Την Ύδρα θα επισκεφτεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις 19 ΙουνίουParamoni onomastiriwn sto Fanari2Με αφορμή τα σημερινά ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου, αρκετοί ιεράρχες και από την Εκκλησία της Ελλάδος επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη και το Φανάρι, προκειμένου να ευχηθούν από κοντά στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Paramoni onomastiriwn sto Fanari4Μεταξύ αυτών και ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ, μαζί με  τον Δήμαρχο Ύδρας Άγγελο Κοτρώνη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο π. Ακίνδυνο Δαρδανό και τον διάκονο Νεκτάριο Δαρδανό, έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη στο Πατριαρχικό Γραφείο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνομίλησε μαζί τους και για την επικείμενη επίσκεψη του στην Ύδρα, στις 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο ταξιδιού του στην Αθήνα. Ο Μητροπολίτης και ο Δήμαρχος Ύδρας προσέφεραν δώρα για τα ονομαστήρια του Πατριάρχου και παρακάθισαν όλοι στην Πατριαρχική Τράπεζα.

Ας σημειωθεί ότι Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απεδέχθη, με σχετικό Πατριαρχικό Γράμμα που δημοσιεύουμε εδώ, την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ύδρας για την ανακήρυξη του σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου ΎδραςΆλλωστε είναι η πρώτη φορά που Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί το ιστορικό νησί.

http://wwwhydramysoul.blogspot.gr/2014/06/19.html
Σχολιάστε