Τουριστική απειλή για την ΕλλάδαΣτα πρόθυρα της χρεοκοπίας ο ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook που διακινεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες στην Ελλάδα
Η ανώμαλη προσγείωση για τη μετοχή της Thomas Cook, του δεύτερου μεγαλύτερου tour operator της Ευρώπης, προκαλεί ανησυχία για τον εισερχόμενο τουρισμό.
Ο τουριστικός κόσμος βρίσκεται σε στάση αναμονής μετά την καθίζηση της μετοχής της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου κατά 77%, που απειλεί ακόμα και με άτακτη χρεοκοπία τον κολοσσό.
Ο οργανισμός για δεύτερη φορά μέσα στον μήνα επιχειρεί να αναδιαπραγματευθεί τους όρους ενός δανείου ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, καθώς αναγκάστηκε να ξεκινήσει νέο γύρο συζητήσεων με τις τράπεζες και να καθυστερήσει την ανακοίνωση των ετησίων αποτελεσμάτων του (για το έτος που έληγε 30 Σεπτεμβρίου 2011), η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικά για τις 24 Νοεμβρίου.
Οι τουρίστες που έχουν κλείσει εορταστικά πακέτα με την Thomas Cook, σύμφωνα με το BBC, δεν χρειάζεται να ανησυχούν, καθώς και σε περίπτωση κατάρρευσης καλύπτονται από το διεθνές σύστημα ταξιδιωτικής ασφάλισης ATOL.
O ταξιδιωτικός όμιλος διαβεβαίωσε τους πελάτες του ότι οι κρατήσεις τους είναι απολύτως διασφαλισμένες. Ωστόσο, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα σε εκατοντάδες Έλληνες ξενοδόχους σε περίπτωση που πτωχεύσει ο βρετανικός κολοσσός.
Οι Έλληνες ξενοδόχοι παρακολουθούν με ανησυχία τις εξελίξεις, καθώς η «Thomas Cook» μεταφέρει περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες κάθε χρόνο στη χώρα μας, κυρίως στους νησιωτικούς προορισμούς με απευθείας φτηνές πτήσεις τσάρτερ, ενώ έχει συμβόλαια με σχεδόν όλες τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας.
Ελπίζουν ότι ο βρετανικός όμιλος δεν θα χρεοκοπήσει και θα καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα ρευστότητας, γιατί σε διαφορετική περίπτωση το γεγονός θα έχει σημαντικές παρενέργειες και στην ελληνική τουριστική αγορά.

Πηγή: news247.gr
Σχολιάστε