Τα Θεοφάνια στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα


Στη σκιά της πανδημίας, με λιγοστό κόσμο σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά σε ένα ηλιόλουστο πρωινό, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων στον Πόρο, τον Γαλατά, την Καλλονή και τα Μέθανα.
Πόρος
Με επιβαρυμμένη επιδημιολογική εικόνα, ο Δήμος Πόρου, αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι εορτασμοί στο λιμάνι του νησιού, ώστε να μην υπάρξει συγχρωτισμός στο σημείο της τελετής, ωστόσο οι ενορίες του νησιού, πραγματοποίησαν τον αγιασμό των υδάτων σε διαφορετικά σημεία του Πόρου, με χαρακτηριστική την περίπτωση του παραθαλάσσιου Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Πούντα, που πραγματοποίησε τη τελετή μπροστά ακριβώς από τον Ιερό Ναό.
Για το Σταυρό βούτηξαν δύο νέοι από το νησί του Πόρου.
Γαλατάς 
Στην προβλήτα των φέριμποτ πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων, με την ρίψη του Τιμίου Σταυρού από το φέριμποτ “Κυριακή” παρουσία του Δημάρχου Σπύρου Πολλάλη. Αρκετοί νέοι βούτηξαν στα κρύα νερά, ενώ στην προβλήτα, περιορισμένη – σε σχέση με άλλες χρονιές – ήταν η παρουσία πιστών.
Μέθανα και Καλλονή 
Αγιασμός των υδάτων και ρίψη Τιμίου Σταυρού πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι των Μεθάνων, αλλά και στην προβλήτα του αλιευτικού καταφυγίου της Καλλονής.
Φωτογραφίες από FacebookΣχολιάστε