαρίνα Καλαμάτας). Σημειώνεται ότι η D-Marin, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που έχει πλούσια δραστηριότητα και στην Κροατία, είναι θυγατρική της ΑCI, της μεγαλύτερης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον χώρο παγκοσμίως. Με τις ελληνικές μαρίνες, οι μαρίνες που είναι κάτω από την εκμετάλλευση της Dogus ανέρχονται σε 21.
Σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», ο Φερίτ Σαχένκ τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία, με προσωπική περιουσία άνω των 2,6 δισ. δολαρίων.
Με την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο Φερίτ Σαχένκ, γίνεται κυρίαρχος στο θαλάσσιο τουρισμό και στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ στην Ελλάδα θα διαθέτει συνολικά τέσσερις μαρίνες.
Η μαρίνα της Κέρκυρας διαθέτει 1.785 θέσεις ελλιμενισμού, της Λευκάδας 900 και της Ζέας 670.
Σχολιάστε