Σ. Αθανασίου: Τέλος Αυγούστου η απόφαση του Δ.Π.Π. για τις εκλογές


o Σάββας Αθανασίου

o Σάββας Αθανασίου

Από τον Σάββα Ν. Αθανασίου έγινε η παρακάτω ανακοίνωση: “Με αφορμή την ανακοίνωση – σχόλιο του Κ. Καραγιάννη που αναφέρεται στην ακροαματική διαδικασία του διημέρου 5 και 6 Αυγούστου 2014 στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, κατά την οποία συζητήθηκε η ένσταση που υποβάλλαμε κατά του κύρους των εκλογών της 18ης και 25ης Μαίου 2014, θέλω να επισημάνω τα εξής:
1. Με απόφαση της ευρείας ολομέλειας του συνδυασμού μας “ΑλλάΖΟΥΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα”, αφού διαπιστώσαμε σωρεία παραβασιάσων της εκλογικής νομοθεσίας, καταθέσαμε την ένσταση μας.
2. Επιλέξαμε να μην δώσουμε δημοσιότητα στο όλο θέμα των παραβιάσων, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά. Ο Κ. Καραγιάννης θεώρησε καλό να προκαταβάλλει την απόφαση του Δικαστηρίου. Είναι απόλυτο δικαίωμα του. Όμως δεν είναι δικαίωμα του να διαστρέφει την πραγματικότητα.
3. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι ο Κ. Καραγιάννης, ως εργολάβος μόνο κατά το 2014 εισέπραξε 14.000 ευρώ ως αμοιβή από το Δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, ενώ ο νόμος προβλέπει ότι ο …υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ή δήμαρχος δεν μπορεί να συνδέεται ετησίως πάνω από 5.000 ευρώ. Επίσης αποδείχθηκε ότι είχε μια προνομιακή σχέση με τον τέως Δήμο Μεθάνων και νυν Δήμο Τροιζηνίας με αλλεπάλληλες απ ευθείας αναθέσεις.
4. Αποδείχθηκε ότι ο Βασίλης Παντελής, έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το Πρωτοδικείο Πειραιά με την 550/2008 απόφαση με 3 μήνες και με 3ετή αναστολή για ψευδή βεβαίωση ως αντιδήμαρχος του Δήμου Μεθάνων. Ο λόγος της καταδίκης του εμπίπτει στις διατάξεις περί κωλυμάτων εκλογιμότητας.
5. Αποδείχθηκε ότι ο αντιδήμαρχος Β. Καράμπαμπας, παρά το γεγονός ότι είχε παραιτηθεί στις 14 Μαρτίου 2014 λόγω μεταδημότευσης του στον Δήμο Πόρου, είχε υπογράψει σε μεταγενέστερο χρόνο τα πιστοποιητικά με τα οποία κατέθεσε για την συμμετοχή στις εκλογές, τόσο ο Κ. Καραγιάννης, όσο ( ορισμένα εξα αυτών ) και ο Ν. Δαρσινός.
6. Αποδείχθηκε ότι τα ψηφοδέλτια του Ν. Δαρσινού ήταν κατά 6 πόντους μικρότερα.
7. Αποδείχθηκε ότι ο υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος του Γεωργίου, αναγράφηκε στο ψηφοδέλτιο ως Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος του Δημητρίου.
8. Γράφηκε από τον Κ. Καραγιάννη ότι είναι ανεπίτρεπτο να μιλάνε δύο επικεφαλής συνδυασμών. Δεν ανέφερε όμως, ότι η επικοινωνία αυτή με τον Ν. Δαρσινό έγινε μετά από εντολή του Δικαστηρίου, όπως και με την Δικαστική Επιμελητήτρια.
9. Το πρόβλημα με την Δικαστική Επιμελήτρια δημιουργήθηκε όταν “εξαφανίστηκε” μαζί με τα σχετικά έγγραφα που είχε επιδώσει. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι υπήρχε ανοιχτή επικοινωνία που είχε η συνήγορος του Κ. Καραγιάννη με την συγκεκριμένη δικαστική επιμελήτρια.
10. Τέλος, θα ήθελα να συστήσω στον εργολάβο – τοπογράφο με την ευνοική μεταχείριση που είχε όλα αυτά τα χρόνια με τις απ ευθείας αναθέσεις να είναι πιο συγκρατημένος και να περιμένει την απόφαση του Δικαστηρίου.
11. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε το βάσιμο των καταγγελιών μας όπως και το άδικο και αδικαιολόγητο κόψιμο των 10 υποψηφίων συμβούλων μας, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σχετικοί ερμηνευτικοί εγκύκλιοι για το θέμα αυτό και από την απόφαση του ΣτΕ (3023/2003) ότι “σε περίπτωση μη υποβολής από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους υπεύθυνων δηλώσεων περί του ότι δεν στερούνται των πολιτικών του δικαιωμάτων δεν είναι θέμα ακυρότητας, εφόσον δεν αποδειχθεί ότι οι υποψήφιοι αυτοί εστερούντο των πολιτικών τους δικαιωμάτων”.
12. Ο Κ. Καραγιάννης δεν πρέπει να βιάζεται και να σπεύδει να κάνει παραπλανητικές δηλώσεις. Έτσι και αλλιώς, το Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του μέχρι το τέλος Αυγούστου, οπότε θα γνωρίζουμε αν έκανε δεκτές τις καταγγελίες μας ή τις απέρριψε. Μέχρι τότε ας κοιμάται ήσυχος, εκτός και αν τον έχουν ζώσει τα μαύρα φίδια και οι ενοχές…
Σάββας Ν. Αθανασίου
Μέθανα 9 Αυγούστου 2014
Σχολιάστε