Τιμητική εκδήλωση εις μνήμην Γεωργίου ΑθανασίουΟ Δήμος Πόρου, κατόπιν ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου «Χρήστος Φουρνιάδης», διοργανώνει την Κυριακή 8.12.2019 και ώρα 11:30 τιμητική εκδήλωση εις μνήμην του Γεωργίου Αθανασίου στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί ομιλία για την προσφορά του Γεωργίου Αθανασίου στον Πόρο και θα παρουσιαστεί το τελευταίο του βιβλίο, Ο Πόρος στους Ζωγράφους του 19ου Αιώνα, το οποίο εκδόθηκε με χορηγία του κ. Σπύρου Μάνεση, ενώ θα ακολουθήσει αποκάλυψη επιγραφής με την οποία θα δοθεί το όνομά του στην αίθουσα του 1ου ορόφου της Βιβλιοθήκης, τον χώρο που αποτέλεσε για πολλά χρόνια την εστία και την αφετηρία της πολιτιστικής του εξόρμησης και της επάξιας προσφοράς του στον τόπο μας.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ΑΡΙΣ ΑΝΤΑΝΗΣ says:

  Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές γι αυτή την τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του Γιωργάκη Αθανασίου (συγγνώμη για το υποκοριστικό, αλλά έτσι τον έλεγα πάντα, και δεν βρίσκω λόγο να αλλάξω τώρα την προσφώνηση. Κάπου εδώ γύρω θα υπερίπταται και θα μας αφουγκράζεται).
  <<>>
  Καλό θα ήταν να είχε υπάρξει μια απλή συνεννόηση των οργανωτών του Δήμου με το Σύνδεσμο Τροιζηνίων, του οποίου και ο Γ. Αθανασίου μέχρι το τέλος είχε υπάρξει αξιόμαχο μέλος του ΔΣ. Αυτό το σημειώνω διότι από καιρό έχει εξαγγελθεί, την ίδια ημερομηνία, διάλεξη για την Εθνική παλιγγενεσία και όλοι θα θέλαμε να είναι παρόντες όλοι οι προσκεκλημένοι και στις δύο εκδηλώσεις. Επίσης όλοι προσδοκούν να τιμήσουν τις εκδηλώσεις τους, εκτός των πολιτών και δημοτών και οι λεγόμενοι “επίσημοι”. Πώς να προλάβουν και αυτοί!
  Καλή επιτυχία και στις δύο εκδηλώσεις.
  ΑΑ

Σχολιάστε