Τιμήθηκε ο Ποριώτης Αξιωματικός Π.Σ. Γιώργος Αστρινάκης από την Ένωση Εθελοντών ΠυροσβεστώνΣτις 17 Φεβρουαρίου, σε μια ειδική τελετή, στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ένωσής Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, τιμήθηκαν κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι αποτελούν ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για το θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη.

Άνθρωποι που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη, βελτίωση και εξέλιξη του θεσμού. 

Ανάμεσα τους βραβεύθηκε και ο Ποριώτης Επιπυραγός Π.Σ Γιώργος Αστρινάκης. Ο Αξιωματικός που πρωτοστάτησε στην ίδρυση εθελοντικών κλιμακίων στα νησιά του Σαρωνικού. Αρχικά στην Ύδρα, στη συνέχεια στις Σπέτσες και προσφάτως στην πατρίδα του τον Πόρο.

Ο Πόρος οφείλει πολλά στον Γιώργο Αστρινάκη, καθώς ήταν εκείνος που βοήθησε, περισσότερο από κάθε άλλον, τη δημοτική αρχή στην προσπάθεια να ιδρύσει το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πόρου, το οποίο σήμερα λειτουργεί στελεχωμένο από μόνιμους και εθελοντές πυροσβέστες.

Στο συγκινητικό μήνυμα που δημοσιοποίησε ο Προϊστάμενος και τα μέλη του Εθ. Π.Κ. Ύδρας, μεταξύ άλλων αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Αυτός ο Αξιωματικός πίστεψε σε εμάς από το 2013, όταν πρωτοέπεσε στο τραπέζι η σκέψη για την δημιουργία του Εθ. ΠΚ Ύδρας. Πίστεψε σε αυτή την ιδέα, όταν τότε ακόμα, ήταν κάτι πρωτόγνωρο για την περιοχή μας ο θεσμός της Εθελοντικής Υπηρεσίας. Πάλεψε μαζί μας, πολέμησε, τα έβαλε με τη γραφειοκρατία, πείσμωσε σε κάθε εμπόδιο, ξενύχτησε αμέτρητες φορές στο πλάι μας και μας συμβούλευε ακούραστα, προσπαθόντας να μας κάνει Πυροσβέστες. Μας προστάτεψε σε κάθε στραβή σαν να είμαστε δικά του παιδιά. Και όταν πλέον ήταν σίγουρος για εμάς και τις δυνατότητές μας, έβαλε πλώρη να “χτίσει” και άλλες δύο Εθελοντικές Υπηρεσίες. Τη μία στις Σπέτσες, το 2016 και την άλλη στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Πόρο το 2018, δίνοντας το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη χωρίς να δείξει ποτέ σημάδια κούρασης ή απογοήτευσης σε κάθε καινούριο εμπόδιο!
Αυτός είναι ο Γιώργος μας. Ο “Προϊστάμενος”, όπως συνηθίζουμε να τον λέμε. Μπορεί να μας χωρίζουν κάποια χιλιόμετρα, αλλά ειλικρινά τον αισθανόμαστε καθημερινά δίπλα μας. Είναι από τους Αξιωματικούς που το Σώμα θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανο που τον έχει στις τάξεις του!
Ότι και να πούμε για αυτόν το άνθρωπο θα είναι λίγα.
Προϊστάμενε, σε ευχαριστούμε…..

-Ο Προϊστάμενος και τα μέλη του Εθ. Π.Κ Ύδρας”
Σχολιάστε