Τα “Φουρνιάδεια 2017” στην ΤροιζήναΜε μεγάλη επιτυχία οργανώθηκαν, για μία ακόμη φορά, στην Τροιζήνα τα Φουρνιάδεια.

Μετά το Τρισάγιο που έγινε στον τάφο του μεγάλου Αρχαιόφιλου,  στον Άγιο Ιωάννη, ακολούθησε η κυρίως εκδήλωση, στο Πολιτιστικό Κέντρο, που ήτανε αφιερωμένη στο ιστορικό «Ψήφισμα του Θεμιστοκλή» και την ανεύρεσή του πριν από 57 χρόνια.

Μετά τον χαιρετισμό και το καλωσόρισμα από την πρόεδρο της Πολιτιστικής Κίνησης κ.Μαίρη Μπουτσουφάκου, χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος κ.Κώστας Καραγιάννης και ο Πρόεδρος των Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Πόρου «ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΟΥΡΝΙΑΔΗΣ» κ.Γιώργος Βλαχάκης.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ.Γιώργος Αθανασίου, ο οποίος ανέπτυξε το ιστορικό της εύρεσης, το ιστορικό περιεχόμενο  του Ψηφίσματος μέσα από αναφορές αρχαίων ιστορικών, όπως και τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτό.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ.Γιώργος Αθανασίου παρέδωσε στην Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας, αντίγραφο του Ψηφίσματος, που έγινε από το Επιγραφικό Μουσείο, για το ιστορικό Αρχείο. Ένα αντίγραφο που έλειπε για πολλές δεκαετίες από τον ιστορικό χώρο όπου βρέθηκε το 1960.

Το ιστορικό αντίγραφο έγινε μετά από συνεννόηση με τον Μανώλη Μπετενιότη και ανέλαβε να την υλοποιήσει ο κ. Γιώργος Αθανασίου.

Μετά την παράδοση της αναμνηστικής πλάκας η πρόεδρος κ Μπουτσουφάκου παρέδωσε στον κ. Αθανασίου τιμητική πλακέτα με την οποία η Πολιτιστική Κίνηση Τροιζήνας τον ανακήρυξε «Επίτιμο Μέλος», για την μέχρι σήμερα προσφορά του.

Ο κ.Αθανασίου, συγκινημένος, ευχαρίστησε γι αυτή την τιμή και υποσχέθηκε ότι θα σταθεί δίπλα τους και θα τους στηρίξει για ότι τον χρειαστούν.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με μία απλή συγκινητική εκδήλωση από παιδιά της Τροιζήνας, που σαν θέμα είχε την συμπαράσταση των κατοίκων της Τροιζήνας στους πρόσφυγες (στις Αθηναίες και τα παιδιά τους) και την αναγγελία της νίκης στην Σαλαμίνα. Συντονιστής ο κ.Παναγιώτης Τσακούλιας.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σύλλογος παρέθεσε  μπουφέ για τους παρευρισκομένους.
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΑΡΙΣ.ΠΑΝ. ΑΝΤΑΝΗΣ says:

    Με μεγάλη συστολή και σεβασμό, επιτρέψατέ μου παρακαλώ, να υποβάλλω κι εγώ τα εύσημα, την ευαρέσκεια και τα θερμά μου συγχαρητήρια για αυτή την υπέροχη εκδήλωση, προς στους οργανωτές και στους συμμετέχοντες.
    Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και οράματα.
    Με τιμή και αγάπη
    Άρις Αντάνης

Σχολιάστε