Τοποθέτηση πινακίδων και κουπαστών
Τοποθετούνται σταδιακά σε όλη την επικράτεια του Δήμου Πόρου (νησιωτική και ηπειρωτική) 140 πινακίδες σήμανσης και Κ.Ο.Κ. που προμηθεύτηκε ο Δήμος. Οι πινακίδες, οι οποίες υποδεικνύουν τις κατευθύνσεις προς τις περιοχές και τα αξιοθέατα του Δήμου, την άφιξη σε αυτά, καθώς και τις ισχύουσες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, τοποθετούνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές που ισχύουν για την ασφάλεια των πεζών, των οδηγών και των επιβατών οχημάτων.

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης, επιτυγχάνεται η στοιχειώδης υποχρέωση πληροφόρησης και κατατόπισης που πρέπει να παρέχει κάθε τουριστικός προορισμός στους επισκέπτες του, τόσο για λειτουργικούς λόγους, όσο και για λόγους επίδειξης πνεύματος φιλοξενίας και σεβασμού απέναντί τους.


Επίσης, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις κουπαστών στον Οικισμό. Οι κουπαστές, οι οποίες κατασκευάζονται με υψηλές προδιαγραφές κατασκευής, αισθητικής και εργονομίας, τοποθετούνται καταρχήν σε βασικές κλίμακες (σκαλιά) του Οικισμού, σε όλους τους ενοριακούς Ιερούς Ναούς, καθώς και σε άλλα σημεία που η ύπαρξή τους θα βοηθήσει στη διέλευση ειδικά ηλικιωμένων ατόμων.

Εκτός από τις κουπαστές τις οποίες τοποθετεί ο Δήμος με δικές του δαπάνες, τοποθετήθηκε και μια ακόμα κουπαστή με ιδιωτική δωρεά προς τον Δήμο στην κλίμακα που οδηγεί από την παραλία του Πόρου προς το Καστέλι δίπλα στο ξενοδοχείο Μάνεση, την οποία δώρισε στον Δήμο ο πατέρας Πανάρετος Ασημακόπουλος, τον οποίο ο Δήμος και επιθυμεί να ευχαριστήσει πολύ για τη χειρονομία του.


Τέλος, τοποθετήθηκε στην Παιδική Χαρά του Άλσους Παπαντωνίου το νέο σύνθετο όργανο που προμηθεύτηκε ο Δήμος σε αντικατάσταση του παλαιού κάστρου, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν εκτός προδιαγραφών.
Σχολιάστε