Τα Μέθανα εκπέμπουν SOS για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίεςΕπιστολή διαμαρτυρίας και έκκληση για την βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Μεθάνων με το λιμάνι του Πειραιά, απέστειλαν σήμερα προς όλους τους αρμόδιους, ο επικεφαλής της μειοψηφίας του ΔΣ του Δήμου Τροιζηνίας, δημοτικοί σύβουλοι, σύλλογοι και φορείς των Μεθάνων. Με την επιστολή, οι φορείς διαμαρτύρονται για την απόλυτη εγκατάλειψη που βιώνουν οι κάτοικοι των Μεθάνων, ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή, αφού όπως αναφέρουν, η τουριστική κίνηση έχει μειωθεί κατά 90% εξ αιτίας της έλλειψης ακτοπλοικών πλοίων.
Οι φορείς των Μεθάνων, ζητούν για κάθε ημέρα τρία δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα Μέθανα κατά τις ώρες 8 π.μ., 13.30 μ.μ. και 18.00 μ.μ και αντίστροφα από τα Μέθανα τρία δρομολόγια στις 6.30 π.μ., στις 12.30 μ.μ. και στις 18.30 μ.μ., ενώ επίσης ζητούν, τα υδροπτέρυγα που αναχωρούν από τον Πειραιά για Αίγινα και τον Πόρο να προσεγγίζουν και τα Μέθανα.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή διαμαρτυρίας:

Προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κ. Μουσουρούλη
Προς τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δ. Κατσικάρη.
Προς τους βουλευτές Πειραιά και Νήσων
Προς όλες τις ακτοπλοϊκές εταιρείες
Πληροφορίες: Σάββας Ν. Αθανασίου 6944 929994

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ

Αγαπητέ κύριε,

Εμείς οι κάτοικοι των Μεθάνων και οι εκπρόσωποι των ενεργών φορέων της Χερσονήσου Μεθάνων και της ευρύτερης περιοχής της Τροιζηνίας που συνδεόμεθα πάνω από εκατό πενήντα χρόνια ακτοπλοϊκώς με τον Πειραιά, βιώνουμε εφέτος την απόλυτη εγκατάλειψη.
Ενώ διαθέταμε τις τελευταίες δεκαετίες καθημερινά τουλάχιστον τρεις φορές ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, καθώς με την Αίγινα και τον Πόρο, εφέτος καταργήθηκαν τα παραδοσιακά δρομολόγια, ενώ ορισμένες ημέρες της εβδομάδας δεν έχουμε σύνδεση ούτε από τα Μέθανα προς τον Πειραιά, ούτε από τον Πειραιά.
Το αποτέλεσμα είναι ότι η τουριστική κίνηση να μειωθεί κατά 90% εξ αιτίας της έλλειψης ακτοπλοικών πλοίων. Αν δεν γίνουν άμεσα ουσιαστικές παρεμβάσεις και διορθώσεις των δρομολογίων, τότε στα Μέθανα, θα μιλάμε για ολοκληρωτική οικονομική καταστροφή.
Ζητάμε κάθε ημέρα τρία δρομολόγια από τον Πειραιά προς τα Μέθανα κατά τις ώρες 8 π.μ., 13.30 μ.μ. και 18.00 μ.μ και αντίστροφα από τα Μέθανα τρία δρομολόγια στις 6.30 π.μ., στις 12.30 μ.μ. και στις 18.30 μ.μ.
Ζητάμε τα υδροπτέρυγα που αναχωρούν από τον Πειραιά για Αίγινα και τον Πόρο να προσεγγίζουν και τα Μέθανα.
Οι κάτοικοι των Μεθάνων και των γύρω περιοχών σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση όλων μας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Τα Μέθανα είχαν Δήμο από το 1834 και καταργήθηκε το 2010 με τον νόμο του Καλλικράτη. Τώρα, δύο χρόνια μετά αισθανόμαστε αποκλεισμένοι από την φυσική μας έδρα που είναι ο Πειραιάς, ενώ έχουμε αποκοπεί από τους τουρίστες που προτιμούσαν επί δεκαετίες τα Μέθανα και έρχονταν κάθε καλοκαίρι για ιαματικά λουτρά.
Ζητάμε άμεσες λύσεις και πρωτοβουλίες για εξασφάλιση της συνεχούς και απρόσκοπτης σύνδεσης μας με τον Πειραιά.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗς ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Της ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
Σάββας Ν. Αθανασίου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟς ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ
Γιώργος Μπαμπούσκος
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΕΩΝ ΜΕΘΑΝΩΝ
Γιάννης Βρατσάμης
Ο ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Παρασκευάς Δαβίλας
Ο ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ Η ΑΡΣΙΝΟΗ
Δημήτρης Κοντογιάννης
Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΘΑΝΩΝ ΦΑΒΙΕΡΟΣ
Θανάσης Βλάχος
Ο ΦΟΡΕΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕΘΑΝΩΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ
Ο Αντιπρόεδροι Δημήτρης Μπέλλος και Δημήτρης Γεωργιλάς
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Μπόγρης, Γεωργία Ανδριανοπούλου, Αντώνης Παυλής, Κώστας Πατουλιάς, Μαρία Δέδε.
Ο τοπικός σύμβουλος Λουτρόπουλης Μεθάνων Χρήστος Λάκκος
Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μεγαλοχωρίου Γιώργος Χατζίνας και η τοπική σύμβουλος Νικολίτα Μπόγρη.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΜΕΘΑΝΩΝ
Σχολιάστε