Τοποθετήθηκαν σημαντήρες στο δίαυλο Πόρου (φωτογραφίες)Εννέα υπερσύγχρονοι φωτοσημαντήρες πλευρικής σήμανσης τοποθετήθηκαν πριν λίγες ημέρες από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου στον δίαυλο Πόρου–Γαλατά. Η τοποθέτησή τους ορίζει το πλεύσιμο τμήμα του διαύλου, σε αντιδιαστολή με τα αβαθή που βρίσκονται προς την πλευρά του Γαλατά, αλλά και επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα ασφαλείας, αφού ήδη από το 2004 η λειτουργία τους -παρότι δεν υπήρχαν- αναφέρεται στον Ελληνικό Πλοηγό.

 

 

Η διαδικασία τοποθέτησης ξεκίνησε το 2018 με ενέργειες του τ. Προέδρου του ΔΛΤ Πόρου Γιώργου Αλιφέρη και ολοκληρώθηκε από τη σημερινή διοίκηση, κατόπιν ομόφωνης Απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνης γνώμης του Λιμεναρχείου Πόρου.

 

 

Οι θέσεις πόντισης των σημαντήρων, σε βάθος 4 μέτρων, καθορίστηκαν από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, μετά από λεπτομερή βυθομέτρηση που πραγματοποίησε πριν ένα χρόνο με το ωκεανογραφικό της σκάφος. Πλέον ο δίαυλος του Πόρου σημαίνεται σύμφωνα με το Διεθνές Σύστημα Ναυτιλιακής Σήμανσης IALA και το λιμάνι του νησιού παρουσιάζει στους δια θαλάσσης επισκέπτες του εικόνα νοικοκυροσύνης, εξέλιξης και ασφάλειας.

 
Σχολιάστε