Τα Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας 2019 στον ΠόροΟ Δήμος Πόρου, για τέταρτη συνεχή χρονιά, διοργανώνει τις εκδηλώσεις «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας», με τις οποίες εορτάζεται η επέτειος των διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα στο λιμάνι του Πόρου το Φθινόπωρο του 1828, μεταξύ του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και των διπλωματικών αποστολών Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, οι οποίες οδήγησαν στον καθορισμό των πρώτων συνόρων του ελεύθερου Ελληνικού Κράτους.

Οι φετινές εκδηλώσεις, στην επέτειο των 191 χρόνων από τα εν λόγω ιστορικά γεγονότα, θα πραγματοποιηθούν από τις 29 μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι από πέρσι, κατόπιν ομόφωνης Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πόρου, αποτελούν  επίσημη τοπική γιορτή.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσίαση του βιβλίου του Κωστή Δουζίνα, για το αρχείο του Κωνσταντίνου Λογοθέτη Δουζίνα, που θα πραγματοποιηθεί στο περιστύλιο Κ.Ε. Πόρος, την Πέμπτη 29 Αυγούστου. Την Παρασκευή 30 θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι εορτασμοί θα ολοκληρωθούν με την μεγάλη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο Ρώσικο Ναύσταθμο.

Δείτε το πρόγραμμα των εορτασμών:
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Μητσος says:

    Το 1828 ορίστηκαν τα πρώτα σύνορα του ελεύθερου Ελληνικού κράτους.τα τελευταία χρόνια το υπό κατοχή Ελληνικό κράτος δεν είναι σίγουρο αν έχει σύνορα.Οσοι παρευρεθούν στις εκδηλώσεις ας το αναλογιστούν αυτό.ευκαιρια είναι να σκεφτούν κάποια πραγματακια.τι ακριβώς εορτάζεται εκείνες τις μέρες ας πουμε και που έχουμε καταλήξει να είμαστε ,191 χρόνια μετα.λεω εγώ τώρα….
    Φωνή βοώντος εν τη ερήμω

Σχολιάστε