Τα «Θραύσµατα» της Α. Αθανασιάδη στη CITRONNE


Με την έκθεση της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη ολοκληρώνεται το εικαστικό καλοκαίρι της γκαλερί.
Με εξαιρετική επιτυχία έγιναν το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη “Θραύσματα” στον Πόρο, στην γκαλερί CITRONNE.  Η έκθεση της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη είναι η τελευταία έκθεση της φετινής καλοκαιρινής περιόδου της γκαλερί CITRONNE, και θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου.
Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη εστιάζει στα έργα της στο αποσπασματικό, στο θραύσμα. Η φθορά της ύλης προμηθεύει τα υλικά: ένα κομμάτι σπασμένο και αλλοιωμένο ξύλο, απάραγμα από ένα αρχαίο άγαλμα, ένα φθαρμένο χαρτί. Στην έκθεση στην γκαλερί CITRONNE, παράλληλα με τα τρισδιάστατα γλυπτά, παρουσιάζονται και έργα νέα, δυσδιάστατα, πάνω σε χαρτί. Πρόκειται για αποτυπώματα, “ίχνη” από προγενέστερα γλυπτά της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, τα οποία  επιδιώκουν μία συνεχή εικαστική συνομιλία ανάμεσα στα υλικά της Τέχνης.
Πλήθος κόσμου – καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων, επιχειρηματίες, συλλέκτες και φιλότεχνοι – από την Ελλάδα και το εξωτερικό τίμησαν με την παρουσία τους την ταλαντούχα και διεθνώς γνωστή γλύπτρια. Τα έργα της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη θαύμασαν και σχολίασαν: ο πρόεδροςτου Ιδρύματος Μποδοσάκη Δημήτρης Βλαστός με την σύζυγο του Βάσω, η Διευθύντρια της Γενναδίου Βιβλιοθήκης Μαρία Γεωργοπούλου, ο Γιάννης Καρτάλης και η Χρυσάνθη Μωραίτη – Καρτάλη, ο καθηγητής του Harvard Σπύρος Πολλάλης, ο καθηγητής της Σορβόννης Γιώργος Πρεβελάκης με την συζυγό του Μάρω, οι επιμελητές Έφη Ανδρεάδη και Τάκης Μαυρωτάς οι καλλιτέχνες  Σωτήρης Σόρογκας, Αφροδίτη Λίτη, Μαρία Φιλοππούλου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, το ζεύγος Νίκου και Μαρία Γερουλάνου, το ζεύγος Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη,ο Γιώργος Μομφεράτος και η Λέτη Αρβανίτη Κρόκου,  το ζεύγος Φαίδωνα Κυδωνιάτη,  το ζεύγος Νίκου  και Μαργαρίτας Τριβιζά, οι κυρίες Σόφη Κουταλίδη, Μαρίτσα Τραυλού, Ειρήνη Μοσκαχλαίδη, Μπριγκίτα Παπασταύρου, Τιτίνα Βασιλίου, Ελένη Αθανασιάδη-Joire με τον Francois Joire, η Karin Prevezianos, o Francois L’Hotel και ο Jean-Jacques Dutko ο κύριος Δημήτρης Σωτηρίου, ο κύριος Γιώργος Καλόφωνος, ο κύριος Γιώργος Αντωνιάδης και πολλοί άλλοι.
Επιμέλεια έκθεσης: Τατιάνα Σπινάρη – Πολλάλη.  Διάρκεια έκθεσης: 9 Σεπτεμβρίου – 15 Οκτωβρίου 2017. Γκαλερί CITRONNE, Πόρος. Σχολιάστε