Την Πέμπτη 3/11 η κρίσιμη συνέλευση των γονέων για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στον Γαλατάsxoliko-sugkroustike-me-lewforeio-stin-petroupoli-w_l

Την προηγούμενη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοτικού Σχολείου Γαλατά, αναφορικά με την μεταφορά των μαθητών.

Εκπρόσωποι της Δ/νσης Παιδείας της Περιφέρειας Αττικής δεν παραβρέθηκε στην συνάντηση, ωστόσο όπως ενημέρωσαν, θα έρθουν στον Γαλατά για την δεύτερη συνάντηση που θα γίνει την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, ο σύλλογος δεν συμφωνεί με την πρόταση της Περιφέρειας, για μετεπιβίβαση μαθητών, ελαστικοποίηση ωραρίου- φύλαξη των παιδιών δηλαδή, πριν και μετά την έναρξη των μαθημάτων μέχρι να τα παραλάβει ο μεταφορέας.

Ο σύλλογος ζητάει από την Περιφέρεια την πιο απλή, προφανής και ενδεδειγμένη λύση που είναι να εκτελεσθούν οι μεταφορές με μικρότερα οχήματα, με παράδοση και παραλαβή των μαθητών στην πόρτα του σχολείου εντός ενδεδειγμένων χρόνων, χωρίς όμως να υπογράψουν οι γονείς, υπεύθυνες δηλώσεις που ζητούν για πρώτη φορά φέτος. Το αίτημα των γονέων, βασίζεται στην διασφάλιση μια ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών με βάση τις χιλιομετρικές αποστάσεις και τις ιδιαιτερότητας του σχολείου.

Σύμφωνα με τους γονείς, η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο της Περιφέρειας και του ανάδοχου μεταφορέα.

Η παρουσία όλων των γονέων κρίνεται υποχρεωτική και απαραίτητη, καθώς μετά το πέρας της συζήτησης της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου, θα αποφασιστεί με ψηφοφορία αν θα γίνει αποδεκτή ή όχι, η πρόταση της Περιφέρειας και οι επόμενες κινήσεις του Συλλόγου.
Σχολιάστε