Τα νέα έργα της Περιφέρειας στην Τροιζηνίαkatsikaris3Tο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής αποφάσισε την ένταξη στο τεχνικό πρόγραμμα της Ενότητας δύο σημαντικών έργων, ενώ ομόφωνα αποφάσισε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Τροιζηνίας και Περιφέρειας Αττικής για την ένταξη, χρηματοδότηση και κατασκευή ενός ακόμη σημαντικού έργου στην περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, μετά από εισήγηση της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, στην συνεδρίαση για την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν από ίδιους πόρους τα παρακάτω:

1.      «Μελέτη βελτίωσης επαρχιακής οδού Νο 58 Γαλατά – Λεμονοδάσος προς  Μετόχι Ερμιόνης», προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

2.      «Κατασκευή του ιστορικού Κήπου της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα», προϋπολογισμού 225.000 ευρώ.

Επίσης, το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενέκρινε ομόφωνα την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Τροιζηνίας, με βάση την οποία η Περιφέρεια κινεί άμεσα τις διαδικασίες για την ένταξη, χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου «επέκταση δικτύου ακαθάρτων Μεθάνων», προϋπολογισμού 929.250 ευρώ.

·         Με τη Μελέτη βελτίωσης επαρχιακής οδού Νο 58 Γαλατά – Λεμονοδάσος προς Μετόχι Ερμιόνης, η Περιφέρεια Αττικής επιταχύνει άμεσα τις διαδικασίες, ώστε να συμβάλλει με την χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου στην ασφαλή και γρήγορη προσβασιμότητα από τη Στεριά προς την Ύδρα.

·         Με την κατασκευή του ιστορικού Κήπου της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης στην Τροιζήνα, απαντάμε, στην πράξη, σε ένα αίτημα που εκκρεμούσε επί δεκαετίες, διατηρώντας και ενισχύοντας την ιστορική μνήμη.

·         Με τη χρηματοδότηση και κατασκευή του έργου επέκτασης του δικτύου ακαθάρτων Μεθάνων, καλύπτουμε υπάρχουσες και μελλοντικές ανάγκες επί τη βάσει της επέκτασης του σχεδίου πόλης, βελτιώνουμε την ποιότητα του αστικού ιστού και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, συμβάλλοντας έτσι στην αναπτυξιακή προοπτική της Λουτρόπολης των Μεθάνων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, δήλωσε τα εξής:

«Η απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να χρηματοδοτηθούν και να κατασκευαστούν νέα έργα στην Τροιζηνία και τα Μέθανα, δείχνει ότι η Περιφέρεια Αττικής κινείται με έργα και πράξεις για να αλλάξει τα δεδομένα σε περιοχές που έχουν άμεση ανάγκη στήριξης στον τομέα των υποδομών.

Η απόφασή μας για την χρηματοδότηση χρήσιμων έργων, δείχνει στην πράξη ότι το μήνυμα του Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού «με έργο πάμε μπροστά», έχει αντίκρισμα αλήθειας, αφού αποδεικνύει τη βούλησή μας να υλοποιήσουμε στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων έργα ουσίας μακριά από τη βιτρίνα της αυταρέσκειας.

Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται σε συνεργασία με το Δήμο Τροιζηνίας και το Δήμαρχο Γιάννη Σαμπάνη, ώστε η ιστορική Τροιζηνία νε έχει την αναπτυξιακή πορεία που δικαιούται».
Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΤΣΑΣ says:

    Δεκαπέντε ημέρες μετά την παραπάνω ανακοίνωση του Κου Κατσικάρη ο Δήμος Τροιζηνίας προσπαθεί να βρεί σε ποιο οικόπεδο θα κατασκευαστεί ο ιστορικός κήπος της Γ’ Εθνοσυνέλευσης. Γιατί από ότι φαίνεται ο χώρος που προορίζεται για το έργο αυτό ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τροιζήνας και όχι σε κάποιο Κρατικό Φορέα. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν ο Κος Κατσικάρης γνώριζε το στοιχείο αυτό ή κάποιος του το είχε αποκρύψει ελπίζοντας ότι οι πολίτες της Τροιζήνας θα το παραχωρούσαν επειδή απλά το “λέει” ο Δήμος.
    Αναμενούμε όλοι τις εξελίξεις στην επόμενη “Εθνοσυνέλευση” της Τροιζήνας. Ελπίζω κάποιος από το POROSNEWS να την καλύψει και να μας ενημερώσει.

Σχολιάστε